Brunchrapporten

de Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar Ansvarig utgivare: Ylva M Andersson

Episodios

Brunchrapporten 20111230 2011-12-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I dag sänder vi det sista avsnittet av Brunchrapporten - ever. Det blir en del navelskåderi - Vår bäbis ska dö. /// Vi tittar tillbaka på visionen för "It`s Britney, bitch!" som arbetsnamnet var, och försöker förstå vad det egentligen blev av det här programmet. Bokhoran Johanna Ögren och Expressens kulturskribent Gunilla Brodrej kommer hit och recenserar. /// Dessutom: kondoleanser från våra brunchvänner och en och annan anekdot. /// Avslutningsvis: Henrik Torehammars avskedstal till Brunchrapporten.

Brunchrapporten 20111229 2011-12-29 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Nu är det årskrönikornas tid - rekord i antal fallna diktaturer, i valutor som kollapsat, i skuldberg, i vattenmassor, tornadors, kalla och milda vintrar - och då har vi inte ens nämnt - Bin laden, tsunamis eller Amy Winehouse. Kan detta vara ett rekord-nyhets-år? /// Sverigedemokraterna är arga över att skattepengar finasierar en pjäs om dom - var går skillnaden mellan politisk teater och propaganda? /// Och näst sista programmet - vi går till psykologen för att få lära oss säga adjö och få lite closure.

Brunchrapporten 20111228 2011-12-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Igår kom nya dystra siffror för sosarna. Vi låter dagens gäst sidekick Ulrica Schenström använda sina mad political communication skillz för att lite otippat hjälpa dem. men kommer dom lyssna? /// Aron Etzler tippas bli vänsterpartiets nästa partisekreterare. Detta kommenteras av den nominerade partiledaren Jonas Sjöstedt som: "Han kan bli Vänsterpartiets svar på Per Schlingmann". Komplimang eller förolämpnig? /// Och så rapporterar vi från Kim Jong Ils begravning - det mest absurda - och om det finns något som känns genuint i en diktatorbegravning

Brunchrapporten 20111227 2011-12-27 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Annie Lööf gjorde en Sahlin och kom till Saab med en dyrgrip på armen; en Mulberry Bayswater värd cirka 8 000 kronor. Men är det mer okej med lyxväskor om man är blå. Ultraortodoxa judar i Beit Shemes vill ha strikt könssegregering,.Varför då? Vi reder ut med mellanösternkorren Agneta Ramberg. Och Juholts förtroende är hisnande lågt. Men vad är det som avgör vilka politiker vi får förtroende för? Emmy Rasper söker svar i "Politik - vad är det bra för?"

Brunchrapporten 20111223 2011-12-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Med lite tur kommer tomten imorgon - vi reder ut en gång för alla: var kommer han ifrån? Robin Ohlon har svaret. /// Fredag= nyhetsquiz. Idag ger vi en special edition: ÅRSQUIZ! Henrik utmanar Emmy och Sonja i årets nyheter.

Brunchrapporten 20111222 2011-12-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Internationella valutafondens chef kallar marknaden schizofren! Har han rätt? Eller är det en annan diagnos som marknaden behöver? Vi stämmer av med ekonomen. /// I söndags lämnade de sista amerikanska soldaterna Irak - men hur går det egentligen till när ett krig tar slut? /// Och igår kablades det dystra beskedet ut om etiopiensvenskarna som dömdes för terrorbrott. Hur tar vi emot den nyheten? Jo, Rapport lättar upp med BAJS för att vi tittare ska ta till oss allvaret.

Brunchrapporten 20111221 2011-12-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Ligger moderaterna bakom Kajsa Bergqvists sexuella läggning? Henke T bollar nyheter med dagens sidekick - Sofia Arkelsten - enligt #stuffmoderaternadid-principen. /// I natt släpptes den kände ryska bloggaren och regimkritikern Aleksej Navalnyj efter 15 dagar i fängelse. Men vem är han? Och hur rolig är hans satir? Rysslandsexperten svarar! /// Martin Schibbye och Johan Persson har dömts för terrorism och illegal inresa av den etiopiska domstolen. Men vad finns det för möjligheter att påverka den Etiopiska regimen nu? Utrikeskorren förklarar. /// Dessutom: Hur mycket feminist är Sofia Arkelsten och vad tycker hon om att den amerikanska leksaksindustrin sexat upp hennes barndoms penntroll?

Brunchrapporten 20111220 2011-12-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad säger vox populi AKA Jan Helin om Fredrik Reinfeldts Jultal och tacos-mys? /// Och denna gång vill vi veta på riktigt: är detta det slutgiltiga slutet på zombie-Saab? /// Det gråts rekordmycket i Nordkorea, vad beror det på? Magnus Bärtås hjälper oss förstå asiens italienare.

Brunchrapporten 20111219 2011-12-19 kl. 11.02

por Brunchrapporten

Kim jong ill är död. Vaclav havel är död. En god och en ond man, kan vi inte bara säga att det går jämt upp? Vi snackar best case, worst case scenario kring Nordkorera - världen får sin första 80-talistdiktator eller kärnvapenkrig. Du vet att du borde gilla Vaclav Havel men Gunnar Bolin förklarar varför. I panelen pratas det om miljöpartiets rekordsiffror, Reinfeldts mystv-framträdanden och republikanernas primärvalsturbulens.

Brunchrapporten 20111212 2011-12-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Vinnaren av Brunchrapportens politiska dokusåpa Swedens next statsminister i somras har kommit för att kräva sitt pris - att få bestämma vad Brunchrapporten ska handla om! Kommer vi bli skoningslös MUF-propaganda nu? /// Ryska valet ifrågasätts så till den grad att Medvedjev skriver på Facebook att man tar kritiken på allvar. Men vad gör Sverige för att hjälpa demokratin? /// Give me five-panelen med Hannes Hervieu och Julia Skott att ta sig an Nobelfesten, Jonas Sjöstedt och Katrin Zytomierskas bloggande om nannies.

Brunchrapporten 20111209 2011-12-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

De 27 länderna kom INTE överens. Och om man ska tro Sarkozy kommer Europa kanske explodera nu. Men - VARFÖR har de möten på nätterna? /// Det är fredag = nyhetsquiz. Idag tävlar Musikhjälpen-producenten Frida Mörstell. Äran och finfina p3-prylar står på spel.

Brunchrapporten 20111208 2011-12-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Reinfeldt säger att vi står inför ett stup och att vi ska vara oroliga. För vaddå? /// Det pratas om att euron ska klä på sig snygga kläder, sminka sig och bli attraktiv för gubbarna ECB och IMF - förutom att det är en lite sunkig könstereotyp liknelse undrar jag HUR euron ska lycka sminka sig snygg? Alla vet att trötthet och slitenhet inte går att pudra bort. /// På Eu-toppmötet ska det också beslutas om Serbien blir nytt Eu-land. Emmy dejtingcoachar med hjälp av Robin Ohlin./// Hur det står till med demokratin i "världens största demokrati"? Facebookgruppen "Vi hatar Sonja Ghandi." är inte okej enligt indiska regeringen.

Brunchrapporten 20111207 2011-12-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

En iransk man ska betala sju hundra guldpengar för att få skilja sig. Rimligt? Vi tar reda på varför svenska domstoler dömer efter sharia. /// Om euron kraschar har research-Gunnar listat comebackvalutorna - från drachmer till d-mark. /// Nätantifeministerna och svenskans ledare jublar över att genusvetenskapen i Norge inte ska få skattepengar. Men vi ringer och frågar norska veteskapsrådet om det verkligen stämmer att de förklarat genusvetenskapen ovetenskaplig. /// Dessutom paratar vi med Gudrun Schyman som skänker sitt läppstift "Älskling" och en symboliskt bränd tjuga, signerad och allt, till Musikhjälpen i kampen för flickors rätt till utbildning.

Brunchrapporten 20111206 2011-12-06 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Politikens Brangelina - radarparet som blivit ett fransktyskt amalgam: MerkOzy. Vi vet att kändisar blir bättre i par - men blir politiker det? Putin behöll makten i fejkade val som utlöst stora protester - men vad består egentligen den ryska oppositionben av? Och så får Cecilia Uddén skit av DNs ledarsida - igen. Denna gång för att gulla med antidemokratiska salafister. Vi låter vår stjärna tala ut!

Brunchrapporten 20111205 2011-12-05 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det har varit val i Ryssland och President Medvedev och premiärminister Putins parti enade Ryssland får behålla sin majoritet. Och det pratas om valfusk i samband med valet. Vi undrar - hur valfuskar man på bästa sätt? /// Politiker gör fel ibland. Det kan handla om slarv med kvitton, skattepengar eller slarv med livet. Men vilka misstag är de allvarligaste att begå - för en politiker? Emmy reder ut. /// Och efter 12 kommer Henrik Torehmmar hit med sin Give me 5 panel. De ska med bara fem ord analysera om Juholt blivit ett mobboffer, varför Tyskland inte ska hjälpa sina eu-vänner, och varför rekordmånga vill söka till Big Brother.

Brunchrapporten 20111202 2011-12-02 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Idag ska vi prata om en rykande het bock, som - trots att destruktiviteten börjar bli en årlig ritual - ändå blir en medial händelse: Björn Rosengren. /// Amnesty vill att afrikanska stater ska passa på att gripa George Bush för krigsförbrytelser när han hälsar på. Det kanske inte är korrekt etikett? - Vi kollar om de har ett case i "Folkrättsskolan" med Mark Klamberg. /// Och så är det dags att utmana dagens sidekick Lena Resborn i nyhetsquizzet.

Brunchrapporten 20111201 2011-12-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Schweiz har beställt JAS-plan från Sverige. Men om vi bara kan sälja vapen till andra länder som också saknar erfarenhet av krig - borde vi då inte get out of the vapen business? /// Reseracher-Gunnar presenterar dom konstigaste vapennamnen. /// Researcher-Hanna plockar upp veckans #fails; Italien sätter kanadensisk lärare på ministerpost, Ronald Wayne kunde varit stenrik och Salafisterna tänker lite tokigt. /// Och så ska vi utnyttja den samlade hbt-kompetensen i studion för att gayutvärdera dagens nyheter!

Brunchrapporten 20111130 2011-11-30 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Brevik bedöms lida av paranoid schizofreni - och alla verkar vara besvikna över detta. Allt från offer, media, aftonbladets krönikörer till Brevik själv.///Idag gör Storbritannien nåt det inte gjort på 30 år. Masstrejkar! Vi ringer upp vår brittiska vän James Savage och frågar vad som lett fram till detta trendbrott.///Och så ska vi prata om Sveriges Radios toppenhöga förtroende hos er lyssnare. Emmy är dock tveksam till om det här är nåt att fira.

MultiTrack -> Namnlös SR P3 2011-11-29 1200 2011-11-29 kl. 12.05

por Brunchrapporten

"Knapptryckarkompaniet" - är det en film med Janne Loffe Karlsson? Eller en korrekt beskrivning av Sveriges riksdag? Statsvetaren förklarar.Efter sverigdemokraten som vill använda n-ordet gör vi en guide, hur bemöter man n-ordetkramarna. Och politikernas nya favoritsvar - "Jag vill inte recensera" - vi förklarar vad det betyder och hur journalister ska få ett svar i alla fall.

Brunchrapporten 20111128 2011-11-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Idag är det parlamentsval i Egypten. Vad skulle Henrik röstat på om han var egyptier? /// Inför klimatmötet ska vi ta reda på vems fel det är att vi slutat bry oss om växthuseffekten - climategate eller miljörörelsen? /// Och så håller Emmy i panelen - Julia och Parisa tar sig ann Åkesson och Reinfeldt, stormen och färgen rosa!

Brunchrapporten 20111125 2011-11-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Tidningen Fokus har listat Sveriges 100 mäktigaste pesoner idag. Vi gör tvärt om och listar Sveriges minst mäktiga. /// Och fredag är lika med nyhetsquiz! Utmana dagens sidekick Linnea Wikblad!

Brunchrapporten 20111124 2011-11-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sverigedemokraterna skriver i sitt förslag till ändring av principprogram att ALLA människor har en nedärvd essens. Vad spelar det för roll för utformandet av SD:s politik? /// Igår pratade vi om att Anders Borg utsetts till Eu:s bästa finansminister. Sossarnas ekonomiskpolitiske talesperson Tommy Wadelich kommenterade det med att Borg borde tacka Göran Persson för utmärkelsen. Har han rätt eller är han bara en synneligen dålig förlorare?

Brunchrapporten 20111123 2011-11-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Anders Borg har utsetts till den bästa finansminister i EU och beskrivs som en häxmästare. Hur ska vi tolka det? /// Sossarnas opinionsiffror ligger på botten och krälar, samtidigt som ännu fler s-toppar svarar svävande om Juholts förtroende. Är det mobbing vi ser? /// Kina har fått sitt eget twitter - Weibo.Regimen i landet är inte toppennöjd. Är det här början på slutet för den kinesiska censuren?

Brunchrapporten 20111122 2011-11-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Egyptens unga blev en symbol för den arabiska våren när de fällde Mubarak. Nu samlas de åter på Tahrirtorget och vi undrar vad som kommer segra nu - ungdomlig idealism eller militär cynism? /// Siffran sju är inte bara ett turtal, antal dössynder eller den perfekta sizen på ett dvärgentourage - den är också den kritiska gränsen för räntan på statsobligationer - är det för att siffran är magisk? /// Deltagarna i Melodifestivalens första deltävlingar har presenterats. Vem vinner? Vi gör ryggradsreflex-testet på dagens sidekick Monica Green.

Brunchrapporten 20111121 2011-11-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Igår var det val i Spanien - den trökige Rajoy vann - som ju i stort sett bara lovat två saker 1. Vi ska spara på allt 2. Vi ska bli europas bitch...Har Spanien en identitetskris? /// Thomas Östros säger att det inte finns några falanger inom S - Vi gör lögndetektortestet - ljuger Östros? /// Och efter kl 12: Give me five-panelen med Margret Attladottir och Hannes Hervieu analyserar SCUM-manifestet, Petter Northug och de ironiskt farliga lamporna.

Brunchrapporten 20111118 2011-11-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I går sköt Syrien granater på två byar i norra delen av landet. 20 personer dog. När är det dags för omvärlden att gå in i Syrien egentligen? /// Fredag är lika med nyhetsquiz. Idag är det Matilda Sjöström från Christers relationsråd som försvarar P3s färger.

Brunchrapporten 20111117 2011-11-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Påven kysser imam på reklambild och vatikanen rasar. Men vad är de arga på? Falsk markandsföring? Homosexanspelningar? Vi söker svar. /// Nu pratas det om Innanförskapet. Det som kan drabba politiker som jobbar för mycket.Brunchrapporten - tar på sig rädda Willy slängkappa och försöker rädda politierk från detta helvete. /// Sverigedemokraterna har kommit på att nationalismen inte räcker till för att ge lösning på alla samhällets problem. De lägger till ideologin `socialkonservatism`. Varför då?

Brunchrapporten 20111116 2011-11-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Breaking dawn - del 1 recenseras hejdlöst i medierna idag.Omdömena haglar. Oklarheten består. Hur ska vi förstå filmen? Som ett inlägg i antiabortdebatten? En orgie i sadistiskt kvinnovåld? Frågan lyder: Hur antifeministisk är den nya Twilightfilmen? /// Appropå Kebabmordemn får dagens gästsidekick Josefin Brink göra testet: Fikton eller verklighet? /// Och inför söndagens val i Spanien lyckas spanjorerna hitta viktigare saker än eurokrisen att prata om: bögar och rökning. Robin Ohlin rapporterar.

Brunchrapporten 20111115 2011-11-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vårdbråket drar rubriker - vi undersöker det politiska spelet bakom kulisserna: Vilken player plockar flest politiska poäng?! Mats Knutsson kommenterar. /// Efter 6 000 avlyssnade personer och ytterligare hackingavslöjanden frågar vi oss om brittisk press är störd eller bara hyperaktiv? /// Och så får Monica Green göra sitt viktigaste jobb som som sossarnas it-talesperson - internetfenomen:lolcat eller lolrus?

Brunchrapporten 20111114 2011-11-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Mario Monti, Mario Dragi eller Håkan Juholt - vem är egentligen den riktiga supermario?/// Robin Olin direkt från Madrid: Efter Grekland och Italien - hur klarar spanjorerna krisen? /// Nya rön: bakteriernas oerhörda betydelse för kroppen - Är det en ailien vi har i tarmarna? /// Och efter tolv kommer Emmy Rasper med Give me five panelen, idag med Julia Skott och Viktor Barth-Kron, för att diskutera Berlusconis eftermäle, monarkin och sportsliga uttalanden.

Brunchrapporten 20111111 2011-11-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20111110 2011-11-10 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Berlusconi ska avgå men berlusconismen kommer finnas kvar. Vad innebär det? Svenskar sitter och stickar små koftor till oljeskadade pingviner i Nya Zeeland. Emmy anser att det här är väldigt konstigt. Utrikesminister Carl Bildt oroar sig för situationen i Kosovo, som han säger "inte går att lösa på en vecka". Men hur lång tid kommer det ta då?

Brunchrapporten 20111109 2011-11-09 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Iran anklagas för att utveckla kärnvapen - vi undrar varför får dom inte göra det. Den franska satirtidningen Charlie Hebdo brandbombades för sitt nummer med Muhammed som gästredaktör. Nu har det nya numret kommit: med en gaykyssande Muhammed! Är en homogay proftet det värsta en muslim kan tänka sig? Och dagens maktsidekick Maria Wetterstrand får, som den seriösa person hon är i uppdrag att tolka dagens skörd av lättsamma nyheter; Kan hon göra dem seriösa?

Brunchrapporten 20111108 2011-11-08 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Fotbollsgalan igår, en skrattfest eller ett misslyckat jippo? Den grekiska skuldkrisen beskrivs hela tiden i media som "ett klassiskt grekiskt drama". Är det bara en trött metafor - eller är Greklands skuldkris på riktigt en grekiskt tragedi? Sverigedemokraterna säger nej till att erkänna en palestinsk stat, SDU går emot, hur tänker dom?

Brunchrapporten 20111107 2011-11-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Greklands premiärminister Papandreou avgår - men vem blir den nya syndabocken? /// Occupy Wallstreet kritiseras för att vara en demonstration av luffare som knarkar och sover i tält. Stämmer det? /// Henrik Torehammar med Give me five-panelen med Julia Skott och Viktor Barth-Kron som diskuterar sossarnas kris, statsministerns misshandlade son och Lalehs kanindräktsvägran.

Brunchrapporten 20111104 2011-11-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Idag ska vi jämför eurokrisande medelhavspremiärministrar - Papandreou och Berlusconi, en berättelse om offer och sång. /// Inspirerade av tesen att Apples framgångar handlade om att de minskade valfriheten fårgar vi psykologen om människan vill välja själv? /// Och fredagar är quizdagar - ring in och tävla mot dagens sidekick Lena Resborn.

Extrapod 2011-11-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik och Lena plockar in Rikard Diego i studion och går loss på Björn Wahlroos, Nordeas styresleordförande, som INTE RYGGAR EN TUM, utan snarare vill ge Nordeachefen påökt. Han som redan har en pension på 100 miljoner kronor, en nyrenoverad lägenhet för 22 miljoner kronor och en årslön på tio miljoner. Dessutom: Rappen man sent kommer glömma: Pappandreou Papandreou! Starring Henke T, Leeena & Diego.

Brunchrapporten 20111103 2011-11-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Den franska tidningen Charlie hebdo attackerades med bensinbomber - det har ingen gjort med Hey baberiba. Varför är fransk satir så explosiv? /// Assange utlämnas till Sverige - men vilket slott ska han bo på? Vi har alla svaren. /// Sveriges radios USA-korrar åker från kust till kust ett år innan presidentvalet - vi presenterar Sten & Ginna - The Roadtrip. /// Och sist: Sickan eller Yngve - quiz med två av 1900-talets stora. Hur bra koll har vi?

Brunchrapporten 20111102 2011-11-02 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Greklands premiärminister Papandreou kapade kaos igår med beskedet om folkomröstning. Gör han det för att rädda sitt eget skinn? Papandreous kompis Leif Pagrotsky svarar! Vitryssland nämns ofta som Europas sista diktatur - men vad innebär det egentligen? Vi översätter Emmy Raspers liv till vitrysska! Och hur är egentligen förtroendet för Twitter these days? Efter kapningen av diverse politikers konton undrar vi: vad är egentligen kosher?

Brunchrapporten 20111101 2011-11-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vänsterpartiet ska göra som ALLA andra partier i år och välja ny partiledare. De har fyra kandidater som alla tycker EXAKT samma sak.Är detta vägen till framgång? /// Eu - har kämpat sig blå för att få till ett räddnignspaket till grekland. Vad gör grekland nu? Jo - de säger - mja vi KANSKE vill att ni ska rädda oss.Vad är grekland för otacksamma divor??? /// Och så följer vi rättegången mot de svenska journalsiterna i Etiopien.

Brunchrapporten 20111031 2011-10-31 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I dag är vi 7 miljarder! Men hur många kan vi egentligen bli? Experten svarar. /// Syriens president säger: lägg er inte i - då får ni ett nytt Afghanistan! Men ska man ta hans hot på allvar? /// Efter tolv kommer give me five-panelen hit, idag med Parisa Amiri och Julia Skott, och ger oss femordsanalyser av 30-åringen Miljöpartiet, Rix FMs dissade reklamkampanj och fett och socker som det nya kokainet.

Brunchrapporten 20111028 2011-10-28 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Juholt gjorde en liiiiten faktamiss i gårdagens frågestund i riksdagen. Men hur många fel får Juholt lov att göra egentligen? Vi frågar pr-konsulten//Näringsministern (som hon kallar sig själv) ger 100 miljoner till Facebook - Fridolin säger "fel!" Men vad vill han istället?//Och vår nya medarbetare Gunnar är den som håller fanan högt i veckans nyhetsquiz.

Brunchrapporten 20111027 2011-10-27 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Euron ska räddas! Med hjälp från Kina. Är det här det yttersta beviset på att Kina nu är världens mäktigaste land? /// Kaddafis "viktigaste" son Saif Islam vill överlämna sig till den internationella brottmålsdomstolen i Haag.Varför då? Och är han verkligen viktigast? /// Serbien har blivit Eu-kandidat land.Robin Olin är på plats och vi ska reda ut om det är kärlek i luften eller som Serbien egetnligen bara vill ligga med Ryssland.

Brunchrapporten 20111026 2011-10-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I dag inleds det tjugoelfte toppmötet om eurokrisen - är det så att federalisterna försöker pull a fast one och ge oss Europas förenta stater? /// På det ekonomiska temat: Sidekick-Linnea ger grekerna en omgång av Lyxfällan. /// Och Behring Breiviks huvud ska scannas - Hanna söker efter Ondskans tumör. /// Och så fortsätter omröstningen på brunchbloggen - vilket parti har mest att skämmas för? Och så frågar vi statsvetaren - spelar det egentligen någon roll vad partierna tyckte förr?

Brunchrapporten 20111025 2011-10-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Avhoppad, LVM:ad och nu eventuellt läckande. Men hur STOR säkerhetsrisk är William Petzäll för SD egentligen? Journalisten Niklas Orrenius är med oss och reder ut. /// Arkelsten får skit och kallas för historierevisionist efter sitt uttalande om Moderaterna och allmän rösträtt. Fine. M var inte så aktiva när det begav sig om rösträtten. Men vilket av våra riksdagspartier ska egentligen skämmas mest över sitt förflutna? Lyssnarna röstar! /// Är det en lightversion av Katrina vi ser framför oss i Turkiet? Kurder är kritiska mot regeringen och räddningsarbetet i samband med jordbävningen. Men hur mycket ligger det i kritiken? Turkiet-experten reder ut!

Brunchrapporten 20111024 2011-10-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Extrapodd med Henrik Torehammar, Margret Atladottir och Hannes Hervieu som pratar om BBQ - Blondinbella och Quetzala Blanco.

Brunchrapporten 20111024 2011-10-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I går vad det val i Tunisien - för första gången ever. Men vad kan den typsikse tunisier-Svensson egentligen förvätna sig för konrketa förändringar i sitt liv? /// Eurokrismötena avlöser varandra, men vilka är det egentligen som bestämmer? Och vilka blir mobbade? /// Margret Atladottir och Hannes Hervieu utgör Give me five-panel och kommer att diskutera Bloggbråket mellan Blondinbella och Quetsala Blanco, #köttgate och #stuffmoderaternadid.

Brunchrapporten 20111021 2011-10-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I går startade M sin stämma - men vad är det här nya med "allmänintresset" som Reinis messar? Statsvetaren Peter Santesson går till SÄRintressets försvar. /// Muammar Gadaffi är död - men är det okej att erkebusera diktatorer? /// Och så blir det nyhetsquiz med en av Musikhjälpens programledare - Kodjo Akolor! Ring in och utmana.

Brunchrapporten 20111020 2011-10-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I dag inleddes rättegången mot Martin Schibbye och Johan Persson i Etiopien. Men vi undrar: är Bildt inne på rätt spår? Eller vilken strategi är egentligen bäst för att få hem svenskar i knipa? Sonja har svaren. /// Sarkozy har blivit pappa - igen - men lät modellhustrun sköta födandet själv. Varför var inte Monsieur le président där? Rösta på brunchbloggen! /// Annie Lööf hävdar att sänkta ingångslöner för unga ger fler jobb. Alla håller inte med. Men vad säger forskningen? /// Och Hanna Khadaffi lever! Hör om såpan som blev vardag.

Brunchrapporten 20111019 2011-10-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Bankerna lurar sina kunder, men finns det seriösa alternativ att placera sina pengar? /// Mission impossible: att ena S? Vi reder ut de olika falangerna inom Sveriges största parti. /// Och Tyskland och Frankrike trollar fram 2000 miljarder kronor till eurons räddningsfond. Fatta! 2000 miljarder euro! Sonja översätter till begriplighet.

Brunchrapporten 20111018 2011-10-18 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Palestinerna lämnar tillbaka den israleisak soldaten Gilad Shalit och får drygt tusen palestinska fångar i utbyte. Vad skickar det ut för signaler om deras syn på människovärdet?Svenska kyrkan tappar typ 60 000 meldemmar per år. Men kyrkan försöker locka till sig nya medlemmar genom att marknadsföra konfirmationsläger med resor. Sonja listar bättre idéer för att köpa troende. Och så utvärderar vi Juholts floskelfest.

Brunchrapporten 20111017 2011-10-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Juholt sitter kvar, men väljarnas förtroende rasar. Lösningen: Juholt åker på turné! Statsvetaren Jenny Madestem är med och utvärderar Juholts taktik. /// Flygplatsen i Libyens huvudstad Tripoli håller på att lagas och och nu hoppas folk i landet att turister ska börja hälsa på. Sonja tar med oss med på sightseeing. /// Give me five-panelen med Viktor Barth-Kron och Hannes Hervieu kommer hit och diskuterar Occupy Wallstreet, Carl Bildt och bögskämt i Idol.

Brunchrapporten 20111014 2011-10-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vems fel det är att Håkan sitter i skiten? Juholt eller jag, undrar Sonja? /// Facebook IRL - bra eller bara en blek kopia av självaste lifvet? /// Och i veckans nyhetsquiz tävlar Takida-gitarristen Tomas Wallin, nästa veckas musikredaktör i Musikguiden i P3! Ring in och utmana.

Brunchrapporten 20111013 2011-10-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vi ger er guiden till Juholtträsket och tar hjälp av statsvetaren vad som är värst för sossarna - bidragsfusk eller att sossar snackar skit om sossar? /// Steve jobs gamla tröja har blivit en oväntad storsäljare - Sonja reder ut varför /// Henke T förklarar rasismens hierarki, katten på råttan på repet - från Sverige till Libyen

Brunchrapporten 20111012 2011-10-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Juholt öppnar partiledardebattten med dagens viktigaste: Skuldkrisen. Vi hakar på och ägnar hela programmet åt ekonomi! + Emo Rasper har besökt Emotrappan i Nordstan i Göteborg och frågat: Finns det anledning till oro? + Sonja Leister rasar för att grekerna gjort hennes euros värdelösa. Hennes sparkapital räcker inte till att köpa en lägenhet. Men hur arg har hon som tyska rätt att vara? Robin Olin på plats i Aten har frågat grekerna. Dessutom: rösta på brunchbloggen! + Och handlar ordet `skuld` om ekonomi eller moral - språkvetaren och chefredaktören för Modern psykologi Patrik Hadenius hjälper oss förstå vad som ligger i ett ord.

Brunchrapporten 20111011 2011-10-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vissa har sagt Juholtskandalen säger något om den sjunkande kvalitén på socialdemokratiska partledare. I kölvattnet undrar vi: är det synd om Juholt? Rösta på brunchbloggen! /// Fredspristagaren Ellen Johnsson Sirleaf - är hon den nya Mandela? Direkt från presidentvalets Liberia: Maria Sjökvist. /// Är dagens protester från den arabiska våren till occupy wallstreet en motsvarighet till 60-talets revolutionära vänstervindar? Vi testar Ulf Adelsohn för att se om han kan skilja dem åt när vi spelar "Sextiåtta eller tjugehundraelva - revolution edition"! /// Och det vanligtvis så störiga Polen valde om sin tråkiga ordentliga premiärminister - Men! Det superkatolska landet valde också in ett sexliberalt skattesänkarparti - Daniel Alling förklarar.

Brunchrapporten 20111010 2011-10-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vi trodde på en fredlig revolution i Egypten. Men i natt har minst 23 människor dött i Kairo. Vi frågar Cecilia Uddén: Vad händer? /// Förra veckans kanske mest omtalalde person i svensk media, Marcus Birro, kommer hit. Hur tänker han egentligen? /// Och efter 12: Give-me-five-panelen med Parisa Amiri och Viktor Bart Kroon, ger oss slagfärdiga analayser i bara fem ord; Juholts förtroende och Carlbildst framträdande i Skavlan.

Brunchrapporten 20111007 2011-10-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Emmy om barns maktlekar och Tranströmmer // Nobels fredsprisvinnare /// Dessutom - fredagstraditionen med nyhetsquizet

Brunchrapporten 20111006 2011-10-06 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Är Steve Jobs den amerikanska drömmen personifierad? En enskild individ som har det som kineserna aldrig kan kopiera - en unik fantasi kombinerat med den enda sanna amerikanska konstformen: marknadsföring? /// En dansk jägare har skjutit ihjäl Norges nationalklenod, albinoälgen Albin. Vi ställer den enda relevanta frågan: hur ska norrbaggarna hämnas? /// KDU ställer sig bakom folkpensionären Odell! Men flest distrikt stödjer fortfarande Hägglund. Vi reder ut de krigande fraktionerna inför maktkampen i KD.

Brunchrapporten 20111005 2011-10-05 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Efter zombieprotester i USA och indignerade ungdomar från Madrid till Aten undrar Henrik vad som skulle få den svenska medelklassungdomen att bege sig ut på gatorna. /// Apples nya lur kommer med Siri - som ska kunna prata och tänka själv. Men vem är Siri? Smart? Jobbig? Kåt? Ångestriden? Livstrött? Svengelsktalande? Dialektförstående? Vi har med oss teknikjournalisten för att få reda på mer om artificiell intelligens. /// I dag delas nobelpriset i Kemi ut. Kul. Men folk som har haft fel har fått priset, Monitz fick det för sin lobotomiupptäckt och nu har en döing fått det. Därför undrar vi: vad är en nobelskandal?

Brunchrapporten 20111004 2011-10-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Carl Bildt säger att man måste vara ute i världen om man vill förändra den - för hela världen ser inte ut som Skövde. Vi frågar skövdebor -vad har dom lärt sig i stan som tydligen ingen behövde? /// Forskare vill att vi ska odla kött i laboratorier istället för att slakta djur: som flitig sci fi läsare är Henrik redan van vid detta koncept - men undrar när vi får kycklinblobbar utan ögon och näbbar eller kalvar som rekomenderar sig själva vid restaurangbordet? /// Och Gudrun - som varit med om en del mediestormar - ska få coacha någon som kan behöva lite hjälp; Marcus Birro.

Brunchrapporten 20101003 Extrapodd 2011-10-03 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Extrapodd med extramaterial om dramatiseringen av Riksbanken. Dessutom: Gamla gubbar som suttit länge!

Brunchrapporten 20111003 2011-10-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I dagens Brunchrapport bjöd Emmy och Henke T på ett Riksbanken - ett drama fritt efter fokusartikel /// Nyhetspanelen om Birro som KDledare, sossarnas skuggbudget och generation moderat

Brunchrapporten 20110930 2011-09-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Lena Ek blir ny miljöminister - men hur bra reder hon sig egentligen? Vi konsulterar stilikonen, retorikern och jägaren. /// Utmana Sanna från Cirkus Kiev i veckans nyhetsquiz! /// Och hur trött är Göran Hägglund?

Brunchrapporten 20110929 2011-09-29 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kristdemokraterna tycker att Hägglund saknar "kraft, energi och pondus" och föreslår istället - Mats Odell?! Hur tänker de? /// William Petzäll har fått det förlegade begreppet politisk vilde. Dags för modernisering i SAOL! /// Reinfeldt presenterar sin nya regering: passande tillfälle nu när fosterbarnsstormen rasar för fullt? /// Och akademiker klagar över LJUD. Men har de verkligen rätt att klaga?

Brunchrapporten 20110928 2011-09-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Maud Olofsson vill utreda avregleringen sv elmarknaden för att få veta vad som är sant eller inte - men i ljuset av SNS-skandalen och Gillberg-rättegången - Går det att lita på vetenskapen? /// Sveriges Radios medarbetare har de senastre åren dömts för knarkbrott och misshandel. Nu är det misstänkt bedrägeri och barnvåldtäkt som utreds. Hur uppfuckad är den här arbetsplatsen egentligen?! /// Och Tre funkade inte igår. Emmy lär nittiotalister, och andra som glömt; Så överlever man utan mobiltelefon.

Brunchrapporten 20110927 2011-09-27 kl. 13.00

por Brunchrapporten

De saudiska kvinnorna får rösträtt - men det hade inte ens experterna vågat tro på. Vad hände? /// En silverskatt har hittats i ett sjunket fartyg värt 1,6 miljarder kronor. Sonja har fått i uppdrag att hitta fler skatter! /// Och Juholt är inte bara partiledare - han är även musikalrecensent. Vi recenserar hans recension!

Brunchrapporten 20110926 2011-09-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

P3 Granskar kollar svenska företag och hur svenska konsumenter luras. /// Hur originell är Annie Lööf? Vi kör bingo med hennes uttalanden. /// Och Give me five-panelen med Parisa Amiri och Hannes Hervieu snackar William Petzell, kinapuffar och ungdomslöner.

Brunchrapporten 20110923 2011-09-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Brunchrapporten på Bokmässan /// Kommer det någonsin bli fred i Israel-Palestina? Nyhetspanelen bestående av Cecilia Uddén, Barbro Hedvall och Johanna Ögren diskuterar /// Panelen fortsätter: Annie Lööf blir Centerns nya partiledare - men kommer hon kunna axla Mauds roll som stilikon för kvinnor 55+? Och: Arbetet är den nya religionen. Eller? /// Bokmässan har tyskt tema - och Sonja Leister hoppades på paradiset, men fann ett ljummet intresse.

Brunchrapporten 20110922 2011-09-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Fazers Kinapuffar är rasistiska, men är asiater verkligen de enda som utsätts för tröttsamma fördomar? /// I Jemen har över 80 människor dödats de senaste två dagarna i samband med demonstrationer i Sanaa, men vem bryr sig? Vi får fyra anledningar till varför vi skiter i Jemen. /// P3s nya webredaktör Per Palmqvist tävlar i quizet - ring in och utmana honom!

Brunchrapporten Extrapodd 20110921 2011-09-21 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Extrapodd med Henke T och Sonja som pratar om Twitter och Flashback.

Brunchrapporten 20110921 2011-09-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Weidelich gör bort sig och Johansson briljerar. Är det tid för maktskifte på den socialdemokratiska ekonomisk-politiska talespersons-posten? /// Är det rätt att politiker får miljontals kronor i ersättning när de slutat jobba? Rösta på brunchbloggen! /// Troy Davis avrättas i USA i kväll, trots protester om otillräcklig bevisning - Brunchen uupplyser dig om hur det går till. /// Grov misshandel eller frivilligt sex med våldsinslag? Vi frågar moralfilosofen: Kan man samtycka till att skada sig själv?

Brunchrapporten 20110920 2011-09-20 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110919 2011-09-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henke T kastar av sig handsken och säger sitt om DN:s nya lokaltidningssatsning /// Och varför är Israel så anti ett Palestina i FN? Utrikeskorren reder ut /// Give me 5-panelen om att Systemet vill börja köra hem sprit till oss, Mona och Mauds gråtfest i Agenda och Berlusconis sexförmåga

Brunchrapporten 20110916 2011-09-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Vem förlorar mest på epitetet "Gucci-Helle"; Gucci eller Helle? Rösta på Brunchbloggen! + Reinfeldts mantra är "ansvar, ansvar, ansvar". Men vad är egentligen den hemliga kraften som koncentrerats i detta ord? Språkvetaren svarar! + I dagens nyhetsquiz: Nanna Johansson är tillbaka i Tankesmedjan här i P3 och försvarar kanalens heder! Du ringer in och utmanar! Programledare: Sonja Leister Sidekick: Sagal Hussein Omar.

Brunchrapporten 20110915 2011-09-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Nok er nok! Danskarna säger sig ha tröttnat på Dansk Folkepartis inflytande över invandringspolitiken. Men frågan är: Hur mycket kommer egentligen förändras om sossarna vinner? /// Belgiens premiärminister vill avgå - men får han det? Och kommer Belgien i så fall äntligen få en demokratiskt vald regering? /// Och så följer vi uppropet i Sveriges Riksdag idag när det nya arbetsåret startar - wohoo!

Brunchrapporten 20110914 2011-09-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Danmark kan få sin första kvinnliga statsminister - men det verkar bara vi svenskar bry oss om - vi ska förstår varför danskarna inte pratar kön. /// Handelsbanken förbjuder sneakers hos anställda - men litar du på en bankman i hightops? /// Och så får vi veta Vad som hände sen; Ulf Adelsohn edition - vad gör Margit Carlqvist, Dubbelnisse och Lennart Dahléus nu?!

Brunchrapporten 20111213 extrapodd 2011-09-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och dagens sidekick Ulf "Uffe" Adelsohn analyserar det norska valet. Sen kommer de in på varför Reinfeldt gillar att lägga pannan i veck.

Brunchrapporten 20110913 2011-09-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Katja har nått Sverige och vi tar reda på hur stormar, orkaner och oväder får sina namn. Är SMHI rasister? /// Vi ska få en relationsanalys av SAAB och facket - kan man efter unionens konkursansökan säga att dom gjort slut? /// Och - kvällstidningarnas favorituppföljning - vad gör dokusåpakändisar nu - blir tv. Men vi ger dig en lite mer classy variant - nämligen Ulf Adelsohns: vad hände sen?

Brunchrapporten 20110912 2011-09-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110909 2011-09-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det går sådär för Victor Müller och SAAB. Men han tror på sig själv. Och SAABsvetsaren Fredrik tror på honom. Räcker det? Sonja reder ut! /// I gårdagens Aktuellt ställdes frågan om hur många liv SAAB har? Vi konsulterar Super Mario och en ekonomijournalist för att få svar. /// I dagens nyhetsquiz: Ken Ring aktuell med ny poddshow här i P3 försvarar kanalens heder! Du ringer in och utmanar!

Brunchrapporten 20110908 2011-09-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kidsen stormar landets akutmottagningar. McDonaldseffekten erbjuds som förklaring. En generation som är vana att få saker fixade snabbt. Men behöver det vara något dåligt? /// Börsrobotarna kan vara brottslingar. Men, som bekant, föds ingen kriminell. Därför undrar vi: Hur ser robotarnas bakgrund ut? Trasig? Frånvarande föräldrar? Utsatta för aga? Sonja har svaret och undervisar oss i börsrobotarnas historia. /// Morgonpasset ägnade morgonen åt att reda ut Vänsterpartiets PR-problem. Det får Emmy att vilja gråta av oro över politikens framtid. Och i samband med det fortsätter serien Politik vad är det bra för - i dag med partimedlemmarna i fokus.

Brunchrapporten 20110907 2011-09-07 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten EXTRAPOD 20110906 2011-09-06 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sonja har varit ute med sin kompis kvällstidnings-Malte som ingen tror är hennes kompis///Henke T har fått kritik efter gårdagens feministattack: att Maria Sveland har gått i gayfällan, och ändrar sig till att det nog är Linda Skugge-fällan.

Brunchrapporten 20110906 2011-09-06 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Börsen rasar - Men behöver vi som inte har aktier bry oss? Ekonomijournalisten Pontus Herin förklarar.///Skit i om den överlever - hur ska vi uttala valutan - Evrå jurå ojrå? Språkexperten svarar - Lyssnarna röstar på brunchbloggen.///Libyen anses ha en stor fördel efter revolutionen - sin olja. Men som smolket i glädjebägaren bjuder vi på SEX sätt att fucka upp med olja!

Brunchrapporten 20110905 2011-09-05 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Emmy Rasper och Gräv-Josse granskar hur bostadsbristen för studenter ser ut i dag och ställer politiker mot väggen för att ta reda på om de hållt sina löften i det första avsnittet av P3 Granskar. /// Hardcoremonogamisten Henke T rasar mot skilsmässofeminsterna bakom boken Happy Happy. /// Syriens Bashar al-Assad ser ut som en städad korsning av Borat och Edward Norton. Men vem är han egentligen? /// Dessutom: Give me 5-panelen om att det gått tio år sedan 11 september, Erik Almqvists (SD) mindre lyckade krogbesök och 80-talisthets!

Brunchrapporten 20110902 2011-09-02 kl. 13.00

por Brunchrapporten

28 år och partiledare. Kul för Lööf och Fridolin. Mindre kul för Sonja som får karriär- och åldersnojja av sina framgångsrika årgångskamrater. /// Frysta cash! Nej, det är ingen trött uppföljare om svensk maffia. Däremot något som omvärlden tar till när det gäller diktatorers deg. Men hur går frys- och tiningsprocessen av likvida medel till? Hanna har svaret! /// I dagens nyhetsquiz: Cecilia Osorio ny musikläggare på P3 försvarar kanalens heder! Du ringer in och utmanar!

Brunchrapporten 20110901 2011-09-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Folk bryr sig för mycket om glödlampor! Emmy försöker förstå varför och upptäcker att allt handlar om att EU leker tvärtomleken. /// Kadaffis regim har - i princip - blivit pulvermos. Trots det ekar "rebellerna i Libyen" i nyhetsflödet. Men hur länge kan man vara rebell? Vi konsulterar Agneta Ramberg för att få nya namnförslag. /// Kaddafis exjustitieminister Mustafa Jalil är ledare för övergångsrådet i Libyen. Fine. Men vad vet vi mer? Sonja fyller i kunskapsluckorna.

Brunchrapporten 20110831 Extrapodd 2011-08-31 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Extrapodd där Henke T mobbar DN Kultur och Sonja briljerar med sina historiekunskaper.

Brunchrapporten 20110831 2011-08-31 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Henrik ser hur vi kan göra dom borgerliga budgetläckorna ÄNNU mer instituionaliserat - vi gör dom till en adventskalender! Lucköppning varje dag till 20 sept! Kadaffi har ynglat av sig i samma anda som Ol Dirty Bastard. En del av hans avkommor har nu flytt till Algeriet. Men vem är mest ond i kadaffiklanen? Sonja har svaret! /// Annie Lööf föreslås som ny Centerledare. Därför ställer vi den SJÄLVKLARA frågan - är hon mer lik SATC-Miranda än Julia Gillard? /// Kriget om dieterna liknades vid religionskrigen på 1600-talet av ledarskribenten Johan Ingerö. Vi tar honom på orden och ringer upp teologen för att veta vad 1600-talslutheraner har gemensamt med dagens lchf-fanatiker.

Brunchrapporten 20110829 2011-08-29 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Euron börjar bli lika ute som surdegsbröd - gamla supporters vänder den ryggen och börjar se efter något hetare. Är detta början på Eurons död? Vår ekonomikorre Staffan Sonning svarar! /// Den politiska höstsäsongen är igång - efter en sommar av intellektuell förslappning måste vi återigen gå till botten med en kärnfråga: "Politik - vad är det bra för?"./// Gräv-Josse är tillbaka! Fyra måndagar framöver kommer hon leverera granskande journalistik i P3. Och hon vill ha din hjälp! /// Dessutom: Give me 5-panelen om valet i Danmark, hipster-Lena Sommestad och Centerns våta dröm om ett svenskt Chinatown!

Brunchrapporten 2011-08-26 1230 2011-08-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Rapport har blivit lika roligt som MTV-Cribs! Igår fick vi se Kadaffis bunker från insidan. Sonja ser intet nytt under solen! /// + Hela världen är fixerade vid frågan: VAR ÄR KADAFFI NU? Men är det egentligen nödvändigt att fånga honom nu? /// + I dagens nyhetsquiz: Valeria Helander från nysatsningen P3 granskar försvarar kanalens heder! Du ringer in och utmanar!

Brunchrapporten 20110825 2011-08-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad är det med män i maktpositiner som bara kan bortsa bort skandlar om att det vore mjäll som man man bostar bort från kavajen, undrar Emmy och får otippat svar från Filip och Fredrik. /// Kaddafi är "försvunnen" enligt Ekot. Det låter som ett kvarglömt barn i Ikeas bollhav tänker vi. Men var kan han vara? Säkerhetsanalytikern hjälper oss förstå! /// Efter nyheten om att Ingvar Kamprad inte bara har varit nazist utan även supernazi undrar Emmy: Behöver jag slänga mina möbler? /// Rebellerna i Libyen firar sina framgångar med partyskottlossning. Men hur farliga är festskotten? Det vet Sonja!

Brunchrapporten 20110824 2011-08-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kamprad har återigen blivit påkommen med fingrarna i nazi-syltburken. Henrik undersöker om IKEA inte är den nya Kungafamiljen. /// Och efter devisen "man blir ju som man umgås" undersöker vi - hur nazi är IKEA? /// Libyen beskrivs hela tiden som ett klansamhälle - förutom att jag föreställer mig att all handel sker i kameler undrar jag - vad betyder det? /// Och väst togs lite på sängen av hur deras forne rehabiliterade bästis Kadaffi återfick sin paria-status. Sonja ger oss hela listan: Diktatorvänner vi kommer att skämmas över i framtiden!

Brunchrapporten 20110824 Extrapodd 2011-08-24 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändningstiden räckte inte till - en extrapodd krävdes för att reda ut vuiktiga frågor som: Är det mycket eller lite att Sonja är värd 7 kameler? Har Sonja mindre nazikopplingar än Ingvar Kamprad? Och vem var det egentligen som uppfann autobahn (OBS ej Hitler, som myten säger)?

Brunchrapporten 20110823 2011-08-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Har NATO-insatsen gått för långt när vi hjälpt till att störta Kadaffi - och vad får vi i så fall för straff? Det blir Folkrättsskola med professor Ove Bring. /// Vi läser artiklar om att det är Frankrike, nej USA, nej RYSSLAND som ska ta åt sig äran för ett fritt Libyen - Sonja sorterar i kön till credd-hyllan. /// Och efter att Reinfeldt hyllat Läckbergs svenska värderingar - vi försöker förstå statsministerns syn på svenskhet genom deckarintrig.

Brunchrapporten 20110822 2011-08-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det är lätt att säga HEJ DÅ Kasdaffi - see you in clown school hell! - men hur är det att säga Hej rebell! Vad står dom för egentligen? /// Och när vi har ett land helt utan demokratiska traditioner, utan institutioner med bara väldigt mycket klaner - så bjussar vi på statvetarguiden - så bygger du ett land i fyra enkla steg! /// Och så har vi vår gamla brunchkompis - vänsterns partiledarkandidat Hans Linde som gäst! Vad ser han som vänsterpartiets stora problem? /// Och så kommer Julia Skott och Viktor för att snuttifiera nyheterna i Give me 5! Från Utöyacermonin till Filip & Fredrik och vidare till Libyens framtid.

Brunchrapporten 20110819 2011-08-19 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Svenska medier vet inte riktigt hur de ska uttrycka att Victoria och Daniel haft sex. Plötsligt låter Svenska Dagbladet som en Jane Austen-roman. Vad har hänt? /// Både Libyens Khadaffi och Syriens Al Assad sitter löst. Världen bevittnar diktator-tävlingen: Vem kan sitta kvar längst? /// Och så ska vi såklart testa hur bra koll du som lyssnar har på nyheterna - idag utmanar du Charles Franz från Christer i P3 i veckans nyhetzquiz.

Brunchrapporten 20110818 2011-08-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sveriges nästa kunglighet är på väg - och det är hög tid för oss att få lära känna denne! Vi ringer barnmorskan för att bekanta oss med the new guy och fråga: Vad gör den JUST NU?!. /// I opartiskhetens namn balanserar vi liv med död - efter nyheten om skådeseplerskan Sif Ruud tragiska bortgång måste vi ställa frågan: Blev du också förvånad att hon inte redan tillhörde de hädangångnas skara? Vi gör det folkbildande quizet: "Död eller levande?". /// SVT:s Brysselkorre har recenserat den föreslagna Euroregeringen som "Fransk-tjusigt". Vi reder ut vilka konsekvenser fransk tjusighet haft för världen.

Brunchrapporten 20110816 2011-08-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Svälten på Afrikas horn är den värsta på 60 år. Men hur mycket mat behövs det egentligen för att stoppa krisen? Vi har uträkningen! /// På torsdag är det surströmmingspermiär - den sista om EU inte förlänger vårt undantag att sälja dioxinförgiftad fisk på burk. Sonja tvivlar dock på att det finns surströmmingsätare kvar - överbevisa henne! /// Ratinginstituten har blivit Gudar i världsekonomin - med en magisk gest och genom att bara säga "CCC" kan de sänka hela länders ekonomi. Men vilka är och på vilka grunder bedömer de länders kreditvärdighet egentligen? /// Både Vänsterpartiet och Centerpartiet letar ny partiledare - är det inspiration från Melodifestivalen som ska demokratisera de svenska partierna?

Brunchrapporten 20110815 2011-08-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I England blev det "Krawall und Remmidemmi" förra veckan. Sonja tar hjälp av vår korrespondent i London för att hitta ett catchy och förklarande namn på kravallerna i England. /// Nyhetspanelen med Parisa Amiri och Viktor Barth Kron gör en supersnabbanalys av Lars Ohlys avgång, avstängda kommentarsfält och kindpussar.

Brunchrapporten 20110707 2011-07-07 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Brunchrapporten attackeras i Gotlands Allehanda för att ha taskig Gotlandssyn, ledarskribent Mats Linder kommer hit och ger oss lite djupare perspektiv på relationen mellan ön och fastlandet.Maud Olofsson berättar vad som krävs för att Centern och Miljöpartiet ska kunna sitta i samma regering och hur det känns att bli utsedd till Sveriges tråkigaste partiledare. Och i vår politiska dokusåpa Swedens Next Statsminister får vi se resultatet av de tävlandes förhandlingsförmågor. De fick en flaska rosé av oss - vad kommer de tillbaka med?

Brunchrapporten 20110706 2011-07-06 kl. 12.05

por Brunchrapporten

(m) fortsätter flörta med (mp) - men vilket småalliansparti är egentligen surast över det? Vi har hela listan! /// Vår politiska dokusåpa Swedens Next StatsMinister forsätter - i deltävling två testar vi de tävlandes politiska kunskap! /// Och på folkpartiets dag har vi med integrationsmister Erik Ullenhag.

Brunchrapporten 20110705 extrapodd 2011-07-05 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik och Sonja analyserar dagens sändning. Sonja avslöjar varför hon valde att inte taffsa på Lars Ohly under intervjun.

Brunchrapporten 20110705 2011-07-05 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Brunchrapporten analyserar svallvågorna av statsministerns tal. 1) Var han full?! Och 2) Hur illa var det egentligen på 80-talet?! /// Vi fortsätter med vår politiska dokusåpa Swedens next statsminister - dags att se resultatet av första deltävlingen: vem av deltagaren levererar den mäktigaste vännen? /// Och så kommer mannen som inte ser ut att att bli statsminister någonsin hit, frågan är om han ens kommer få vara partiledare så länge till - vänsterpartiets Lars Ohly! Vi ställer den frågan vi alla har på tungan - ska ens Vänsterpartiet sitta i riksdagen?

Brunchrapporten 20110704 extrapodd 2011-07-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik återhämter sig från eftersändningstraumat. Tillsammans med Sonja promenerar han genom Visby för att fånga i stämmningen på Almedalsveckan.

Brunchrapporten 20110704 2011-07-04 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Idag avslöjar vi vilken som är Gustaf fridolins favoritfilm med Robin Williams///På moderaternas dag har vi såklart fredrik Reinfeldt med///Vi frågar honom vad hans sexhchatt nick är. Nej, men vi pratar moral å gott omdöme med statsminstern///Å så letar vi efeter Sveriges nästa statsminister i vår rafflande politiska talangjakt där rött möter blått Swedens Next Statsminister

Brunchrapporten 20110701 2011-07-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sonja utser denna veckan till "sjukdomsveckan" och glädjs åt att hon äntligen får lite av sitt kontrollbehov tillfredsställt nu när boskapspesten är utrotad.///SVD:s ledarskribent polisanmälde Galago till JK efter att de ställt krav på att "skjuta per Gudmundson". Uppenbart satiriskt tyckte JK och lade ner fallet. har vi hittat ett kryphål i lagen? Det gamla knepet: "Jag skoja bara!"///Mona från tankesmedjan quizzar loss.

Brunchrapporten 20110630 2011-06-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kd hänger löst i opinionen - men hur skulle utrotningen av den rödlistade arten Kd påverka ekosystemet riksdagen? /// Tobinskatten diskuteras igen - men den här gången är det inte vänstern och Attac-rörelsen utan självaste EU som går i bräschen. Vi ger svar på frågorna vad, varför och när? /// Ship to Gaza är på gång i veckan och världen har liiite svårt att enas om hur livet i Gaza egentligen ser ut: Lyxrestauranger, i praktiken öppna gränser och starkt flöde av varor? Eller, arbetslöshet, medicinbrist och humanitärkatastrof? Vår reporter kommer sticka ut huvudet genom fönstret, se efter och rapportera direkt från Gaza.

Brunchrapporten EXTRAPOD 20110629 2011-06-29 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Andres Lokko har börjat visa känslor. Bra för honom. Men hur förlåtande kommer Twitter vara? Henrik anar den nye Marcus Birro.

Brunchrapporten 20110629 2011-06-29 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vilken väg ska Grekland välja - hårdspara som Lettland - och hamna på topp eller skita i att betala som Argentina - och hamna på topp? /// Visst är man imponerad av Måns Zelmerlöv i Allsången men frågan som ändå måste ställas: Vem är Sveriges mest lillgamla människa?! Stor omröstning! /// Ehec har upptäckts i Sverige. Dags att väcka liv en Brunchrapporten-klassiker: Vem är syndabocken?!

Brunchrapporten 20110628 2011-06-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Inför Ship to Gaza 2 pågar en massa debatter - som om det var juridiskt korrekt av israel att borda förra sommarens konvoj. Det låter inte som något man borde ha en åsikt om, utan något som det finns ett ja eller nej svar på - det reder vi ut i vår Folkrättsskola!/// Sveriges radio har återigen pissat på sitt opartiskhetsuppdrag - denna gång om fjärilar som sätts på piedestal i P1. Sonja letar upp smutsen på de små kulörta flygande odjuren! /// Miljöminister Carlgrens svarta skinjacka i talarstolen har väckt debatt om klädstilen i plenissalen. Henke T tycker det finns en mycket viktigare fråga - har den öppet homosexuella centerpartsten för en gång krossat myten om att bögar har bra klädsmak?!/// Dessutom konstaterar Henke T att damotbollsVM är amatörmässigt. Och att det är en feministisk seger!

Brunchrapporten 20110627 2011-06-27 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Norges olja verkar inte vara osinlig trots allt. Hur har grannlandet egentligen förberett sig p ådet? Henrik skrattar rått och gott i skadeglädjens tecken.///Det pratas om Ai Weiweis regimkritik och kamp för demokratin, men vad finns det engtligen att säga om hans konst? SR:s kulturkorrespondent Gunnar Bolin hjälper Henrik att skriva en fusklapp för eventuella konstpartyn.///Give me five med Viktor Barth-Kron och Margret Atladottir. Dagens ämnen är: Ship to Gaza, Skatteverkets recept mot svarthandel: ta kvitto! och Fotbolls-VM för damer.

Brunchrapporten 20110624 2011-06-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Miljödomstolen ska pröva om glassbilens truddelutt kan klassas som buller. Men varför stanna där? Sonja Lesiter har några nya förslag till rätten. /// All nyhetsrapportering idag handlar om vädret, trafikläget och grillning. Typ. Men är det ett problem?! /// Nyhetsquiz: Ring in och tävla mot dagens P3-representant Radio Lichtensteins Moa Lundqvist.

Brunchrapporten 20110623 2011-06-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Obama tar hem en tredjedel av Afghanistan-soldaterna. Men vad har 10 års krig egentligen förändrat? /// SAAB kan inte betala ut löner till sina anställda. Men vi bor ju i Sverige så någon kommer ju säkert att gripa in så att också SAAB-knegare får fira midsommar, eller hur? Eller...? Ehh... hallå? /// Fotbolls-VM startar på söndag! Och man behöver inte vara genusvetare för att konstatera att det mediala, publika och ekonomiska intresset är något mindre än för herrfotbolls-VM. Men när kommer damfotbollen att vara ikapp herrfotbollen? Radiosportens Susanna Andrén vågar sig på en gissning. /// Och Sonja Leister har studerat svenskarnas semestervanor.

Brunchrapporten EXTRAPOD 20110622 2011-06-22 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Timell-skandalen: Henrik vägrar lägga band på sig och ger en bitch boom bang till Anders Timells Twitter-kommentarer om kvotering och bögdialekt i Brunchen.

Brunchrapporten 20110622 2011-06-22 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Den nordkoreanska regimen har utbildat "hactivists" för attacker mot andra länder. Onödigt drag? Vem behöver konstgjort kaos när det finns japanska kärnkraftverk, internationella banker och Grekland?///Nordirländarna har börjat bråka igen, som vanligt tycks få veta: vad bråkar de egentligen för på Nordirland; slutade de någonsin bråka? Nordirlandexperten Maria Eksedler svarar.///Prinsessan Madeleine beskriver sitt jobb som vanligt kontorsarbete, men i så vaga termer att vi undrar om hon egentligen vet vad det innebär. Sonja hjälper Madde att förstå vad hon står inför.///De faller som furor. Nej, denna gången gäller det inte den arabiska våren utan Sveriges partiledare. Senast sa Maud adjö, men vem blir näst?

Brunchrapporten 20110621 2011-06-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Centerpartiet söker ny politik: Annie Johansson är Pippi Långstrump och Anna Karin Hatt vill kämpa för småfolket - Henrik Torehammar reder ut i Centerns sagoträsk och ser en fantasypotential. /// Tunisiens ex-diktator Ben Ali dömdes igår till 35 års fängelse - i en rättegång som bara tog en dag! Supereffektivt eller inte världens bästa rättssäkerhet?! /// Brunchrapporten noterar: Hundar förbjuds som sällskapsdjur; hängs på tork och stenas i tron att de är reinkarnerade advokater runt om i världen. OBS sant! Vi listar hundens sämsta vänner i världen! /// "Vi kommer aldrig samarbeta med Sd" sa både Reinfeldt och Sahlin efter valet. Nu ryktas att det trots det smygpratas i korridorerna. Har Sd fått några nya vänner under sitt första riksdagsår?

Brunchrapporten 20110620 2011-06-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Grekiska folket fortsätter att protestera mot att städa upp sin akt innan de får nya pengar av EU. Ok? Vad är er lösning då? Alexandra Pascalidou tolkar folkets vilja. /// Give me 5! Femordiga analyser av helgens nyheter med Paris Amiri och Viktor Barth Kron, idag om: Mauds efterträdare; Kd:s nya hjärtefråga och minnet av kronprinsessbröllopet. /// Sydsvenskans ledarsida utnämnde Juholt till Fleksnes; SvD ser honom som en Roy Andersson-karaktär: Henrik Torehammar hjälper Sveriges borgerliga ledarskribenter att hitta fler förnedrande arbetarklassliknelser

Brunchrapporten 20110617 2011-06-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Grekland krisar och hotar att fucka upp hela världsekonomin och alla skyller på alla - men vem bär egentligen den största skulden?! Vi ger dig NAMN!!! /// Och ny regering i Grekland - samtidigt som Al Qaida fick en ny ledare: Vilken de två posterna är det största politiska självmordet?! /// I veckans nyhetsquiz har du chansen att tävla mot P3-legenden och skojaren Jesper Rönndahl, just nu aktuell med vetenskapsprogrammet Institutet.

Brunchrapporten EXTRAPOD 20110616 2011-06-16 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Erotik och sexualitet. Henke T pratar ut om sitt misslyckade försök att köra Bongo Rimér -stylen och lär Lena R att hångla med micken. Och Lena kavlar upp kjolen.

Brunchrapporten 20110616 2011-06-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad händer om Grekland blir statsbankrutt? Vi följer dominobrickorna som riskerar att falla.///När Aten kokade över av våldsamma protester mot besparingar kokade Vancounver av ilska att ha förlorat Stanley cup. Kan du se skillnad på Hellas och Hockey?! ///Om en dryg vecka är det Damfotbolls-vm - åtminstone för de som kan bevisa att de verkligen är kvinnor. Men hur svårt är egentligen det? Väldigt svårt har det visat sig.

Brunchrapporten EXTRAPOD 20110615 2011-06-15 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Extrapod om marsljudet och den nya tekniken. Henrik ringer runt till redaktionen och Sonja kan inte sluta skratta.

Brunchrapporten 20110615 2011-06-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Juholt och Reinfeldt möttes i sin första partiledardebatt. Henrik Torehammar analyserar mötet///Grekland är rankad som sämst i världen när det kommer till kreditvärdighet - men hur dåligt är egentligen sämst i världen?///Sverigedemokraterna bjuder in oppositionen till en "budgetteknisk samverkan". Asså, det handlar inte om politik, viskar Åkesson, bara lite... "budgetteknisk samverkan", om du förstår vad jag menar...*blink blink*. Jo, Sonja Leister förstår EXAKT vad han menar och är rejält trött på den svenska relationsanarkin! ///Facebook tappar miljontals användare. Vi vågar tänka det omöjliga: Var Facebook bara en fluga?

Brunchrapporten 20110614 2011-06-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Cykla mot rött och enkelriktat kan bli lagligt. Henrik Torehammar ser en ideologisk botten i det som på ytan bara ser ut att vara lokalpolitiska trafikfrågor. /// Stefan Holm värvas till sossarna för att jobba med barnfattigdom. Frågan är: Vad gör en gammal höjdhoppare till en bra politiker?! /// Revolten i Syrien börjar likna etnisk rensning. Sonja lär oss en gång för alla med hjälp av tysk pedagogik att komma ihåg vem som är vem av Sunniter och Alawiter. /// Irak har blivit blåsta på 6,6 miljarder dollar - det vill säga cirka 10 Herkules-plan lastade med dollars (OBS sant). Men hur ska Irak göra för att få tillbaka pengarna? /// Och så spekulerar vi i vem som kommer att bli årets Annika Östberg i Sommar i P1 - är det äntligen Jackie Arklövs tur att sommarprata?

Brunchrapporten 20110613 2011-06-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

AKP vann valet i Turkiet - vad är den rimliga tolkningen av resultatet? Eller av AKP? Eller vid närmare eftertanke: Vad är egentligen den rimliga tolkningen av Turkiet självt?! /// Landstingsdirektör i Skåne nekar till sexshow-besök: "Sexshow, det är män och kvinnor och grädde" - men erkänner att han fått en lapdance. Det är inte bara Kungen som behöver hjälp med definitionerna - vi rycker ut och slår fast en gång för alla vad som är vad. /// Städdebatten har blossat upp igen; Blondinbella startar skola och Juholt och Reinfeldt slipar sina knivar inför onsdagen - Parisa Amiri och Viktor Barth-Kron kommenterar dagens händelser i bara fem ord i Give me 5.

Brunchrapporten 20110610 2011-06-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Först Pride, nu homoadoptioner - håller Kd på att tappa sin Unique Selling Proposition: Att inte pjåska med bögarna? /// Relationen mellan Turkiet och Europa haltar vidare - dejtingcoachen Carl Bildt fortsätter att försöka få gnistorna att slå. /// Och dags för läxförhör! Idag är det Morgonpassets sommar-programledare Emma Knyckare som tävlar i nyhetskunskap - och du ringer in och utmanar henne!

Brunchrapporten 20110609 2011-06-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Oppositionen vill stoppa Fas3 - genom att rösta igenom ett "tillkännagivande" i riksdagen. Låter lamt, men kan det bli slutet för Fas3? /// Kaddafi anklagas för att ha beordrat massvåldtäkter i inbördeskriget i Libyen. Vi ställer tre frågor vi alltid undrat, men aldrig vågat fråga om våldtäkt som vapen i krig. /// Aids fyller 30 år. Vi blickar 30 år framåt och undrar: Har vi utrotat Aids år 2041? /// SVT:s sportreporter rapporterar att Zlatan trivdes "som invandraren i Rosengård". Invandraren Sonja Leister utvärderar den metaforen.

Brunchrapporten 20110608 2011-06-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Inte vara kvar. Vara kvar. Överrenskommelse. Så har S hanterat Libyenfrågan. Och nu öppnar Juholt för framtida svenska militära insatser i både Syrien och södra Sudan. - Henrik tar ett grepp om socialdemokraternas nya definition av vacklande: förhandlingsstrategi. /// Angela Merkel är första europeiska politikern som är på officiellt statsbesök i USA efter att Obama blev president. Men vad är det för invit och relation vi egentligen ser framför oss? Sonja har svaret! /// Kvinnor i Saudiarabien kan kanske eventuellt mot förmodan få rösträtt - i lokalval. Är det här ett första steg mot Julian Assanges vision om ett "feministiskt Saudiarabien"? /// Smurfarna pekas ut som nazister, stalinister och kommunister av fransk forskare. Ligger det något i kritiken? Serieexperten svarar!

Brunchrapporten 20110607 2011-06-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Efter senaste avslöjandet om att en amerikansk politiker twittrat skrevbilder på sig själv funderar Henrik över män och deras förhållande till mobilkameror /// Johanna Koljonen beklagar sig i en dn-krönika över att hon tvingas ha hemhjälp. Samtidigt läser vi om hur fler djur omfattas av arbetslinjen - Nu senast: liksökande gamar. Hanna Nordin har slagit två bidragstagande flugor i en smäll och jagat det perfekta djuret som kan städa Johanna Koljonens lägenhet! /// Spanska gurkor, kött, mjölk och groddar. Hur kassa är tyskarna på att hitta bakterier? Sonja Leister står tills svars och tvingas förklara EHECsökandet tar så lång tid! /// Fredsforskningsinsititutet varnar för att matpriser kan leda till fler konflikter - som den arabiska våren - Men är det bra eller dåligt?

Brunchrapporten 20110606 2011-06-06 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Jemens president har lämnat landet - vi ställer frågan: Har de goda vunnit nu? /// Det är snart 10 år sedan EU-toppmötet och kravallerna i Göteborg. I efterspelet handlade mycket av debatten om de relativt hårda straff som utdömdes. Radioprogrammet Kaliber har följt upp: Vad hände med de dömda efter fängelset? /// Nyhetsanalys i kortformat: Parisa Amiri och Viktor Barth Kron kommer hit för att i endast 5 ord analysera dagens viktigaste nyheter!

Brunchrapporten 20110603 2011-06-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

1 av 4 unga svenskar är positiva till diktatur - Sonja Leister har hittat vad det är som lockar med ett totalitärt samhälle. /// Och vad har vi som samhällsjournalister för skuld till diktatur-vurmen? Vi kröker rygg för forskaren bakom rapporten och frågar vad han vill att vi ska göra. /// Och så är det dags för läxförhör: ring in och tävla mot Hurmorhimlens nya programledare Linnea Wikblad i veckans nyhetsquiz!

Brunchrapporten 20110602 2011-06-02 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sd slår ett slag för folkdräkten som självklar festklädsel. Men vad har egentligen Moderaterna och Sossarna för klädpolitisk agenda? Analys med Barbro Hedvall. /// Henrik Torehammar fortsätter att nysta upp de olika politiska berättelserna i vårt land: Vem ses som hjälten? Vem är fienden? Och vad är slutmålet? Idag har han hälsat på hos Moderaterna. /// Sonja Leister ger politiker hjälp för att kvalitetssäkra sina förslag: Gör mans-testet på förslaget innan du låter världen ta del av det.

Brunchrapporten 20110601 2011-06-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Timbro firar 10-årsjubileet av Göteborgskravallerna med fest! Till minne av polisvåldet?! För att hedra den demokratiska rörelsen?! För att hurra för frihandelns seger?! Vad symboliserar egentligen Göteborg 2001?! /// Ratko Mladic ställs inför rätta i Haag för bland annat massakern i Srebrenica. Vi försöker svara på 10 miljonerkronersfrågan: Varför gjorde han det? /// Mille Markovic säger att bilder på Kungen snart kommer att publiceras. Vi försöker fastställa marknadsvärdet på bilder som ingen sett. /// Egyptiskt befäl erkänner så kallade "oskuldstester" på aktivister under revolten (ja, jag vet, fråga inte). Frågan ingen ännu ställt: Är det ens möjligt att kolla om någon har legat eller inte?! Vi ringer Henriks mamma barnmorskan!

Brunchrapporten 20110531 2011-05-31 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kungen verkar inte tänka "Bro`s before hoe`s" just nu - vi utvärderar hans gärning efter the Bro` Code. /// Kungen som porr-kung - skulle det vara möjligt? Vore det sexualradikalt, smutsigt eller bara ointressant om Kungen faktiskt hade gått på porr-klubb? /// Emmy Rasper granskar det som kanske är själva kärnan i Kungen-gate: Kungens förhållande till vänskap. /// Guide: Så abdikerar du - i tre enkla steg!

Brunchrapporten 20110530 2011-05-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110526 2011-05-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kungen fortsätter att få skit för att han håller tyst. "Det hämmar hans yrkesutövning" säger kritiker. Men ok, vad är egentligen Kingens arbetsuppgifter?! /// På Kungens besök i Nykvarn i går teg han som muren - den enda kommunikationen han lämnade ut var - ett målat självporträtt! Bildterapeuten analyserar! /// Obama och Camron grillar, spelar pingis och dricker öl - som vänner gör. Men varför vill de egentligen vara bästisar?! /// Sarkozy vill gör internet "civiliserat och moraliskt" - lycka till, säger vi och försöker förstå hur han ska bära sig åt.

Brunchrapporten 20110525 2011-05-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

"Politik är inte ett spel", säger Juholt till den gamla högerbacken Thomas Bodström. Kul sagt! Men det betyder inte att han har rätt. /// Skånederbyt avbröts efter att en Malmö-supporters kastat smällare och rusat in på planen och knuffat Helsingborgsmålvakten. Man kan åka till månen men man kan inte... Ja ni fattar. Fotbollskrönikören Erik Niva och Henrik Torehammar försöker hitta en lösning. /// Vad hände med revolutionen i arabvärlden? Sonja Leister ger dig en uppdatering: 159 dagars revolution på 159 sekunder! /// Vad ska man egentligen t y c k a om Grímsvötn? Korre-Robin ger oss det bästa och det sämsta med vulkanen!

Brunchrapporten 20110524 2011-05-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det senaste året har vi lärt oss: En vulkan får utbrott - flyget ställs in och luftrummet stängs. Så var det inte tidigare?! Är det flygplanen eller vulkanerna som förändrats? /// Inom några år kommer varannan gräsklippare att vara en robotgräsklippare. Är det ett tecken på att halva Sverige blivit miljonärer, eller att gräsklipparnas Rolls Roys blivit en svenne-gräsklippare? /// Utah har infört guldmynt som ok betalningsmedel. När ska denna festliga Pirates of the Caribbean-trend kommer till Sverige undrar du? Aldrig, är Sonja Leisters svar! /// Dagens sanningsjägare heter Bodström och Lettström. Båda tar bladet från munnen och blir ärliga - men frågan är om sanningen alltid är en vinnare?

Brunchrapporten 20110523 2011-05-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Att All inclusive-turism inte var så classy visste vi redan. Josephine "Gräv-Josse" Freje Simonsson har nu avslöjat det som kanske är lite viktigare: Att de också suger ut arbetskraft och manipulerar miljömärkning. /// Mer All inclusive: Bara för att vi vet att något är dåligt för världen, betyder ju det som vanligt inte att vi slutar med det dåliga. Psykologen förklarar varför! /// Dessutom: Snuttifierad nyhetsanalys i bara fem ord i Give me 5 - Hannes Hervieu och Parisa Amiri om Miljöpartiets nya språkrör, Kungabilderna och faktumet att jorden inte gick under i helgen.

Brunchrapporten 20110520 2011-05-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

"Våra intressen kommer inte alltid att sammanfalla med våra visioner" meddelade Obama i sitt tal om Mellanösternpolitiken i natt. Vi reder ut vad USA:s intressen respektive vision är för Mellanöstern. /// Miljöpartiet byter språkrör och konstaterar nu själva att partiet har vuxit upp. Emmy Rasper ser de oväntade konsekvenserna av att partiet klippt sig och skaffat sig ett jobb. /// Fredag = läxförhör! Idag kan du tävla mot Morgonpasset-vikarien Jörgen Löthgård i nyhetskunskap!

Brunchrapporten 20110519 2011-05-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kungens kompisar försöker köpa loss komprometterande bilder från gangster-kung - för 10-tals miljoner kronor. Vi gör en rekonstruktion. /// Brittiska drottningen ber NÄSTAN Irland om ursäkt. Hon säger däremot att hon är "ledsen" - men för vad? Sonja Leister ger oss listan: "Topp tre saker Drottning Elisabeth är ledsen för!" /// Lars von Trier skojade om Hitler och ursäktade sig med att han var "på gott humör". Magdalena Ribbing utvärderar LVT:s vett och etikett och svarar på frågan: När slutar Hitler vara "too soon"? Jag menar, kom igen, 70 år?! /// När cirka HELA världen uppfattar det som att Sossarna bytt fot i Libyenfrågan, menar Juholt att de hela tiden varit supertydliga. Emmy Rasper lär Juholt skillnaden mellan tydlig retorik och tydlig politik.

Brunchrapporten 20110518 2011-05-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Danmark vill claima Nordpolen - frågan är: Vad de ska använda Arktis till?! Vi har experternas svar. Samt fria fantasier. /// Att Ola Lindholm eventuellt ljugit för barn verkar straffas hårdare än att han eventuellt tagit en drog. Men är det inte vuxenvärldens skyldighet att emellanåt ljuga för barn? Barnforskaren svarar! /// Omvärlden förfäras över att fransmännen träder in till DSK:s försvar. Henrik Torehammar förklarar varför du hade gjort samma sak - om DSK varit svensk. /// Dessutom: Om total(s)vängningar och ny öppenhet i Nord-IKEA

Brunchrapporten 20110517 2011-05-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Är bögarna på 10-talet vad sälarna var i politiken på 80-talet? När Lady Gaga är gästredaktör på en morgontidning skriver hon mest om HBT-frågor. Vi försöker förstå varför. /// Planeten jorden anklagar mänskligheten för klimatförstörelse i en fejkrättegång! Vi är i djupt trubbel - bara den skarpaste försvarsadvokaten kan hjälpa oss nu: Sonja Leister tar sig an fallet! /// Muammar Gadaffi har fått en häktningsorder on his ass. Folkrättsskolan reder ut: Hur rädd ska han vara?

Brunchrapporten 20110516 2011-05-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det förra valet i Västra götalandsregionen slarvades bort - i omvalet deltog bara 43 procent. Vilket valresultat är bäst, ur ett rent demokratiperspektiv? /// Azerbajdzjan vann Eurovision. Är det här det bästa som hänt Azerbajdzjan?! Vi har svaret. /// Kd i Skåne ångrar sig i homoadoptionsfrågan: "Verkligheten har förändrats". Vi reder ut exakt vad som har förändrats sedan 2002. /// Komprimerad nyhetsanalys i bara fem ord: Give me five! Idag om påstådd Juholt-effekt, "kvinnokarlen" Dominique Strauss-Kahn och Silvias nazi-utredning.

Brunchrapporten 20110513 Extrapod 2011-05-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Miljöminister Carlgren i nytt bakslag i vargpolitiken: De flyttade vargarna lyder inte och vandrar vart de vill! Emmy förutspår ministerns svar på det.

Brunchrapporten 20110513 2011-05-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

De två tortyroffren Eric Saade och republikanen McCain träder fram: Tortyr leder ingen vart! Vilka slutsatser borde världen dra ur deras berättelser? /// Efter AMF-bossens avgång: Skatteplanering - omoraliskt eller inte? Vi granskar argumenten. /// Miljöminister Carlgren i nytt bakslag i vargpolitiken: De flyttade vargarna lyder inte och vandrar vart de vill! Vi förutspår ministerns svar på det. /// Och det är fredag och dags för nyhetsquiz - ring in och utmana Cirkus Kievs Sara Andersson!

Brunchrapporten 20110512 2011-05-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Busskortet i Stockholm höjs med 100 kronor - eller för att tala med ansvarig politiker: motsvarande tre påsar chips. Vilken typ av chips handlar det om? Och framför allt: Varför blir folk så upprörda? /// Danmark inför gränskontroll mot sina grannländer. Som att "plocka russinen ur Schengen-kakan" säger tysk EU-parlamentariker. Vi reder ut: Vad är degen och vad är russinen i Schengen? /// Svält lite och du kommer att leva längre visar forskning. Vi tar reda på: Är det värt det?! /// KD hamnar utanför riksdagen i ännu en opinionsundersökning och självrannsakan /-hatet fortsätter - vi skickar Blondinbella för att slå boken Egoboost i huvudet på Hägglund.

Brunchrapporten Extrapodd 20110510 2011-05-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Extrapodd där Henke T och Hanna Nordin pratar vidare om hans besök på milöpartiets avtackning.

Brunchrapporten 20110511 2011-05-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sonja har betygsatt partiledarnas anledningar till sitt eget skolskolk - kommer någon få IG? /// Vi undersöker medelhasvländernas senaste argument varför dom ska få stödpengar - dom köper nordeuopeiska mobiltelefoner. Nationalekonomen utvärderar argumenten! /// Och så tar vi oss an Omvalet i Västra Götaland och Örebros nordöstra valkrets - rösträkningsfel vs lågt valdeltagande - vad är sämst för demokratin?

Brunchrapporten 20110510 2011-05-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Grekland står på randen till konkurs! Kommer kronofogden mäta ut Rhodos och hindra dem från att teckna egna mobiltelefonabonemang? Vår ekonomikorre ger raka svar! /// USA har fått okej att förhöra Usamas fru - men vad ska dom fråga? Emmy Rasper hittar de mest relevanta frågorna enligt experterna. /// Och så har Henrik Torehammar låtit sig korrumperas på miljöpartimingel för att se hur korrumperade Maria Wetterstrand och Peter Eriksson blivit efter 9 år vid makten! /// Män drabbas oftare hudcancer - Henrik ser en lösningen i att fler män borde följa den Republikanska politikern Aaron Schocks exempel och vika ut sig på omslaget till Mens Health?

Brunchrapporten 20110509 2011-05-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Emmy pratar om Justin Bieberdemonstrationen i Stockholm /// Emmys jakt på vad politik egentligen är bra för fortsätter och handlar i dag om partimedlemmar - är det dags att fridlysa den utdöende arten eller ska vi stoppa upp dom på museum? /// Give me five - Med Viktor Bart-Kron och Margret Atladottir om Ola Lindholms urin, ökande boendeklyftor och frälsningsarméns syn på homosex.

Brunchrapporten 20110506 2011-05-06 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Emmy Rasper får vatten på sin kvarn: Usama bin Laden är reinkarnerad som en mördarsnigel. Varför skulle annars bin Ladens död med exakthet sammanfalla med snigelsässongen? Emmy hittar fler indicier. /// Kungen är i Polen och röjer runt och blir missförstådd i inhemska medier. Vi har dock svårt att förstå de förklaringar han ger i svenska medier. Väldigt svårt. Vi ringer språkexperten för att dechiffrera kungens utsagor. /// Och så blir det läxförhör / upp läxning: Josefinito Johansson försvarar P3:s heder i nyhetskunskapskampen med er lyssnare.

Brunchrapporten 20110505 Extrapodd 2011-05-05 kl. 13.00

por Brunchrapporten

EXTRA EXTRA! Det som inte fick plats i dagens program: Flera olika samhällsinstitutioner har problem med folk som använder sin telefon när de inte borde (läs: interner och elever) - kan de hitta en gemensam lösning?!

Brunchrapporten 20110505 2011-05-05 kl. 13.00

por Brunchrapporten

"Rot in hell" skrev Daily News, "Welcome to hell" sa Huckabee. Men vad talar för att Usama verkligen är i helvetet? Islamologen svarar! /// Al Qaida beskrivs som ett franshiseföretag. Terrorexpert Ranstorp hjälper oss att jämföra: Hur mycket Mc Donalds är al Qaida? /// Konspirationsteorierna frodas efter bin Ladens död (eller ska vi säga: "död"...) - men vilken funktion fyller de egentligen? /// Och Emmy Rasper granskar våra ministrars argumentationsförmåga!

Brunchrapporten 20110504 2011-05-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Terroriststämplade Hamas eller sönderkorrumperade Fatah. Vem tjänar mest på försoningen idag? Korrespondenten Cecilia Uddén vet. /// Sonja gör en väldigt storslagen guide: Så blir du helgonförklarad i tre enkla steg! /// Och vi testar sexiga dialekter. PÅ RIKTIGT!

Brunchrapporten 20110503 2011-05-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Bin Ladens död väcker vissa legala frågeställningar så vi forsätter Brunchrapportens folkrättsskola - dagens lektion - att döda en terroristledare utomlands! /// Håkan Juholts sa att pingviner organiserar samhället bättre än Fredrik Reinfeldt: De turas om med att stå längst ute i kylan. Hanna tar Juholt på orden och bjuder in oss til pingvinsamhället. /// Henriks näst nördigaste intresse efter hbt-fantasy är kanadensisk inrikespolitik. Efter gårdagens parlamentsval - har Kanada blivit mer usa eller europa?

Brunchrapporten 20110502 2011-05-02 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Usama bin Laden är död - men i realiteten: hur stor roll spelar det egentligen?! Kommer vi få flyga med våra schampoflaskor nu? Hur ute är al Qaida? Det ska vi ta reda på! /// Vita Huset lovar att Usama bin Ladens kropp ska begravas enligt islamisk tradition. Hur sharia är det då att dumpa bin Ladens kropp till havs? Islamologen svarar! /// Juholt premiärade på Första maj - hur mycket fick vi egentligen veta om vart sossarna är på väg. Henrik Torehammar fortsätter att försöka ta reda på vad Sossarnas berättelse om Sverige egentligen handlar om. /// Give me 5 - snuttifierade nyhetsanalyser med Viktor Barth-Kron och Parisa Amiri.

Brunchrapporten 20110428 2011-04-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Patrik Sjöberg outar nu hur hans legendariska tränare Viljo Nousiainen förgrep sig honom. Brunchrapportens Hanna Nordin - som också tränats av Viljo - hjälper oss att försöka förstå den komplexa korsningen mellan hjälte och förövare. /// Moderaterna kovänder - nu vill de redovisa sina donationer öppet. Henrik Torehammar granskar retoriken! /// Och, vi försöker avgöra: Vilka tvivelaktiga Moderat-supporters vill partiet helst slippa avslöjas med? /// Putin vill inte avslöja om han kommer att ställa upp i det ryska presidentvalet nästa år, angående valet säger han bara: "Ni kommer att gilla det, ni kommer att bli nöjda". Detta föder vissa frågor. /// Medial bröllopsyra i Storbritannien: Vi ringer The Guardian för att dela med oss av den svenska erfarenheten av kungliga bröllop.

Brunchrapporten 20110426 2011-04-26 kl. 12.05

por Brunchrapporten

I Syrien fortsätter regimen att skjuta demonstranter. Samtidigt ska Fn:s säkerhetsråd träffas i dag och diskuterar om de eventuellt ska göra ett uttalande om att fördöma våldet - men vad talar för/emot att omvärlden kommer bomba skiten ur Syrien a la' Khaddafisresidens?/// Vi har med oss 90-talisten Tove Ahlbom som sidekick. Vi använder hennes generationsexpertis och försöker ta reda på vad det finns för likheter mellan Anton Abele och Kisse.///Henke T jagar politiska berättelser och använder den referens han kan relatera till bäst - Star Wars. Först ut är sossarna som ställs mot väggen och svarar på frågan: Vilka är deras Vader och Skywalker?

Brunchrapporten Extrapodd 20110425 2011-04-25 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Extrapodd med Henke T, Julia Skott och Hannes Hervieu

Brunchrapporten 20110425 2011-04-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Håkan Juholt har varit i Turkiet med sin kk/kulbo/flickvän och drack drinkar iförd piratbyxor. SKANDAL tycker Expressen. Men vad var det han pratade om? Europakten? Eh. Sonja reder ut vad det är för något! /// Dessutom går Emmys jakt vidare när hon söker svar på frågan: Politik - vad är det bra för? Give me 5 med Henke T, Julia Skott och Hannes Hervieu som pratar om en snuskig sommarlåt och påskledighet.

Brunchrapporten 20110429 2011-04-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110422 2011-04-22 kl. 12.03

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110421 2011-04-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sala vill förbjuda tiggeri. Hur mycket får en kommun bestämma över själv egentligen? Skulle Stockholm kunna lagstifta om kjoltvång för badmintonspelare? Får Lund återinföra slaveriet? Kan vi förbjuda påskkärringar? /// Mer tiggeri: Hur effektivt är det egentligen att förbjuda en sak (att be människor om pengar) för att ta bort ett helt annat problem (att människor köps och säljs som handelsvara)? /// Ny forskning visar att World of warcraft-spelande och arbetslivet har stora likheter. Sonja har ett förslag på vad arbetskraftsreserven av 12 miljoner Wow-spelare skulle kunna användas till, istället för att skjuta drakar. /// Att ta sig in i revoltens Syrien som journalist kräver numera mer eller mindre agentkompetens - vad händer det om revolutionsrapporteringen stryps?

Brunchrapporten 20110420 2011-04-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Ett år efter BP:s oljekatastrof: Vad minns opinionen idag? /// Volvo presenterar sin nya bil som "en kvinna med snygga ben" och DN:s ledare ser invandrare på arbetsmarknaden som tjockbenta kvinnor på ragg-marknaden. Bögen Henrik Torehammar står frågande inför metaforen. /// Lady Gaga släpper låten Judas - som ett brev på påsken kallas hon hädare av Katolska kyrkan. Vi gör en närläsning av texten för att bena upp provokationen. /// Och vad är egentligen ett skitjobb? Henrik reder ut!

Brunchrapporten 20110419 2011-04-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I Finland ska populisterna "kramas ihjäl", i Frankrike snor regeringen politiken och i Sverige tar Reinfeldt inte i dem med tång. Men vilket sätt är egentligen effektivast för att neutralisera populist-utmanarna? /// Slav-gate: Sonja Leister hjälper Lundastudenter att höra varningsklockorna lite tidigare nästa gång det vankas maskerad! /// STOPPA PRESSARNA!!! "Bakfulla läkare sämre på att operera" hävdar nu vetenskapen (OBS sant). Hur var det, varför behövde vi vetenskapliga belägg för det nu igen? Vi ställer vetenskapen till svars! /// Henrik Torehammar är besviken och förvånad över att Nigeria som imponerat med roligt presidentnamn skulle börja bråka - frågan är dock vem som egentligen är ansvarig för hans okunskap?

Brunchrapporten 20110418 2011-04-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sannfinländarna, bland annat kända för att vilja minska svenskans särställning i Finland, är det finländska valets stora segrare. Vi frågar våra svensktalande finska kompisar på Radio X3m i sann blame the victim-anda: Vad dom gjort för att förtjäna detta hat? /// Stockholm försörjer Sverige - enligt Handelskammaren står 20 procent av befolkningen för 50 procent av skatteintäkterna: Henrik Torehammar undrar: Hur synd är det om stockholmarna? /// Viktor Barth-Kron och Margret Atladottir ger snuttifierade fem-ords-analyser av helgens nyheter i Give me 5, om: Vargattacken, Kate Middleton och svenska krigshjältar.

Brunchrapporten 20110415 2011-04-15 kl. 12.05

por Brunchrapporten

TCO har räknat ut att om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer män och kvinnor att dela lika på föräldraförsäkringen år 2042. Vi lånar TCO:s kikare för att se in i framtiden även på andra punkter. /// Andreas Carlgren "menar" att vargjakt ökar toleransen för varg. Det "menar" däremot inte forskningen. Emmy Rasper försöker tolka miljöministerns magkänsla. /// I veckans nyhetsquiz försvarar P3-spels programledare Angelica Norgren kanalens heder.

Brunchrapporten 20110414 2011-04-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Förtroendet för kungahuset är rekordlågt. Men vad är det egentligen vi förväntas ha förtroende för? /// I Japan har strålningsexponerade börjat betraktas som moderna spetälska. Researcher-Erik gör en manual: "Så umgås du med med Fukushima-bor utan att bli strålskadad" /// Berlusconi kan klara sig ur ännu ett korruptionsåtal med ett nödrop - genom en snabb lagändring. Italen-korren ger oss de tre viktigaste bevisen för att Italien fortfarande är en demokrati. /// Donald Trump är inte bara en Tyra Banks i annan förpackning - han kandiderar också till att bli USA:s nästa president. Hur stora chanser har han egentligen?

Brunchrapporten 20110413 2011-04-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Muammars son pratar om sin pappa som "ledaren" - vad säger det om familjen Khaddafi? /// I dag presenterar regeringen sin vårbudget, och det känns som det börjat hacka lite - ett nytt jobbskatteavdrag. Igen. vi har grafen som visar när sverige har noll i skatt. /// Socialstyrelsen går ut och meddelar att homogays ska få donera blod -om dom inte ligger med någon på ETT ÅR - Men skulle ens en full exploatering av det orörda gayblodet kunna uppväga den rådande blodbristen? Vi har siffrorna!

Brunchrapporten Extrapodd 20110413 2011-04-13 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Extrapodd med Mami Hanna Nordin Papi Henrik Torehammar deras adoptivbarn Praktikant-Oscar.

Brunchrapporten 20110412 2011-04-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Skurken Gbagbo gripen i Elfenbenskusten - frälsaren Ouattara tar över. Minsta möjliga våld, sanningskommissioner och rättvisa rättegångar - Henrik Torehammar ser en västafrikansk varböld i ett nytt demokrati-rosa skimmer. Vi tar en reality check med professorn. /// Efter vinterns ventil för sexuella upplevelser i gråzonen - #prataomdet - drabbade nästa bekännelsevåg oss i går - #fyllebikten. Sonja Leister listar tre nya ämnen vi måste prata om! /// Och Henrik T har förlorat en hjälte och hittat en ny. Snobbreligion ställs mot korvfaibless. /// I blodbristens Sverige sitter Henrik T och hans bröder på en hittills outnyttjad naturresurs som skulle kunna lösa krisen: Gayblod! Igår tackade socialstyrelsen nej - idag tar vi reda på om 80-talsryktet om slamp-gaysen verkligen stämmer idag. /// Efter gårdagens show off i Helsingborg konstaterar vi ännu en gång: Vargen gör sig väldigt bra stadsmiljö! Är detta en väg för svensk rovdjurpolitik?

Brunchrapporten Extrapodd 20110412 2011-04-12 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Extrapodd med 14-åriga praktikanten Ruben, Sonja Leister och Henke T som pratar om: Youtubehängningar, förstörda nyårsfester, Saddam Hussein, praktikanttortyr och entusiastisk ungdom!

Brunchrapporten 20110411 2011-04-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det råder blodbrist - igen. Som alltid. Henrik Torehammar löser problemet i teorin genom att prospektera hittills orörda reserver av blod - gayblod! Frågan är varför det inte är en lösning i praktiken! /// Henrik Torehammar kommer idag inte säga ett enda ord om dagens regeringsutspel, alltså sjukförsäkringsomgörandet. Anledningen: Han ligger med delar av Socialdepartementet. Bokstavligen. /// Dagens Give me 5-panel Hannes Hervieu och Parisa Amiri kommnterar för lika lärarlöner, Juholts favoritämne barnfattigdom samt flygande tefat - med bara fem ord.

Brunchrapporten Extrapodd 20110411 2011-04-11 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Efter sändning hade Henrik mycket mer att säga om sin ge gayblodskampanj. Han och Sonja tjötade vidare!

Brunchrapporten 20110408 2011-04-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

En skolmassaker i Rio är tydligen inte lika intressant som en skolmassaker i USA eller Finland - frågan är varför? /// Och fredag betyder läxförhör! I veckans nyhetsquiz ringer du in ohc tävlar mot Sveriges Radios webb-guru Daniel Boo. /// Och Henrik Torehammar frågar sig om vänsterns framtid ligger i att bli deppiga Kristdemokrater.

Brunchrapporten 20110407 2011-04-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det byggs om i partierna - nu verkar även Maud Olofsson sitta löst! Men handlar det om verkligen om Extreme Home Makeover eller bara en rituell om målning? /// Historikern Herman Lindqvist är besviken på Riksbankens "ytliga och populistiska "sedlar: "Det blir som en Idol-tävling". Frågan alla ställer sig: Vem skulle då vinna Idol av Astrid Lindgren, Ingemar Bergman och Greta Garbo?! /// I Libyen slåss regimen och rebellerna inte bara om marken - även sanningen. Eller "sanningen" kanske. Vår korre Cecilia Uddén hjälper oss att sålla propagandan ur nyhetsrapporteringen. /// "Sparan" Sonja Leister låter sin tyska vrede gå ut över Europas nya "Slösa" - Portugal. Stackars Portugal...

Brunchrapporten 20110406 2011-04-06 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Utländska styrkor krigar i Libyen och Elfenbenskusten för att skydda civilbefolkningen. Idag ska vi reda ut vad filosofin säger om att kriga för att skydda. /// Mikaela Valtersson ska utmana Åsa Romson för att bli MP:s nya kvinnliga språkrör. Henrik tänker jag bara Cat Fight!!! Vad tänker Hanna som god feminist om det? /// Kärnkraftsolyckan i Fukushima har gjort fisken radioaktiv. Vi frågar experten: Exakt hur långt tid tar det innan vi får treögd fisk som i The Simpsons?

Brunchrapporten 20110405 2011-04-05 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Vi var helt övertygade om att olja väger tyngre än kakao - och mycket tyngre än människoliv. Men nu har FN gått in i Elfenbenskusten. Vi frågar afrikakorrespondenten: Vad hände? /// I opartiskhetens och saklighetens namn har Hanna tagit på sig att utvärdera sharialagar med hjälp av de tre självklara kategorier: The Good, The Bad, The Ugly. /// Unga använder inte kondom. Dags för Henrik att ringa upp sin barnmorskemamma för att ta ett öppet och ärligt snack om hur vi bryter smittkedjan!

Brunchrapporten 20110404 2011-04-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Den läckande reaktorn i Fukushima ska räddas med hjälp av sågspån, tidningspapper och plast samt badsalt. Vi försöker förstå /// Give me five! Med bara fem ord var hjälper Julia Skott och Viktor Barth-Kron oss att analysera dagens nyhets flöde. Om JAS-plan, telefonstress och fejkrunstenar! /// Emmy Rasper lägger relationsrastret på Libyen och förklarar för parterna att det kanske är dags att lämna deras osunda relationen.

Brunchrapporten 20110401 2011-04-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Ministrar i förlorarregimer - se hit! Vill du hoppa av men vet inte hur?! Vi ger dig guiden: Så hoppar du av i fyra enkla steg! /// Första april betyder att det helt plötsligt är ok att ljuga, kasta ut sin trovärdighet och bete sig buskis i största allmänhet i nyhetsvärlden. Alltså, en glädjens dag enligt Henrik Torehammar. /// Och dags för läxförhör! Ring in och tävla mot veckans P3-representant: Rebecka Vinterbarn Elg i nyhetskunskap!

Brunchrapporten 20110331 2011-03-31 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Konflikten i Libyen får mycket mer uppmerksamhet än striderna i Elfenbenskusten. Henrik utvärderar med korren vilken chans Elfenbenskusten har att världen kommer bry sig. /// Arnold "Governator" Schwarzenegger blir seriefiguren. Hanna vet hur Fredrik Reinfeldt skulle gör sig som seriefigur. /// Den konservativa debattören Roland Poirer Martinsson säger att han gillar public service. Men att P3 är trams. Vi kände os trampade på tån och bjöd in Roland för att förklara.

Brunchrapporten 20110330 2011-03-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Bildt är inte rädd för hämdaktioner mot Sverige i och med JAS-insatsen i Libyen - däremot kanske Kaddafi "blir syrak på oss". Vi försöker tolka nyanserna i utrikesministerns uttalande. /// Radioaktivt avfall måste slutförvaras i bergrum 100 000 år. Men hur hanterar man eventuella människor som strålskadats - måste även de slutförvaras i 100 000 år?! Strålskyddsmyndigheten svarar! /// Sossarna fortsätter sin nystart/utrensning - Tommy Waiderlich blir ny ekonomipolitisk talesperson. Han älskar RUT, hatar förmögenhetsskatt, brinner för skattesänkningar och SPELAR GOLF!!! Vi frågar statsvetaren: Vad talar för att Waiderlich INTE är Moderat?! /// Gustav Fridolin och Åsa Romson föreslås bli nya språkrör i Miljöpartiet efter Eriksson/ Wetterstrand. Men vem ersätter egentligen vem?! /// Metadebatt: Ska HM:s genuspolitiska manifest, även känd som "HM:s vårkatalog för barnkläder", tigas ihjäl eller talas ihjäl?! Emmy Rasper tar ställning!

Brunchrapporten Extrapodd 20110330 2011-03-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Extrapodd med Emmy och Sonja som pratar Antonabelesamhälle och engagemang i sociala medier.

Brunchrapporten 20110329 2011-03-29 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Juholt förlåter sin förskingrande kk:s synder. Henrik Torehammar ser beviset för att mannen från Oskarshamn inte bara aspirerar på att bli sossarnas frälsare. /// Ny rapport: Svinis-vaccinet ökar risken för narkolepsi! Men vem är skyldig? Henrik Torehammar granskar sitt eget ansvar som vaccinations-lobbyns megafon vintern -10. /// Repression är all kunskaps moder! Efter en dryg månad av Libyen-rapportering är det dags för lärar-dottern Sonja Lesiter att ge Henrik en uppsträckning i Folkrättsskolan - vad har han egentligen lärt sig? (OBS OBS det vankas tysk pedagogik...) /// Mer folkrätt: Qatar säger att Libyens opposition som landets legitima ledning. Men varför skulle det självutnämda "Nationella libyska rådet" vara mer legitimt än en självutnämnd DET-clown?

Brunchrapporten 20110328 2011-03-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sossarnas nya ledare är inte bara känd för sin mustasch - han är också en omvittnad lustigkurre. Men hur bra funkar humor i politiken egentligen? /// I det tyska CDU-fästet Baden-Wurttemberg chockade Die Grünen omvärlden genom att ta makten. Sonja förklarar hur det kunde hända på koncisast möjliga sätt: Med en Haiku. /// Give me five! Parisa Amiri och Viktor Barth-Kron hjälper oss att kommentera nyhetsflödet med hjälp av bara fem ord. Om S-kongressen; USA:s utfadening i Libyen och om Olle och björnen.

Brunchrapporten 20110325 2011-03-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Syrien ser ut att vara nästa stopp på den arabiska demokrati-turnén. Men är utgången lika given som man hoppas - hur likt är egentligen Syrien tidigare revolutionsländer? /// S-kongressen startar idag. Väldigt ospännande. Alla val är så gott som redan spikade och Juholt har redan sina bästa youtube-hits bakom sig. Vår utsände Henrik Torehammar har fått i uppdrag att leta reda på tre oväntat spännande inslag på sosse-mötet. /// Kan du slå en humor-månglare i nyhetskunskap? Borde ju inte vara så svårt. Ring in och utmana Humorhimlens Rikard Diego i veckans nyhetsquiz!

Brunchrapporten 20110324 2011-03-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

"Inbördeskrigsliknande tillstånd" har blivit ett mantra i vinter - från Elfenbenskusten, genom Nordafrika, till arabiska halvön. Men när slutar något att bar l i k n a ett inbördeskrig? Folkrättsprofessor Ove Bring reder ut. /// Anders Borg fortsätter att läxa upp bankerna för att de tjänar för mycket pengar! Emmy Rasper frågar sig: Har Reinfeldt närt en kommunist vid sin barm?! /// Isbjörnen Knut ska stoppas upp och ställas ut. Ok, vi stannar precis där: Exakt v a r f ö r vill vi flå, fylla och ställa ut de vi älskar? Vi försöker förstå människans relation till djuren. /// Uppdrag Granskning granskar sexköparna och kommer fram till att torskarna är "helt vanliga män". Kanske inte helt vanliga: De köper ju ändå sex. Men den intressanta frågan kanske är varför de köper sex?

Brunchrapporten Extrapodd 20110324 2011-03-24 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Extrapodd där Emmy fortsätter att prata om uppstoppade djur och Sonja bidrar med ett lite mer tyskliberalt synsätt på det här med sexköp.

Brunchrapporten 20110323 2011-03-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Om Kaddafi skulle fly - var skulle han ta vägen? Vi listar Kaddafis bästisar JUST NU! Vi hoppas att vi kan fylla en topp tre i alla fall. /// Sonja Attacken mot Libyen har förklarats med hjälp av Odysséen, det brittiska kungliga bröllopet jämförs med Jane Austen-roman och Tunisien-revolten har beskrivits genom Macbeth. Vi fortsätter trenden och låter Bokore-Johanna ge dig litterrära high culture referenser för att förklara katastroferna i Japan. /// Snygga behandlas bättre avslöjar forskningen. Vi spottar värderelatisvismen i ansiktet ger er lyssnare den sanna, vetenskapliga definitionen av skönhet. /// Efter isbjörnsdöd, tysk Fritzl och tyskarnas ovilja till krig/fred - varför går Tyskland bananas just nu? Tysken Sonja Leister får förklara sig.

Brunchrapporten 20110322 2011-03-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

En Libyen-insats sägs kunna bli ett försäljningsargument för JAS-projektet. Är "combat proven" vapenindustrins "As seen on TV"? Försvarshögskolan svarar! /// Östros lämnade s-toppen igår och gjorde en snabb avskedsturné genom hela det svenska medielandskapet. Vi recenserar showen. /// Dags för ny runda av av Public service-bråket - kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kommer hit och förklarar varför hon vill lägga ner Brunchrapporten. Eller om det är så att kanske så att Papí Svegfors ljugit lite om Mamís intentioner för skillsmässobarnen? /// Henrik Torehammar tar på sig strukturglasögonen och gör en maktanalys av Vänsterpartiets tobaksattack på underklassen.

Brunchrapporten 20110321 2011-03-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Efter FN-bombningar av Kaddafis högkvarter lyfts frågan på sina håll: Kan vi inte ba döda`n? Vi skickar frågan vidare till folkrättsexperten Ove Bring. /// Snuttifierad fem-ords-analys av de hetaste nyheterna i "Give me 5": Om svenska JAS-plan i Libyen; sossarnas lagbyte och Persbrands kokain. /// Henrik Torehammar skymtar en ny värld där det inte nödvändigtvis krävs ordning och reda för att så att säga få pengar på fredag.

Brunchrapporten 20110318 2011-03-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Dom japanska räddningsarbetarnas heroiska insatser hyllas av en hel värld - men hur ses dom av hemmpubliken? - som anonyma arbetarmyror eller liggbara cowboyhjältar som borde få en egen tvserie? /// Malaysisk radio har censurerat när Lady Gaga sjunger om homogaytransor därför får Emmy mandatet att censurera Henriks homogaytirader. /// Dessutom nyhetsquiz där P3 Populärs producent Tommie Jönsson utmanas av våra lyssnare

Brunchrapporten 20110317 2011-03-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Reaktorhaveri i Fukushima och tsunamimisär i stora delar av Japan samtidigt med blodiga bakslag i den arabiska våren - Henrik Torehammar börjar på allvar drabbas av domedagsångest och ber en varmhjärtad psykolog och en kallhuvad filosof om hjälp att förhålla sig till världen. /// Dessutom: Det hörs vapenskrammel i Public service-debatten när Sveriges radios uppdrag, finansiering och framtid står på spel. Vår vd kommer hit för att sakligt och opartiskt berätta om hur en väldigt väldigt elak tant som heter Lena vill förstöra Sveriges radio.

Brunchrapporten 20110316 2011-03-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Haveriet på kärnkraftverket i Fukushima fortsätter. Nu hindrar strålningen helikoptrar från att vattenbomba och räddningspersonal från att göra sitt jobb. Vi vet att vi borde veta, men vad är det där "strålning" egentligen? /// En reaktors akilleshäl verkar ironiskt nog vara dess elförsörjningssystem - utan el inget kylsystem. Vi tar reda på vad som händer om strömmen går. Och om strömmen i reservsystemet går. Och om strömmen i reserv-restervsystemet också går. Och om.. . ja , ni fattar. /// I Libyen kommer Kadaffi allt närmare kontroll över landet. Vad väntar i så fall avhoppade ministrar och otrogna rebeller? Och vad händer med det vi hoppades på som en arabisk vår? /// Riksdagen beslutar idag om datalagringsdirektivet. Vad tycker riksdagsledamöterna är svårast med det? Att förstå själva sakfrågan? Att väga säkerhet mot integritet? Nej, Emmy Rasper noterar att det ledamöterna är mest oroliga för i omröstningen om datalagringsdirektivet är om de ska lyckas trycka på rätt knapp.

Brunchrapporten 20110315 2011-03-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Efter nattens explosion och bränder har den radioaktiva strålningen ökat. Men vad ÄR egentligen radioaktiv strålning? Och hur påverkar den kroppen? /// Plötsligt förutsätts att fysiker-lingo är allas modersmål - sivert, isotop och ytkontamination har blivit självklara begrepp att svänga sig med. Emmy Rasper reder ut vad orden egentligen betyder! /// I skuggan av katastroferna i Japan måste det i logikens namn pågå en massa saker vi inte har tid med just nu. Sonja Lesiter listar: "Topp tre viktigaste sakerna vi missar i nyhetsflödet just nu".

Brunchrapporten 20110314 2011-03-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Bilderna från förödelsen i Japan efter jordbävningen och tsunamin liknar mer den tidiga versionen av the Sims än någonting verkligt vi känner till - vi pratar med vår korre på plats om hur det egentligen ser ut på plats. /// Efter en jordbävningen, en tsunami, ett kärnkraftshaveri och nu en aktiv vulkan försöker vi förstå hur allt hänger ihop - är det supermånen som är orsken? /// Give me five! Vi analyserar och kommenterar nyhetsflödet med bara fem ynka ord, om Japan, Juholts påstådda humor och Melodifestivalens sista suck - för i år.

Brunchrapporten 20110311 2011-03-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Håkan Juholt blir s-ledare: Alla älskar honom trots att ingen vet vad han står för - eller är det just därför sossarna älskar honom?! /// "Var är ni?" frågar Libyens befolkning omvärlden. Vi frågar folkrättsjuristen: Varför är vi inte i Libyen? /// Och dags för nyhetsquiz - vad kommer du ihåg av veckans nyheter? Ring in och utmana Musikguidens Sandra Mosh som försvarar P3:s heder denna vecka.

Brunchrapporten 20110310 2011-03-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Håkan Juholt sägs nu vara Sossarnas nästa ledare - ett jobb ingen vettig människa skulle ta, säger Pagrotsky. I så fall: vem är det egentligen som självmant blir sosseledare?! /// Tre BBC reportrar har tillfångatagits och skenavrättas i Libyen. Kunskapsluckan är uppenbar: Vi ställer tre frågor vi alltid undrat över men aldrig vågat fråga om - om skenavrättning. /// Forbes har återigen listat världens rikaste människor. Brunchrapporten fortsätter sin tradition: Världens fattigaste människor - vi har hela listan! /// I Stockholm gör polisen allt för att få bort människor som står på gatorna och spelar dragspel, här i Göteborg annonserar vi efter människor som kan stå på gator och spelar dragspel. Hur kan det vara så olika?

Brunchrapporten Extrapodd 20110310 2011-03-10 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Extrapodd Emmy som synar Göteborgs- och Stockholms syn på sina gatumusikanter och som grädde på extrapoddmoset kan ni höra en sur och hungrig Sonja Leister

Brunchrapporten 20110309 2011-03-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Anton Hysén har kommit ut som en gay fotbollsspelare. Idag är han med i Brunchrapporten så att Henrik kan hälsar honom välkommen i gayklubben. Han undrar: Har vi egentligen något gemensamt? /// Stig Malm tycker att nomineringsprocessen för Sossarnas nya ledare är "stalinistisk". Emmy har en minut på sig att förklara Stig Malm, efter det kommer ni förstå kommentaren. /// Kommunistpartiet i Kina satsar på massiv urbaniserinering: 400 miljoner lantisar ska bli cityslickers. Korrespondenten Hanna Sahlberg förklarar varför bönder är mittens rikes invandrare.

Brunchrapporten 20110308 2011-03-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vi lär oss tre saker om flygförbudszoner med hjälp av folkrättsjurist och överstelöjtnant /// Emmy har analyserat våra mediekollegors bevakning av internationella kvinnodagen /// P3:s egen korre Robin Olin är med oss från Egypten och pratar minirevolutioner

Brunchrapporten 20110307 2011-03-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Polisen mobiliserar mot den organiserade brottsligheten i en historiskt stor polisinsats - gangstrarna "Södertäljenätverket" ska knäckas. Frågan är hur knäckta de redan är efter att ha fått kriminalhistoriens töntigaste namn - som ett Brottsyndikatens Blåvitt. Varumärkesexperten berättar hur illa däran de är. /// Henrik misstänker att det inte är en slump att Sossarnas partiledarval och melodifestivalen sammanfaller - det är i själva verket _mer eller mindre_ samma sak. /// Och nyhetsflödets viktigaste nyheter ska analyseras med hjälp av bara fem ord i Give Me 5! Idag med Parisa Amiri och Viktor Barth Kron. Om sossar, Charlie Sheen och skidåkningsprestigen.

Brunchrapporten 20110304 2011-03-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Hovet ber om 10,5 miljoner kronor extra, bland annat för att utbilda prins Daniel "för sin nya roll". What about skippa vett- och etikett och satsa allt på att lyfta prinsens humoristiska förmåga? /// Enligt en nordisk undersökning är det dansken som gillar alkohol, norrmannen som är vältränad och svensken är politiskt korrekt - det luktar fördomsfest! Brunchrapportens oberoende tysk granskar om undersökningen ger en rättvis bild. /// I veckans nyhetsquiz försvarar P3 Nyheters djupröstade ankare Mikael Klintevall kanalens heder - och du ringer in och utmanar honom!

Brunchrapporten 20110303 2011-03-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Har Försvarsmakten mörkat hur soldaterna Afghanistan egentligen dog? "Vi har inga som helst anledningar att mörka saker" svarar de själva. Sonja Leister ger försvaret tre anledningar till att de faktiskt ska mörka saker. /// Riksdagsledamoten Björn Söder erkänner att alla fakta han sprider vidare inte är riktigt riktigt sanna - allt för att avslöja en ännu större lögn. Vi låter retorikexperten syna den logiken. /// Det har varit väldigt tyst om Wikileaks samvetsfånge nummer 1 - nej, vi menar inte Assange, vi menar han som sitter inne på riktigt: Bradley Manning. Vi frågar varför hans merchandise inte säljer lika bra som Assanges. /// Lite lodjursekonomi blir det också...

Brunchrapporten 20110302 2011-03-02 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Charlie Sheen är inte bara fullständigt nersupen, förvirrad och kickad från sitt jobb - han pekas också ut som antisemit efter att ha kallat sin producent vid sitt hebreiska namn. Vi synar Sheens agenda! /// Tomas Östros är sossarnas Sue Ellen och Lena Sommestad är deras Pam - Henrik Torehammar förklarar partiledar-dramat genom den enda självklara metaforen: Dalla(s)! /// LÖPSEDELSCHOCK: Expressen förbjuder ordet "chock"! Men lugn, vi tipsar om vem dom borde rekrytera för att hitta nya fräscha ord för sina löp.

Brunchrapporten 20110301 2011-03-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Oljepriset rusar i höjden efter revolten i Libyen. Kommer dyr olja att göra Mad Max-kaoz med oss? Pontus Herin från veckans affärer skissar på den oljelösa dystopin. /// Alla revolutioner kräver sitt soundtrack - vi presenterar Mellanöstern-Mello! Rösta fram din favorit i revolutionernas Melodifestival! /// Trodde du att den senaste tv-intervjun med Kaddafi visade världens mest världsfrånvända, megalomaniska och spritt språngande galna människa? Då har du inte sett den senaste intervjun med Charlie Sheen! /// P3 Nyheter har nya projekt på gång - nu är de ute efter dina tips! Henrik Torehammar försöker pitcha nyhetsidéer hämtade ur hans verklighet till våra kollegor!

Brunchrapporten 20110228 2011-02-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik avslöjar sin hybris i samband med en renhornsolycka. /// Vi låter psykologen analysera Khadaffi. /// Dessutom låter vi nyhetspanelen som i dag gästas av Sara Granér och Viktor Barth-Kron analysera Mcskitjobb, medlemsraset i piratpartiet och varför svenskarna är oroligast i världen.

Brunchrapporten 20110225 2011-02-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I går ringde Khaddafi in till den statliga tvn..... Det här vi känner vi igen. Vem har gjort det förr? Berlusconi! Därför försöker vi skilja på Berluddafi. /// Brunchrapporten + fredag = nyhetsquiz I dag med Sara martinsson från Musikguiden i P3.

Brunchrapporten Extrapodd 20110225 2011-02-25 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Allsång på Skansen har fått en ny programledare. Måns Zelmerlöv! Han är helt perfekt för uppgiften. Hans kompetens är så överväldigande att Emmy har fått för sig att även andra skulle ha användning för den. Till exempel Centerpartiet.

Brunchrapporten 20110224 2011-02-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

EU:s migrationsministrar träffas idag för att komma överens hur de ska deala med alla Libyska flyktingar som förväntas komma över Medelhavet snart. Eller ska EU egentligen vara glad för att någon överhuvudtaget vill komma hit?! /// Bakom varje ond diktator står en lika god hustru - allt för att balansen i universum ska upprätthållas. Sonja Leister har listat världens topp 3 godaste diktatorsfruar! /// Justin Bieber tycker att abort är mord - eller ställer han bara frågan "är abort mord?". Och bloggaren Alexandra Nilsson sprider nazi-propaganda. Eller var det bara hennes mer kända alterego Kissie som spred nazi-propaganda? Emmy Rasper försöker förstå 90-talisternas argumentationsteknik. /// Och så graderar vi diplomatins ord: Vad skulle svida mest i ditt skinn - att Carl Bildt "ser med oro" på ditt agerande eller att David Cameron tycker att det du gör är "unacceptable"? Rösta på bloggen!

Brunchrapporten 20110223 2011-02-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Omvärldens reaktioner på revolterna dissekeras och rannsakas - men en storspelare lämnas helt utanför. Vi tar reda på vad Kina egentligen tycker om folklig resning! /// Filip & Fredrik gör show om nittiotalet - redan gjort säger vi och låter Sonja pitcha en show om det tyska 90-talet! /// Kulturministern blåser till strid om vad Public Service egentligen ska syssla med - vi sneglar på våra äldre kusiner BBC som redan gått igenom samma process - hur gick det där?

Brunchrapporten 20110222 2011-02-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

När vi ser en Magnus Uggla i solbrillor kliva ut ur en Farmor Anka-bil under ett flickparasoll tänker vi - clown. Men hur ser Libyerna själva på Kadaffi, är han mer en DET clown, med blod i mungipan? /// Om jag hör att folk "samlats på x-torget", att något "rapporteras av al jazeera på plats" och att en diktator/kung "som flyr landet" - vad har jag då? Nästan Bingo! I vårt Media-Arabrevolutionsbingo. /// För dig som inte vill göra som Reagan och ta genvägen och kalla honom "Mellanösterns galna hund" - vi lär dig hur du ska uttala hans namn korrekt! /// Det pratas om folkmord i Libyen - eller är det bara ett brott mot mänskligheten? Och spelar det i så fall någon roll? Folkrättsexperten svarar!

Brunchrapporten 20110221 2011-02-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Brunchrapporten ger privatekonomiska spartips: Investera i vapenhandel - garanterat en säker investering! Vi tar reda på varför. /// Henrik Torehammar avslöjar PK-medias invandringsvänliga agenda. Varginvandring, that is. /// Och veckans panel analyserar nyhetsflödet i fem ord när vi leker Give me 5 med Parisa Amiri och Julia Skott. Om Libyen, Palme och Big Brother.

Brunchrapporten 20110218 2011-02-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I öriket Bahrain vill det shiamuslimska folket bli av med sunnimuslimerna som leder landet... Den som vet skillanden mellan Sunni och Shia kastar den första stenen. Vi andra får snart lära oss av religionssociologen. /// Emmy har tagit reda på hur det exakt skulle låta om vår svenska politiker uttalade sig om Berlusconis kvinnosyn.../// Dessutom: Fredag + Brunchrapporten = nyhetsquiz i dag med Ola från tankesmedjan.

Brunchrapporten Extrapodd 20110218 2011-02-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Silvio Berlusconi har kallats för Charlie Sheen med diplomatisk immunitet. Här kan ni höra Emmy prata om vad våra svenska politiker skulle kunna ha sagt om Silvios kvinnosyn.

Brunchrapporten 20110217 2011-02-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vi erkänner: Vi togs på sängen av reaktionerna på vårt Foppa-inslag härom dagen. Så med anledning av Foppa-krisen, vår egen Muhammed-kris, har vi bestämt oss för att ägna hela torsdagens program till att förstå vad som egentligen hände när kommentatorsfältet och vår inbox exploderade i kränkta känslor, avgångskrav och okvädningsord efter att vi gjort ett förhållandevis harmlöst inslag. /// Sportjournalisten Anton Berg förklarar varför det kan sägas ligga en sanning i påståendet att Foppa är GUD. /// Lars Vilks berättar om hur provokationen i själva verket kan göra Foppa-fansen till bättre människor. /// Radiopsykologen ger oss tips på hur vi kan försonas med Foppafansen.

Brunchrapporten 20110216 2011-02-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Reinfeldt gör en M.I.A och försöker hänga ut media efter påstått missvisande journalistik. Vi ger dig HELA LISTAN på likheter mellan Reinie och Maya! Den är inte jättelång! /// Reinfeldts partisekreterare träder in till hans försvar efter DN-debaclet: "Det var inte hans åsikt, det var en beskrivning av verkligheten". Är Reinfeldts "åsikt" och "beskrivning av verkligheten" två helt olika saker?! Filosofen ger oss ett svar. /// CD-skivan är döende berättar Ekot. Vi som trodde att den redan var död?! Vi letar bevis för att CD-skivan fortfarande faktiskt varit vid liv det senaste decenniet. /// Revolutionen i Egypten sägs ha kostat näringslivet mer än 5 miljarder dollar. Är demokratin lönsam?! Och när kommer demokratin nå break even i så fall?! Agneta Ramberg ger ett svar mellan tummen och pekfingret. /// Berlusconigate: Kommer Ruby bli Italiens Mohammed Boazizi?! Och hur klommer monumentet över henne att se ut i så fall?

Brunchrapporten 20110215 2011-02-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Efter Tunisien och Egypten - hur självklart är det att demokrati-dominon fortsätter till Algeriet? Vår korre Alice Petren förklarar likheter och skillnader, inifrån Algeriet. /// Sport-analfabeten Henrik Torehammar får hjälp att tolka Foppas avsked på det enda sättet han kan förstå hockey - genom att göra om hej då-talet till en musikal. /// Om-valrörelsen väntar på att dra igång - Henrik Torehammar är lycklig som ett barn och tar hjälp av nestor Mats Knutsson för att lägga upp omvalbevakningen i Örebro kommuns nordöstra krets och Västra götalandsregionen. /// Sossarna har levererat en krisrapport. Henrik Torehammar silar floskler och gräver efter visionerna.

Brunchrapporten 20110214 2011-02-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Eypten firar att Mubarak har avgått - det är dock väldigt oklart vad Mubarak själv gör. Vi utreder en ex-dikators framtidsutsikter. /// Efter helgens Melodifestivalfiasko: tittarna kräver tillbaka sina licenspengar! Men är det möjligt? Vi synar tv-publikens konsumentskydd! /// Nördarnas konung Julian Assange utmanas av sin forne vapendragare i biografin "Inside wikileaks" - vi avgör vem som ska härska i Jolt-riket i The battle och the nörds. /// Henrik Torehammar får besök av nyhetspanelen: Viktor Barth Kron och Magret Atladottir svarar på vem som ska ta åt sig äran för den Egyptiska revolutionen, om multikulturalismen är dödsdömd och om klasskilnader har blivit kosher?

Brunchrapporten 20110211 2011-02-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110210 2011-02-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Oppositionen sjabblade bort omröstningen om småviltsjakten - det berodde så klart inte på klantighet utan på det så kallade kvittningssystemet. Dålig ursäkt eller legitim kritik? Statsvetaren avgör! /// Uppdrag granskning handlade igår om att svenska ungdomar tvingas skala bananer under kassa arbetsvillkor. Men vi fick aldrig svar på den viktigaste frågan: Vad ska norrmännen ha alla bananer till?! Sonja ringer Norge! /// Och så undrar vi vad Vetlanda kommun håller på med när de vill sammankoppla sig med en gammal nazist. Är det verkligen bra PR?

Brunchrapporten 20110209 2011-02-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

De har samarbetat med konkurrenter för att få ut digitala protester och deras fängslade marknadschef har blivit upprorshjälte - försöker Google bli mesta revolutionsföretaget? /// Vilken sorts revolution har vi i Egypten - Berlinmurens fall, Glasnost eller kanske rent av 1789? Sonja guidar oss rätt i historiska liknelser. /// Efter chockande avslöjanden om hur tyskar klasshatar på ett visst bespottat namn, tar Brunchrapporten ställning: Vi måste tala gott om Kevin! /// Potatispriset går upp - till det dubbla! Alltså flera kronor per kilo!!! Henrik Torehammar utreder vilka befolkningsgrupper som kommer drabbas.

Brunchrapporten 20110208 2011-02-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Assanges advokater säger att det svenska åklagare sagt om honom är åtalbart - men när de säger att Sverige är en laglös feminazistisk banannrepublik då?! Dags att prata motstrategi med Svenska institutet. /// 1998 stormade han ut efter analsexansvarsutkrävning - idag myste han i Morgonpasset. Emmy Rasper utvärderar hur Carl Bildt och P3:s relation förändrats på 13 år! /// Nu har SD backat från påståendet att Östgötar och Smålänningar inte kan ingå i samma landsting. Vi tar upp den fallna manteln och skiljer på fölk å fölk i stor regionidentitetsutredning!

Brunchrapporten 20110207 2011-02-07 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I Tunisien förbjuds det gamla regeringspartiet. Är förbud rätt väg att nå frihet. Statsvetaren ges oss svar. /// Julian Assange jämför Sverige med en bananrepublik. Har han rätt? Eller tokfel? Sonja Leister hjälper oss att utvädera Assanges liknelse. /// Sossarnas kravprofil för sin nya ledare är alldeles för okonkret. Vi tar saken i egna händer och skriver om, skriver rätt och berättar vad de egentligen vill ha för ledare. /// Å Henrik möter nyethspanelen å frågar Viktor Barth-Kron om när ett svenskt barn är fattigt och vem Ametist Azordegan kommer avguda när Mandela dör.

Brunchrapporten 20110204 2011-02-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Centern konstaterar i sin valanalys att väljarna inte tycker som partiet - Emmy Rasper analyserar Mauds motrecept: Att istället tycka som väljarna. /// Obama vill se Egyptens vicepresident leda landet - men hur stor skillnad skulle det egentligen innebära? I diktatorduellen: Mubarak vs Suleiman! /// I nyhetsquizet får du idag ringa in och utmana Tara Moshizi från P3 Populär som är utsedd att försvara kanalens heder den här veckan.

Brunchrapporten Extrapodd 20100203 2011-02-03 kl. 14.00

por Brunchrapporten

På grund av Egypten hann vi inte med att prata om det viktigaste i dagens program - Melodifestivalen!

Brunchrapporten 20110203 2011-02-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I Egypten står slaget mellan demonstranter och motdemonstranter om Tahrirtorget - vilken symbolisk betydelse har torget i revolutionen? Och vad är det egentligen för torg från början - ett paradtorg, grönsakstorg eller ett knarktorg? /// Aftonbladets schlager-krönikör hotar att byta ut svenska folket om de röstar fel i Melodifestivalen på lördag - vår oberoende valobservatör Sonja Leister hittar en hel rad dåliga val svenska folket borde bytas ut för innan det. /// Carl Bildt kallar befolkningstillväxten i Egypten för en "demografisk tsunami". Och vi som alltid associerat tsunami till när människor blir färre. Språkvetaren förklarar modeordet tsunamis uppgång och kommande fall.

Brunchrapporten 20110202 2011-02-02 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Alla revolutioner behöver en slogan. Men vad blir Egyptens "Hasta la victoria siempre"? Dags för arabisk slagordsskola! /// Text-tvn - denna medielandskapets kackerlacka - överlever den digitala atomvintern utan problem, nu som den mest köpta appen i landet. Sonja Lesiter förklarar text-tvns livsduglighet! /// Efter att den konflikträdde Henrik Torehammar igår förfördes av Greidersk revolutions-passion, är det idag dags för ett svalkande möte med Johan Wennström i kontrarevolutionsromantikens tecken!

Brunchrapporten 20110201 2011-02-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Den konflikträdde reformisten Henrik Torehammar börjar höra revolutionsromantikens lockande toner - ska han spjärna emot eller borde han ge sig hän? Henriks revolutions-Obi Wan Göran Greider ledsagar. /// Imorron startar kärnkraftsövningen Samö-kkö för att olyckstesta hela samhällsmaskineriet. Vi granskar: Handlar det egentligen om ett gigantiskt tjänstemanna-lajv?! /// Brunchrapporten får en huvudstads-filial! I rädslan över att det ska bli SL-nytt och bostadsrättstips från globalknivsöder av allt ställer redaktionen Stockholms-korren Henrik Torehammar mot väggen med sina farhågor.

Brunchrapporten 20110131 2011-01-31 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Hur radikala är Musilimska brödraskapet i Egypten? Som ett Kristdemokraterna med huvudduk säger islamologen! Vi tar reda på vem som är deras Göran Hägglund och vem som är brödraskapets "verklighetens folk"! /// Mer Egypten: Vi dissekerar polisens bäste vän: "Tre saker jag alltid undrat men aldrig haft någon anledning att ta reda på om: TÅRGAS"! /// Tunisien och Egypten har börjat springa mot demokratisering, och fler och fler har ställt sig i startblocken. Men vilket land i världen kommer komma sist i demokratitävlingen? Statsveraren har ett svar! /// Måndag betyder nyhetspanel. Julia Skott och Magret Attladottir kommer hit och förklarar om Solsidans succé betyder att borgarbrackan har blivit rumsren och om det är dags att börja behandla män som en riskgrupp i samhället.

Brunchrapporten 20110128 2011-01-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Göran Hägglund hävdar att Kristdemokraternas politik gör livet enklare för rollspelsfantaster. KD + Rollspelar = sant alltså. /// I veckan har det återigen pratats om fenomenet näthat. Men vi måste kamma i det här trasslet. Jag försöker reda ut vad som är näthat och vad som snarare är nätkritik. /// Fredag betyder nyhetsquiz.Du som lyssnar tävlar idag mot Nisse Edvall från det nya programmet Hångla i P3. Återstår att höra om han kan lika mycket om nyheter som han kan om om hångel.

Brunchrapporten 20110127 2011-01-27 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Revolutionen i Tunisien börjar sprida sig - nu rasar kravaller i Egypten. Men ska vi ropa hej?! Vi ger dig tre skäl till att det inte är helt självklart att de båda länderna går samma väg. /// En genomsnittlig vecka kan du kolla på exakt 74 olika matprogram i svensk tv. Vi spår matpornografins bråda död och blickar framåt: Detta blir nästa stora tv-trend. /// Enligt en prognos kommer Sverige vara helt rökfritt år 2028. Men det finns en grupp som inte verkar så sugna på att sluta röka - funktionshindrade! Vi går till botten med frågan: Varför behöver funktionshindrade cigg mer än andra?! /// Uppdrag gransknings IKEA-reportage väcker känslostorm, så väl bland hipsterjournalisterna på twitter som hos arga tanterna i Ring P1. Emmy Rasper försöker förstå vilket slags sår UG lyckades sätta pinnen i.

Brunchrapporten 20110126 2011-01-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I sitt Tal till nationen sa Barak Obama att USA återigen befinner sig i ett "Sputnik moment". Vi förstår inte vem som i så fall är hunden Laika, men väl vad han egentligen menar! /// Wikileaks har avslöjat att Israel och Palestinas spelar ett helt annat spel bakom kulisserna än offentligt. Nu är situationen oerhört pinsam för båda sidor. Men varför skämmas över hemlig vänskap - vill de inte ha fred?! /// USA:s utrikesminister Hillary Clinton uppmanar till lugn i Egypten och kallar deras regering för stabil. Det är inte första gången demokratiska ledare använder ordet stabil om... eh... stabila länder. Vad betyder egentligen stabilt på diplomatiska?

Brunchrapporten 20110125 2011-01-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Nuder säger nej, ett oåterkalleligt nej. Men ska vi tro på honom? När När Göran Persson sa nej menade han ja. Vi utreder när ett nej är ett nej och när ett nej är ett ja. Låt oss #prataomdet. /// Berlusconi fortsätter att chockera oss prudentliga svenskar med sexorgier på sina bunga - bunga partyn. Men är det så här det ska vara i italiensk politik? Är Berlusconi helt normal där? /// Carl Bildt fördömer bombattentatet på Moskvas flygplats i "starkast möjliga termer" Men vad exakt betyder det på Carl-Bildt-språk. Sonja Leister ger oss svar.

Brunchrapporten 20110124 2011-01-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I över ett halvår har Belgien varit utan regering. Men alltså... Vi som trodde att det var viktigt för ett land att ha ett styre. Statsvetarn förklarar hur det funkar! /// Det ryktas om att sossarna vill Pär Nuder som ledare - inte känd som den mest karismatiska. Sonja hittar de tre roligaste sakerna med Per Nuder. Ja, vi vet, vi ställer höga krav på Sonja. /// Senaste veckorna har trenden att sätter eld på sig själva i protest spridit sig i Arabvärlden. Vi går till botten med det och ställer tre frågor vi alltid undrat över om självbränning men aldrig vågat fråga. /// Och så kommer journalisterna Julia Skott och Barbro Hedvall hit och berättar om varför Miljöpariet kan eller inte kan bli ett nytt liberalt parti och om Nicole Kidman gör rätt eller fel som använder en surrogatmamma.

Brunchrapporten 20110121 2011-01-21 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Tunisien behöver hjälp efter revolutionen - statsvetaren ger tre enkla steg: "Så demokratiserar du ett uppfuckat land!" /// Hugo Chavez tycker att telenovelan om systrarna Colombia och Venezuela demoraliserar folket. Jag vet i vilken serie Sveriges relation till våra grannerländer beskrivs. /// I veckans nyhetsequiz peppar vi inför helgens P3 Guld - genom att låta dig utmana Märta Myrstener, som styr upp förfesten inför galan.

Brunchrapporten 20110120 2011-01-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I Tunisien kräver folket att alla från den gamla regimen måste bort - men exakt var slutar regimen och var börjar folket?! Filosofen svarar! /// I sprutbytes-debatten säger Moderaternas heroin-talesperson att knarkare ska röka sitt heroin - istället för att injecera det. Researcher-Erik undersöker, vad är bäst: Röka eller spruta?! /// Kina lånar nu ut mer pengar till fattiga länder än Världsbanken. Om fattiga Brunchistan behöver pengar, vem är bäst att bli rövknullad av?! /// Baby Doc, Marcus Birro och Jennifer Aniston - Sonja Leister hjälper veckans hetaste profiler att komma till rätta med sin förvrängd självbild!

Brunchrapporten 20110119 2011-01-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

I Tunisiens övergångsregering sitter "de tyngsta" ministrarna kvar. Vaddå tunga ministrar? Sonja undersöker hur mycket olika ministerposter egentligen väger. /// Fredrik Reinfeldt tackade av Mona Sahlin i Riksdagen genom att ge en hemelektronik-present - Hanna vet vad som snarare skulle varit lämpligt. /// Baby Doc, Papa Doc och Ben Ali - what up med att alla diktatorer har rap-names?! Vi lär oss skilja en hiphoppare från en härskare.

Brunchrapporten 20110118 2011-01-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Tunisien har fått en övergångsregering och ungdomsministern blev en - Piratpartist? Hur kunde fildelande finniga fjortisar bli en maktfaktor i Jasminrevolutionen?! /// Ex-diktatorn Baby Doc är tillbaka på Haiti - men beskrivs som en politisk "levande död". Vad talar för att Baby D egentligen är en zombie? /// I Belgien ska män sluta raka sig - för att protestera regeringskaoset. Kan ansiktshår verkligen vara ett politiskt vapen? Skäggforskaren ger svaret!

Brunchrapporten 20110117 2011-01-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

När den gröna revolutionen var igång i Iran - jäklar då var vi väst engagerade. Men Jasmin-revolutionen - jag fattar fortfarande inte riktigt vad som händer i Tunisien. Jag skäms och ringer till halv-tunisiern Samira. /// Nuförtiden vinnar barn modepris, de bloggar och dansar t.o.m poledance. Hanna vet vad vi ska förvänta oss mer av barnen under 2011. /// Viktor Barth-Kron och Parisa Amiri kommer till Brunchrapporten. Det är bra att jag har två riktiga svenska vid min sida som kan förklara för mig den hysteriska vargjakts-debatten.

Brunchrapporten 20110114 2011-01-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110113 2011-01-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det känns som att halva jorden är översvämmad: Australien, Brasilien, Sri Lanka och Mosambique står under vatten. Vi frågar meterologen: Är det normalt eller har klimatet tappat det nu? /// Brittiska anti-rojalister åker på studiebesök till Sverige - för att lära sig hur man hanterar ett kungabröllop. Hanna listar tre saker den svenska republikaner INTE borde berätta för sina kolleger. /// Sverige lägger ner fem ambassader i år. Varför dumpar Sverige just dessa fem diplomatiskt? /// Och vi kan inte låta bli att prata tyska kändisdjur efter att den vindögda pungråttan Heidi gjort entré.

Brunchrapporten 20110112 2011-01-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Ett år efter jordskalvet är Haiti ett "land utan hopp", enligt tidningsrubrikerna. Vi frågar psykologen: Går det att överleva utan hopp? /// Alex Schulman har släppt sin nya bok. Hanna berättar hur titeln "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" egentligen ska tolkas. /// Är man en kvinna med mycket smink, lite kläder och en stark brytning - då är man en prostituerad. Säger i alla fall hovrätten. Ny-svensken Sonja Leister lär sig skillnaden mellan en hora och en madonna i svensk rätt!

Brunchrapporten 20110111 2011-01-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det diskuteras om Julian Assange ska utlämnas till Sverige - och det diskuteras MINST lika mycket om hur hård svensk våldtagslagstifning egentligen är i jämförelse med resten av världen! Sonja Leister ger dig svar - en gång för alla! /// Årets första kulturbråk bjuder på snaskigt uppblåst gubbgräl inför öppen ridå när svenska akademiens ständige sekreterare retar Ranelid. Hög skvallerfaktor - men finns det också kanske något nyttigt? /// Hovrätten slår fast nytt prejudikat: Hårdsminkad, lättklädd och stark brytning - då är du en prostituerad. Vi lär nysvensken Sonja hur man i vårt land skiljer en hora från en madonna.

Brunchrapporten 20110110 2011-01-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Efter attentatet mot demokraten Gabrielle Gifford anklagas nu Tea partyrörelsen och Sarah Palin för att ha hetsat fram dådet med sin retorik. Är Sarah Palin 10-talets Marlyn Manson?! /// Inte bara den hårda retoriken ses som möjlig orsak till massakern - även lösa vapenlagar och rent av hela staten Arizona i sig. Här är en annan förklaring: 22-ÅRINGEN VAR KOKO! Psykologen förklarar varför vi alltid behöver en syndabock! /// Killars sämre betyg i skolan handlar inte om begåvning, konstateras i rapport från regeringen - det handlar om en anti-plugg-kultur. Sonja Leister gör en kartläggning av det kunskaps-svaga könet. /// Reinfeldt intervjuades i Rapport igår - Emmy Rasper löser upp sömnpillret i ett glas varm mjölk och ger statsministern tips om en ny karriär.

Brunchrapporten 20110107 2011-01-07 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Idag har vi läst i tidningen att män inte vill ligga med kvinnor som gråter. Jag försöker komma på vad exakt vad jag ska göra med den informationen. /// Och så är det dags för nyhetsquiz - du som lyssnar ringer in och tävlar mot en P3-person. Idag är det Matlida Berggren från det nya programmet Ligga med P3 som är med och försvarar kanalens heder.

Brunchrapporten 20110106 2011-01-06 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Rysslands premiärminister Putin griper in och undsätter infrusna fartyg. Detta trots att han hävdat att politiker ska undvika att ta populistiska poäng och låta proffs göra jobbet. Vi testar: Putin - proffs eller populist?! /// Sverigedemokraten Mikael Jansson berättar i en intervju att han tycker att flaggan utanför Regeringskansliets är för liten. Vi ställer frågan: Exakt hur stor skulle svenska flaggan vara i ett sverigedemokratiskt drömsamhälle?! /// I måndags såg vi Året med Kungafamiljen idag - på allmän begäran - kommer uppföljaren: "Året med Sonja Leister"! Komplett med jävrisk och fjäskfaktor! Missa inte.

Brunchrapporten 20101228 2011-01-06 kl. 09.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20110105 2011-01-05 kl. 22.05

por Brunchrapporten

Fåglar ramlar döda ner från himlen. Vetenskapen säger att det kommer ta ett tag att få reda på varför. Men jag vill ha ett svar NU! Och tillkallar de tre vise männen. /// Elfbenskustens sittande president vägrar avgå, och erbjuds nu "sötsaker" för att lämna sin plats. Men hur moraliskt korrekt är det att ge belöningar till någon som gjort fel? /// Fransmän är det som är mest neggiga inför framtiden, enligt en ny undersökning. Sonja tycker att de ska skärpa till sig. Det finns faktiskt de som har det värre.

MultiTrack -> New Take SR P3 2011-01-04 1200 2011-01-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Är småpartierna riksdagens kackerlackor - omöjliga att döda hur hårt opinionsundersökningarna återigen slår dem med fyra-procentsspärren? Statsvetar-Jenny Madestam förklarar vad som krävs för att ett parti ska dö. /// Efter hyenakostymer; fettskatt och versal-utskällningar av kritiker på bloggen - vi låter Pr-konsulten analysera centerpartisten Stefan Hannas utspel, uppföljning och krishantering ! /// För dig som missade reality-showen Året med Kungafamiljen - Emmy Rasper listar de konstigaste ögonblicken! /// Expressen spår att "hotell-känsla hemma" är nästa inredningstrend - Sonja Lesiter ger dig de andra livsstilstrenderna vi kommer att få höra om från Kvällstidningarna/uppochnervända världen under 2011.

Brunchrapporten 20110103 2011-01-03 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20101230 2010-12-30 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Rullstolsburna funkisar i snökaos, terroristhot, året med kulturkändisarna och ukrainska hyrvänner. Det och mycket mer i denna finfina podd.

Brunchrapporten 20101229 2010-12-29 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Cissi Wallin programleder denna sändning där vi dyker ner i allt från Julian Assanges radikalfeminism-Sverige och Reinfelds omåttliga popularitet till chips mot våld och som grädde på marängsvissen - en summering av dokusåpaåret 2010- vilka vann egentligen - fruarna eller curlingföräldrarna?

Brunchrapporten 20101227 2010-12-27 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Från generationen som vill ha sin revolution färgglagd - orange i ukraina, grönt i iran och denim i vitryssland - möter vi nu Elfenbenskusten. Får vi gissa på att dom kör på elefantbetesvitt? /// Har du missat alla statsöverhuvudens jultal? Lugn, vi har sammanfattat dom åt dig! /// Nyhetspanelens Viktor och Julia förklarar vem som egentligen tjänar på att SD är vågmästare och listar årets win, fail, lulz å hashtag!

Brunchrapporten 20101224 2010-12-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Årets julklapp är surfplattan. Men vi känner inte nån som ska ge bort en sån. Så vi har tagit vårt ansvar och utsett en ny årets julklapp ..En som du verkligen behöver. /// Fredagar betyder som vanligt nyhetsquiz. Å idag får du som lyssna tävla mot Brunchrapporten alldeles egna Henrik Torehammar, ett unikt tillfälle. Se det som en julklapp från oss till dig.

Extrapodd 20121222 2010-12-22 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Henrik T säger tack och hej för sin tid som programledare för Brunchrapporten i Göteborg. Nästa gång han hörs i etern sänder han från Stockholm. Dessutom: Prestationskåtma, duktiga kickor och borgarflickor.

Brunchrapporten 20101221 2010-12-21 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Är vägverket inkompetenta snåljåpar som inte förstår plogning - eller har den arga vita mannen fått en ny favoritkonspirationsteori? Brunchrapporten goes snöröjningsnörd! /// Inför vintersolståndet släpper Hanna fram sin poetiska ådra i det nyskaldade verket "Årets längsta natt" /// Juletider är också Oscarskampanjtider: Har det svenska bidraget funnit det vinnande konceptet - karaktär med funktionsnedsättning? Vi förklarar funkis i film!

Brunchrapporten 20101220 2010-12-20 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Generationen som vet att revolutionen will be twitterized kollar in med Vitryssland. Har ni en officiell färg än, vilken vattenstämpel på facebookprofilbilden gäller och - har ni ens internet? /// Vi presenterar svaren på vår undersökning om hur nära filmens värld är verkligheten: kloning, möss som kan sy och orgasmmördarmaskiner! /// I nyhetspanelen pratar Julia skott och Viktor Barth-Kron om #prataomdet - och ger oss en lägesrapport i styrkemätningen mellan höger- och vänstersossar!

Brunchrapporten 20101213 2010-12-13 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Jag var helgfull när jag hörde om stockholmsbombaren - i måndagens kranka decemberljus undrar jag - har det verkligen hänt? /// Efter vår första självmordsbombare i Sverige frågar vi länderna med erfarenhet av terrorism - vad händer nu?// Också kommer nyhetspanelen med Viktor och Julia för att recensera politikernas bombreaktioner från Carl Bildts terrortweet till Åkessons sekreterares hashtag Äntligen

Brunchrapporten 20101210 2010-12-10 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Tjeckien testar trovärdigheten hos homogay asylsökande genom att visa dom heteroporr. Jag förklarar synen på sexuell identitet i ett gay-for-pay-land. /// Idag går Nobels fredspris till kinesiska dissidententen Liu Xibao. Kommunistpartiet taktik är att snacka om vilken skymf det är mot nationen. Men köper de vanligtvis så patriotisika medborgarna det? /// I veckans nyhetsquiz är det vår egen Eskil Larsson som nu bossar för Musikhjälpen som tävlar för P3.

Brunchrapporten 20101209 2010-12-09 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Är att anklaga wikileaksfansen för en hackerattack när dom gjorde denial of server, som att säga att dom självmordsbombade när dom sittstrejkade? Vi översätter digitala konfliktformer! /// Blir barn värdetransportrånare av att leka med tjuv- och polis-Lego? Experten förklarar vad vi egentligen lär oss av lekar. /// Indiska kongresspartiets ledare Sonia Ghandi pushar för socialdemokrati. Vi tar fram kryptiska fantasyreferenser och testar Hanna i - Röda Sonia eller Röda Sonja?!

Brunchrapporten 20101208 2010-12-08 kl. 22.03

por Brunchrapporten

När Sveriges rättväsende hackerattackas av Assanges fanboys är Henrik den förste att jämställa Wikileaks med Al Qaida. Dags att lägga mig i KBT-stolen så att jag kan gå från skrikapa till tänkande varelse igen /// Starwars hologrammen, eternalsunshines minnesradering och Bejamins buttons omvända åldrande - nu finns biotekniken i verkligheten! Men vilken film vill du se förverkligas? /// Israels bosättningsplaner har definitivt kraschat fredssamtalen. Vi räknar exakt hur många gånger fredsprocessen i Mellanöstern dödförklarats!

Extrapodd Brunchrapporten 20101207 2010-12-07 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Extrapodd om björnknull och bortskämda barn och annat härligt med Henrik Torehammar och Hanna Nordin

MultiTrack -> New Take SR P3 2010-12-06 1230 2010-12-06 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Carl Bildt är en medium size dog med en big dog attitude - vi frågar hundexperten om det verkligen är en förolämpning. /// Hajattacken är den perfekta nyheten - ovanlig, bygger på fördomar och hotar din fysiska säkerhet. Hanna listar potentiella utmanare på klicktoppen. /// Och i nyhetspanelen förklarar Julia Skott och Viktor Barth-Kron vad Wiki-läckorna egentligen lärt oss om Assange, Diplomati och Skvaller.

Brunchrapporten 20101203 2010-12-03 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Senaste Wikilleaks-läckan får oss inte bara att prata om självklarheter utan även om gamla saker - som JAS. /// The Smiths förbjuder brittiska premiärministern att lyssna på dom. Varför kan inte Cameron vara ett smithsfan? /// Och fredag betyder chansen för er lyssnare att spöa en P3-profil i Nyhetsquizet. Den här gången är det ingen mindre än musikhjälpens programledare Jason "Timbuktu" Diakité.

Brunchrapporten 20101202 2010-12-02 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Efter Wikileaks avslöjande om förlorad svensk neutralitet ska vi lugnas av att vi fortfarande är alliansfria. WTF är skillnaden? /// Japaner spelar klassisk musik för bananer. Hanna gör toplistan av Mozart-missbruk. /// Varför bryr sig ingen om klimatmötet i Mexico? Henrik Vet bäst! Eller gör han det? Miljöjournalisten hjälper oss ta tempen på det svalnande intresset för global uppvärmning.

Brunchrapporten 20101201 2010-12-01 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Brunchrapporten har skaffat en julkalender. Men vem av oss ska få chokladen? Dags för barnfavoriten - Fördelningspolitiskt Dilemma! /// Infrastrukturministern lugnar alla oroliga tågåkare att problemen kommer vara lösta. Om 10 år! Om det känns svårt att visualisera, så ger Hanna oss: Sverige år 2020. /// Vad kan svenska krisande sossar lära sig av sina europeiska syskonpartier? Katrine Kielos listar Hot or Not av kontinental socialdemokrati.

Brunchrapporten 20101130 2010-11-30 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Vad vill Wikileaks egentligen? Rasmus Fleischer guidar oss i yttrandefrihetsfundamentalistens mindset. /// Hillary, Christina, Argentina - Hanna dekonstruerar klichén om rivaliserande kvinnor. /// En hockeyspelare har misshandelsanmälts för slashing - av en åskådare! Får dom göra det, eller ska sporten fortsätta tillåtas vara ett separat shariasamhälle?

Brunchrapporten 20101129 2010-11-29 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Är Wikileaksen ett hot mot den rådande världsordningen? Brunchrapporten kallar på kamraterna i Tankesmedjan för att utreda om vi mött vår överman i bitchiga omdvärldsanalyser - USA:s utrikesdepartement! /// Carl Bildt har utsetts till en av världens främsta tänkare. Hanna tänker till över vad det verkar betyda att vara en tänkare. /// Och så är det Nöjesguidens chefredaktör Margret Atlatdottir som möter Viktor Barth-Kron från Café.se. för att recensera "4 år till" och svensk politisk fiktion. Allt i nyhetspanelen!

Brunchrapporten 20101126 2010-11-26 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Tankesmedjan annekterar Brunchrapporten och jagar experter i form av Kungen och Johannes Brost. Dessutom får vi reda på varför Jenny Östergren gillar föredettingar i gubbformat.

Brunchrapporten 20101125 2010-11-25 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten Extrapodd 20101124 2010-11-24 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Emmy Rasper nöjer sig inte med en timma radio utan måste prata lite mer, idag om regeringsplanet, handelsministerns trummhinnor, nya lagförändringar, samer som "folk" och lite om Jimmie Åkesson.

Brunchrapporten 20101123 2010-11-23 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Undersökningen från den liberala tankesmedjan visar att vi gillar sänkt lön, undersökningen från svenska spel att det är viktigt att bli rik. Grundkurs i metodologi - Får man svar som man frågar?///Nya fall av sextrakasserier belyser Svenska kyrkans usla arbetsmiljö. Emmy coachar en nedtystande organisation våga bråka!///Tobaksmotståndarna laddar hårt med förbudsförslag - nätlibertarianerna rasar. Men är det en frihet att göra sig till nikotinslav? Vi reder ut liberalismens förhållande till ciggen!

Brunchrapporten 20101122 2010-11-22 kl. 23.07

por Brunchrapporten

/// Från att ha sagt att kondomer bara gör hivfrågan värre stödjer påven nu användandet - hos manliga prostituerade! Har katolska kyrkan blivit böghorans bästa vän?///Kan den ekonomiska instabiliteten hota den gemensamma valutan. Brunchrapporten tar inga chanser utan föbereder en nekrolog för euron.///Japans justitieminister avgick för att han hade skämtat om han hade ett lätt jobb. Dags att reda ut humor med vår favorit svenskjapan. Ja - det finns faktiskt flera!///Nyhetspanelen med Julia Skott och Viktor Barth-Kron är på plats och diskuterar hypen kring att "ställa sin plats till förfogande" och Sveriges Radios senaste projekt "Medieormen ömsar skinn".///Och så pratar Henrik lite om förslappningen på Aktuellt....

Brunchrapporten 20101119 2010-11-19 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Hanna Nordin undrar varför ingen sosse kan säga att dom faktiskt vill bli partiledare. Sån tur då att Henrik Vet Bäst! /// Eller gör han det? Statsvetaren Jenny Madestam utvärderar Henriks teorier och guidar oss i socialdemokratisk partikultur. /// Och i dagens nyhetsquiz är det p3:s mest omskrivna medarbetare - kungaboksförfattaren Tove Meyer som försvarar kanalen.

Brunchrapporten 20101118 2010-11-18 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Sverige och Finlands höga barndiabetestal förklaras av miljö och gener. Med sårad självkänsla reder vi ut varför den svenskfinska dna:n suger! /// Forskare har fångat antimateria i en fälla. Vad händer om de svarta hålen beslutar sig för att hämnas? /// I dag utvärderar vi gårdagens teckentolkning av programmet. Tolken Pernilla berättar hur det är att översätta Brunchrapporten till handrörelser! /// Hovet har intervjuat Kungen och Siliva på sin egen hemsida - Henrik ser vad som håller på att hända: Kungahuset anammar Sarah Pallins mediestrategi med egen Facebooksida och total kontroll.

Brunchrapporten 20101117 2010-11-17 kl. 22.03

por Brunchrapporten

William har friat, Kate har fått Dianas ring. Mmen hur ser övremedelklasstösen Middleton chanser ut att bli en folkets prinsessa? /// Irländarna är för stolta för att ta emot ekonomisk hjälp. Det ska Hanna vänja dom av med. /// Och i vår funkissatsning har vi tillgänglighetsutvärdering med ett proffs från Handisam. Får vår digitala ramp godkänt? /// För att samla lite tillgänglighetspoäng: Hela programmet ska TECKENTOLKAS under sändningen. Teckenspråksversionen kommer vi lägga upp på webben efter sändningen.

Brunchrapporten 20101116 2010-11-16 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Det finns olika grader i Helvetet sa Sveriges Radios Eu-korrespondent angeånde vilket land i EU- som har den värsta ekonomiska krisen. AHA! Intressant säger vi.Och undrar: Exakt vilka grader i helvetet finns det? Och vilket land är det som har det värsta helvetet? /// Carl Bildt tycker att Eu:s ordförande Van Rumpoy borde boka in ett möte med Turkiet. Han försöker alltså precis som Brunchrapporten agera kärlekscoach. Gulligt säger vi.

Brunchrapporten 20101115 2010-11-15 kl. 23.07

por Brunchrapporten

"Jag hyser ingen agg mot människorna som höll mig inlåst" säger Burmas Aung San Suu Kyi. Vi reder ut om hon har drabbats av Stockholmsyndromet eller bara lite Mandela-komplex? /// Det är måndag å då kommer Nyhetspanelen hit. Idag låter vi Julia Skott och Viktor Bart Krohn - analysera exakt vad Sossarna gör för fel och om det är bra att politiker får dig att sopsorterar och motionerar. /// Och så låtar vi Hanna Nordin tipsa om vilka låtar som borde vara Mona Sahlins personliga soundtrack på resan till Paris idag.

Brunchrapporten 20101112 2010-11-12 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Socialdemokraterna har spårat och leker hela havet stormar. Jag efterlyser lite lugn och ro - och har bett reseacher-Erik att helt enkelt ta reda på vem som blir deras nya partiledare.../// Vi har pratat om tv-programmet Ung och Bortskämd - men låt oss vara ärliga - curlade barn är inte samhällets största problem. Nu när Sverige har drabbats av en våg av barnarbete. Jag reder ut. /// Och fredag betyder nyhetsquiz. Där du som lyssnar ringer in tävlar mot - Musikhjälpenprogramledaren Martina Thun.

Brunchrapporten 20101111 2010-11-11 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Sossarna har förtroende kris, men svenska folket har fortsatt förtroende för en sosse. Tomas "jag skolkar från riksdagen" Bodstöm. Svenska folket - Vad är det för fel på er? /// Ungdomar vill helst bo i Göteborg enligt en ny undersökning. Alltså - Göteborg är staden där du kan bli gripen för terrorbrott om du säger att du har "exploderande" huvudvärk. Ungdomar - hur tänker ni? /// I London sparkar studenterna sönder glasrutor mot de konservativas politik, beter sig och är en "skam" för London enligt polisen. Vi frågar britten: Skäms ni på riktigt?

Brunchrapporten 20101110 2010-11-10 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Barack Obama är på besök i sitt barndomsland Indonesien. Och vi får höra att han som barn kallades: Berry. Gud så töntigt! Men han är inte ensam om fåniga politikersmeknamn, Sonja ger oss listan. /// Igår var det val i Jordanien. Men hur gick det? Och Var är valresultatgrafiken? Ingen verkar bry sig. Det gör vi och ringer Mellanösternkorren Cecilia Uddén och ber om Jordaniennyheter. Nåt hett måste det ju finnas. /// George W Bush tycker hans värsta lågvattenmärke som president var när Kanye West anklagade honom för att inte bry sig om svarta... Jaså, var det det värsta? Vi har låtit våra USA-experter ge Bush några alternativa lågvattenmärken.

Brunchrapporten 20101109 2010-11-09 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Efter hitte -på-valet i Burma kämpar rebellerna mot militärjuntan. Är det en reaktion på det fejkade valresultatet? Experten Jesper Bengtsson förklarar///Amerikanska ambassaden erkänner INTE att det har gjort fel när de övervakade svenskar. De hade ju skrivit om det på sin hemsida! Emmy utväderar om argumentet jag-har-bloggat-om det-så-sluta-anklaga-mig verkligen håller.///TV-programmet Ung & Bortskämd hade premiär i igår. Emmy satte sig bakom soffan, skämdes och var tvungen att stänga av ljudet. Men Hanna Nordin går lite förvånande ut och försvarar Tim-Joel, OlgaIsabells totalt nonchalanta livsstil.

Brunchrapporten 20101108 2010-11-08 kl. 23.07

por Brunchrapporten

+ Efter att inte haft val på 20 år, med massiv åsiktskontroll och bara militärpartier tillåtna - Varför brydde sig militärdiktaturen i Burma att över låtsas vara en demokrati? /// Turisterna ska lockas av Dom fyra stora rovdjuren. Björn varg lo ja - men järv? Emmy gör PR för ett okänt mårddjur. /// Från att ha målat upp mediebilden av Malmö som skräckstad. Är vi nu redo att lansera dubbelglädjens stad. Köper Simon Svensson det? /// Julia Skott och Viktor Barth-Kron tar sig an kungaboken, Vänsterpartiet och Grotesco.

Brunchrapporten 20101105 2010-11-05 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Obama ställer in tempelbesök för att han är rädd att fotas i turban. Henrik förklarade varför det är rätt gjort! /// Den ena vill älta, den andra förneka. Vi drog media och svenska folket till familjeterapeuten som sa att ibland är det bra att lägga locket på sina känslor för pappa kungen. /// Och fredag betyder nyhetsquiz. Vinnaren i Humorhimlens komikertävling Erik Börén utmanade lyssnarna.

Brunchrapporten 20101104 2010-11-04 kl. 23.07

por Brunchrapporten

I kungaboksskvalpet genar Brunchrapporten till den viktigaste frågan: Har kungen och Silvia ett öppet förhållande? Sexologen reder ut hur man kan älska någon men ligga med andra. /// Kina gör det, liksom Ryssland, Indien och USA - Hanna ger dig tre chockerande fakta om folkräkningar. /// Under Emmys sjukdom hann mycket hända på redaktionen. Vi förenar kompetensutjämning och kravliberalism när vi ställer henne mot väggen i ett BrunchQuizz!

Brunchrapporten 20101103 2010-11-03 kl. 22.03

por Brunchrapporten

USA har röstat. Vi frågar vår utrikeskorrepondent Robin Olin som varit på cannabislegaliseringsvalvaka om han var sugen kladdkaka och tecknad film. /// Lady Gaga blir universitetskurs. Varför är hon vetenskapligt intressant? /// Efter bombhoten i Göteborg. Hanna listade dom sämsta fraserna att använda i ett avlyssnat samtal.

Extrapodd Brunchrapporten 20101102 2010-11-02 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Extrapodd Där Henrik pratar om Nordisk sammanslagning och Hanna Nordins sidekickdebut!

Brunchrapporten 20101101 2010-11-01 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Dilma Rousseff blir Brasiliens första kvinnliga president, men Latinamerikas nionde brudboss! - När blev en kontinent av machisimo bananrepubliker sådana feminister? /// Barn får klä ut sig och modebloggerskor får ha på sig sin favvo-outfit - trosor å musöron, ändå sjunker svenskarnas intresse för halloween. Emmy explains! /// Och så reder panelen ut Reinfeldts förhållande till extroverta kvinnor, hur Obama svikit dom personligen och om Sverige fått en ny viral hjälte i "laserturken"!

Brunchrapporten 201029 extrapodd 2010-10-29 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Henrik och Sonja pratar om samma sak (privileger) - fast egentligen inte. Sen ser Henrik bara tyska nyheter överallt. Kan det beror på att han bor ihop med tyskan?

Brunchrapporten 20101028 2010-10-28 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Brunchbästisen Arkelsten är i trubbel - Henrik fick väga personliga sympatier mot hot mot demokratin/// Sverigedemokraterna får inte gå på Nobelfesten - populärkulturpsykolog Emmy gräver i vårt gemensamma undermedvetna för att förstå en nobbad Jimmie. /// Och för att förstå tea partyrörelsen har vi ett eget party och bjuder in en amerikan så att vi kan skälla på honom för hur efterblivet hans hemland är. Skål!

Extrapod Brunchrapporten 20101027 2010-10-27 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Extrapod där Henrik, Sonja och Emmy avhandlar intatuerade penisar, Nordkorea och lemurer från Skansen. Dessutom: En nekrolog för avlidna bläckfisken och tentakeloraklet Paul.

Brunchrapporten 20101026 Extrapod 2010-10-26 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Emmy och Henrik fortsätter att prata om obskyr brottslighet. Dessutom: Henke T ber svenska Hollywoodfruar och Emmy om ursäkt.

Brunchrapporten 20101025 2010-10-25 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Polisen stoppar folk på stan, jagar DNA-spår och vill kartlägga mobiltrafiken - hur mycket är malmöiterna redo att gå med på för att få fast den nya lasermannen? /// Prins Daniel tror att han skulle hamna på löpsedeln om han tappade en tårta. Verkligen? Brunchrapporten goes ekot och gör en rundringning. /// Julia och Viktor får sällsis av en vuxen - Brunchbästisen Barbro Hedvall! Eftervalsanalyspanelen tar sig an astro-turf, om dom rödgröna ska göra slut och hur man får använda soldaters död i politiken! /// Vetenskapsradion tycker att kemiska namn är fantasieggande. Mer än Sagan om ringen? Vi har det ultimata testet: Kemi eller Fantasy?!

Brunchrapporten 20101022 Extrapod 2010-10-22 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Extrapodd med Henrik Torehammar och Praktikant-Tim

Brunchrapporten 20101022 2010-10-22 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Henrik försvarar de vanligtvis så usla 90-talisterna när vår 17-åriga praktikant Tim rasar mot sina generationskamrater! /// "En ren tillfällighet" säger Moderaterna om att deras remissvar på en flyktingfråga är så lika Sverigedemokraternas. What are the odds?! Det tar vi reda på! /// Och idag är det Verklighetens Måns Mosesson som försvarar P3-färgerna i nyhetsquizzet!

Brunchrapporten 20101021 2010-10-21 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Efter skotten i Malmö drar många paralleller till Lasermannen. Men vilka lärdomar drog Sverige av det traumat - vi får kort historielektion av P3 dokumentär! /// Sverigedemokraterna får Den åttonde dagen på Almedagsveckan. Sonja gör en biblisk tolkning! /// Och så snackar vi om funkisar som kändisar - Linda Hammar talar ut om berömdhet och celebritetsexperten Michael Rübsamen förklarar vad tv-trenden säger om samhället.

Brunchrapporten P3 2010-10-20 2010-10-20 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Storbrittaniens liberalkonservativa regering ska spara in en hel svensk statsbudget. Passar de NyaModeraterna-inspirerade Tories på att bli riktig Thatcherhöger igen? /// Teapartykandidaten i Alaska tycker att USA ska lära av Berlinmuren. Sonja tar på sig uppdraget att lära senatorwannabeen vad som skulle hända om man byggde Die mauer mellan Usa och Mexico. /// Redan idag gifter sig par där, och Douglas Coupland siar att de är framtidens heliga plats - men klarar IKEA Brunchrapportens kyrktest? Vi låter religionssociologen ge sakrala och sekulära poäng till möbeljätten.

Brucnhrapporten 20101019 2010-10-19 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Två soldater i Afghanistan har skadats "allvarligt" och "mycket allvarligt" - vad betyder det? Och blir krigsrapportering bättre eller sämre av blod? /// Är Tyskland ansvarigt för Sydeuropas dåliga ekonomi genom att hooka Grekland på rostfria Miehlprodukter till billig ränta? Sonja får försvara Berlins heder! /// Brittisk media anklagar Putin för att dölja sin skilsmässa med en konstig pr-video. Ryska blogglovern Amanda Lövkvist skulle vilja anklaga brittiska medier för att vara dumma i huvudet.

Brunchrapporten 20101018 2010-10-18 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20101015 2010-10-15 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Inte bara jag utan hela mediasjabraket har fredagskänsla - jag listade dagens fantastiska trivialiteter! Å så välkomnade vi- för tyvärr sista gången - vår egen GrävJosse in i studion å på sitt klassiska sätt lyfte hon programmet några kvalitativa pinnhål: det var dags att tala trafficking Hör josephine freje simonsonbli tagen för prostituerad, försöka rädda en tjej från en hallick och bryta ihop inför den vidriga verklighet som är människohandel.

Brunchrapporten 20101014 2010-10-14 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Bodström står inför sitt eget Sophies choice - riksdag eller USA? Vi tonsätter hans kval-val! /// Europarådet inskränker aborträtten - ursäkta men när skrev jag på att polacker och albaner ska bestämma i landstingsfrågor?! /// Brunchrapporten specialsatsar på handikappfrågor, eller förlåt, funktionsnedsätningsproblematik. Eller nej, mongogrejer! Ok, en gång för alla reder vi ut: vad kallar man personer med ... ja ni vet.

Brunchrapporten 20101013 2010-10-13 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Sverigedemokraten som dömts för tredje gången för förtal sitter kvar - kan en ledamot göra vad som helst och ändå sitta kvar i riksdagen? /// Inför Karzais samtal med Talibanerna ger vår egen Afghanistan/Deutsche FrauenMagazine-expert Sonja oss det lätt katarsiska testet - "Riskerar du att bli en taliban?"! /// Ut från instängdheten, in i kamerblixtarna, enbart skyddade av solglasögon - dokusåpapsykologen hjälper gruvarbetarna efter att kändisskapet klingat ut.

Brunchrapporten 20101012 2010-10-12 kl. 23.07

por Brunchrapporten

En kille tog livet av sig framför webkamera inför en internetpublik. Är medierapporteringen bra tabuventilering eller riskerar vi copycats? /// I natt kommer den månadslånga såpan ta slut - gruvarbetarna kommer upp ur berget! Som Robinson gav oss öråd och Big Brother fick unga att ha sex - vad kommer gruvsåpan få för samhälleliga effekter? /// Vindsvångar har blivit en livstil - och en synnerligen hatad lifestyleartikel i Dagens Nyheter. Vi låter bokhoran göra en grundlig textanalys!

Brunchrapporten 20101011 2010-10-11 kl. 08.00

por Brunchrapporten

+ Under det nya ekonomiska kalla kriget blir vi din egen old school telefonkatalog - dags att bläddra fram till "Om valutakriget kommer"! + En polisman på Gotland skrev rapport på rim - en bra rapport, men är det bra poesi? + Björklund vill lyfta fram kristendomen i skolan på grund av det "enorma inflytande som just kristendomen har haft i vårt land" Vi undersöker: Hur kristen är Emmy egentligen? + I veckans eftervalsanalys: Kan Moderaterna bli inte bara det nya arbetarpartiet, det nya landsbygdspartiet utan också hela Sveriges eviga parti?! Varför så viktigt att försvara rätten att säga "negerboll"? Och hur ser Sveriges personlighet ut efter valet?

Brunchrapporten 20101008 2010-10-08 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Årets nobelprisatgare i litteratur är höger. Hur tar kulturvärlden det? /// Barn som är blinda och döva vägras försäkringar. Är det meningen att systemet ska vara ett rövhål? /// Och äntligen dags att straffa Årets Radiorookie för hans hybris. Lyssnarna tävlade mot Jonatan Unge i veckans nyhetsquiz.

Brunchrapporten 20101007 2010-10-07 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Danska regeringen vill riva invandrarghetton. Om vi chansar på att dom inte är nazister - menar dom att byggnader i sig kan skapa ondska?///Brunchrapporten har fått extrapengar för att göra det som egentligen är vårt jobb - bevaka funktionsnedsatta. Från en minoritet till en annan bjuder jag storslaget in till funkisdejt! ///Ukrainas parlamentariker ar fått en mycket strikt dresscode. Modepolitiska oraklet emmy vslöjar vilka svenska politiker som skulle drabbas!

Brunchrapporten 20101006 2010-10-06 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Är haschrökning och felaktiga deklarationer skelett i garderoben eller bara gammalt bös?! Vi delar ut skandalbetyg till de nya ministrarnas erkännanden! /// Jimmie Åkesson vill be kungen om ursäkt. Brunchrapportens egen Silivia hjälper till - så ber du Carl Gustaf om ürschäkt! /// Sd-ledaren säger att Svenska kyrkan inte är en politisk arena - men stämmer det verkligen? Homovigslar? Bistånd? Flyktingamnesti? Vi vaskar fram kyrkans politiska manifest.

Brunchrapporten 20101005 2010-10-05 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Provrörsbefruktningens fader får nobelpris och Vatikanen rasar förutsägbart nog. Allvarligt påven, finns det några framsteg ni gillar?! Vi frågar vår favvokatolik! /// Reinfeldt skapar två nya ministerposter för att undvika konflikter i regeringen. Vi reder ut: Vad kostar statsministerns konflikträdsla?! /// De instängda chilenska gruvarbetarna får kolla på action och komedi men absolut ingen drama - som jämställs med "psykisk misshandel". Borde vi vara mer rädda för allvar, även ovan jord?

Brunchrapporten 20101004 2010-10-04 kl. 23.07

por Brunchrapporten

I Sverige och Europa rapporteras det om terrorhot. Säpo har höjt hotnivån från 2 (låg nivå) till 3 (förhöjd nivå) men de vägrar tala om vad det är vi ska vara rädda för. Vi tar hjälp av en KBT-expert för att ta reda på hur man botar sin terrorångest. /// I söndags betalade Tyskland av det sista av sin Andra Världskriget - skuld. Vi drar ett sträck över tysklandsproblematiken och låter lyssnarna ställa sina frågor de aldrig vågat ställa till vår egen tysk: Sonja Leister. /// I dagens panel frågar vi Viktor Barth-Kron: Ska obligatorisk bordplacering gälla i riksdagen? ///

Brunchrapporten 20101001 2010-10-01 kl. 23.07

por Brunchrapporten

+ Förstagångsväljarna valde Rödgrönt, svenska folket Alliansen - som det sägs: är du inte röd när du är ung har du inget hjärta och blir du inte blå senare har du ingen hjärna. Psykologen förklarar vuxen- och en barnideologi?! + Vårda pandor populärare än vårda pensionärer - Emmy Rasper granskar gränsen mellan drömjobb och skitjobb. + I veckan blev han utnämnd till årets radiorookie, idag får du spöa honom i nyhetsquiz - ring in och tävla mot Jonatan Unge från Tankesmedjan i P3.

Brunchrapporten 20100930 2010-09-29 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Rättegången om finansbolaget Habo startar idag och ekonomireportrar beskriver affären som modern upplaga av filmen Ebberöds bank. Ursäkta, 30-talet ringde och vill ha tillbaka sina referenser. Vi kontaktade sveriges radios reporter Pernilla Arvidsson för att få klarhet. Med moderna filmreferenser tack! /// I tisdags blev det en stor nyhet att Fredrik Reinfeldt äntligen hade ringde till Mona Sahlin. Herregud. Det är väl bara att lyfta luren och ringa.Eller? Vi tar reda på exakt hur det går till när Mona och Fredrik pratar i telefon. /// Idag är det sista dan du kan att betala med 50-öringar i affären. Betyder det att uttrycket:nej jag har inte ett öre - också kommer skickas till Finland och smältas ner - dö och aldrig komma tillbaka?

Brunchrapporten 20100928 2010-09-28 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Moskvas borgmästare får sparken efter en Kremlregiserad pr-attack i form av specialbeställd grävjournalistik - rysslandskännaren recenserade graderna av cynism. /// Alexander Bards nya parti Liberaldemokraterna existerar redan i massa länder - Sonja quizzades om hur liberala dom är. /// Pandan, Red Ed, Vänsterns Thatcher - nye labourledarens smeknamn förklarades av vår favvobritt James Savage

Brunchrapporten 20100927 2010-09-27 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Folkrättsvidriga byggen på Västbanken verkar hota hela fredsprocessen i Israel/Palestina. Vi förklarar: Bosättare - så funkar de! /// Trodde du svenska val var jobbiga - försök välja mellan brittiska bröder i labour, pekskärmsrösta i venezuela eller hitta en 80talist att leda Nordkorea! /// FN har utsett ett sändebud för UFO-kontalter. Hur pratar man egentligen med aliens? /// Nu drar vi igång eftervalsanalysen i P3 - i dagens panel frågar vi Julia Skott, Anagina och Victor Report: Did facebook kill the valhemlighet? /// Och SD rekryterar nya funktionärer på Flashback. Liv Strömquist förklarar vad man får om man fiskar i den dammen.

Brunchrapporten 20100924 2010-09-24 kl. 08.00

por Brunchrapporten

Brunchrapporten möter overklighetens folk på Bokmässan i Göteborg: + Ahmadinejad slog igår fast att USA låg bakom 9/11 för att gynna judarna. Har alla individer rätt till vår egen "sanning"? Filosofen Kristoffer Ahlström svarar. + Lars Ohly sminkar sig inte med dom, Andres Esteche skulle fisa i hissen - men vad är det korrekta sättet att bemöta Sverigedemokrater? Den överklassuppfostrade Jan Guillou ger lektion i vett och etikett. Jan Guillou + I USA kallar komikern Jon Stewart till Restore Sanity-massmöten - i Sverige frågar Peter Settman politikerna om hur de torkar sig i röven. Tankesmedjans Simon Svensson gör komparativ politisk satiranalys!

Brunchrapporten 20100923 2010-09-23 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Efter ett val utan klart resultat, där folk ångrar sina röster och ingen sida får känna sig som en vinnare: Riskerar Sverige att kollektivt drabbas av valutmattningsdepression? Psykologen hjälper oss. /// De instängda gruvarbetarna i Chile ska medietränas - men kommer dom klara Sonjas frågor? /// BjörnåBenny är förbannade över att dansk folkeparti sjunger Mamma Pia. Men kan dom skicka antipiratbyrån på dom eller är luften, som det sägs, fri?!

Brunchrapporten 20100922 2010-09-22 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Hur får du en tjej att dumpa sin långvariga partner, mot sitt eget och kompisars bättre vetande - och börjar ligga med dig? - Relationsexperten guidar Reinfeldt "Så får du Wetterstrand!" ///SD kräver invandringskostnadsutredning - DN kräver manskostnadsutredning. Sonja listar nya grupper att skuldbelägga som kostnadsställen! /// Rasister, fascister, främlingsfientliga, invandringskritiska, nationalister - okärt barn kan också ha många namn. Vi ger dig den akademiskt skottsäkra etiketten för vårt nya riksdagsparti!

Brunchrapporten 20100921 2010-09-21 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Vi har hittat en ny valförlorare: Udda jämkningsmetoden! Den gynnar än den ena, än den andra - skulle inte matematik vara opartiskt? /// Främlingsfientligheten sjunker, politikerförtroendet ökar, ekonomin går bra - men SD gick framåt - Vem vare som rösta?! Va ska ja göra me min fucking riksdag va? /// Några tusen? Eller tiotusentals? Hur många protesterade egentligen mot Sverigedemokraternas valframgångar igår, siffrorna varierar - men hur räknar man egentligen en folkmassa?

Brunchrapporten 20100921 Extrapodd 2010-09-21 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Dagens extrapodd: Om Svenska Hollywoodfruarnas sossehat.

Brunchrapporten 20100920 2010-09-20 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Valspecial. Henrik Torehmmar med gäster analyserar varför valet gick som det gick och vad som kommer hända med Sverige nu. /// Panelen: Emilie Liljefeldt - statsvetare, Håkan Tribell chef på Timbro idé och Björn Fridén - Alliansfritt Sverige. /// Gäster: Anton Abele (M), Emilila Bjuggren (S), Andres Esteche och Mange Schmidt.

Brunchrapporten 20100917 Extrapodd 2010-09-17 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Dagens extrapodd: Vapenexport och gruvnytt

Brunchrapporten 20100916 2010-09-16 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Ohlys frieri i tv - LOLcat sött eller reklam-vidrigt?! Och vad betyder det för politiker att bjuda på sitt privatliv? /// Vi minns alla kosackvalet 1928 och Halmhattsvalet 1964 - blir 2010 facebookvalet? Vad har sociala medier haft för betydelse i valrörelsen, mer än att kampanjknappar bytts ut mot vattenmärkta foton? /// Efter debatten om partiska medier ger vi efter och låter högern och vänstern skapa varsin drömkanal. Och sen låter vi experten berätta vad som skulle hända om det blev verklighet!

Brunchrapporten 20100916 Extrapodd 2010-09-16 kl. 09.00

por Brunchrapporten

Dagens extrapod: Mer om partiska medier!

Brunchrapporten 20100915 extrapodd 2010-09-15 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Vad gör invandrare så bråkiga? Deras kultur? Eller deras gener? Henrik Torehammar analyserar Sverigedemokraternas resonemang. Sonja pratar om Togos fejk-fotbollsslandslag.

Brunchrapporten 20100914 2010-09-14 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Fyra av tio väljare är redo att rösta på partier som riskerar att åka ur riksdagen. Är stödröstning politikens motsvarighet till pity fuck? ///Reklamklassikern celebrity endorsement används flitigt i valrörelsen. Emmy listar tre kändisar som verkligen skulle kunna göra skillnad! ///Castro gillar bögar och judar. Nu ska offentliga sektorn ska chockförminskas! Går det att kalla Kuba för kommunistiskt längre?

Brunchrapporten 20100913 2010-09-13 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Efter det milt islamska regeringspartiets reform fick ja i folkomröstningen - var är Turkiet på väg, ett nytt kalifat vänt mot mecka eller framtida EUland med moderata muslimer? /// Efter att Stellan gått till de rödgröna är det dags att tippa med Emmy - var hamnar resten av klanen skarsgård politiskt? /// När det snart är slut tar vi nostalgiskt fram årsboken å listar best of mandatperioden 2006 till 2010- Det viktiga med Henrik Oscarsson det roliga med Annika Lantz- Går in och rösta vad ni mins bäst!

Brunchrapporten 20100910 2010-09-10 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Kristdemokraten Sofie Jakobsson säger att den näst viktigaste frågan för henne är införandet av statliga bordeller. Vi ställer den självklara frågan: Vilken är i så fall den viktigaste? Tvångsinjecering av heroin i ålderspensionärer? Obligatorisk homovigsel? /// Stagflation har dykt upp i Grekland - vi gräver i våra metaforarkiv för att ta reda på hur det överhuvudtaget går att vara både ful ock korkad samtidigt! /// Och nyhetsquiz som vanligt på fredagar.

Brunchrapporten 20100909 2010-09-09 kl. 11.00

por Brunchrapporten

+ Amerikanska soldater dödade Afghaner och samlade på deras fingrar - som sport. I ett brutaliserande krig, hur får man soldater att anmäla kollegor - behöver vi en skvallermedalj?! + Sakinehs dödsdom skjuts upp ytterligare. I väntan på att Iran blir ett riktigt land ger Sonja dig den optimala guiden: Allt du undrat om stening men aldrig vågat fråga! + Vår utrikeskorre Robin Olin är på sitt första uppdrag i Franska Guyana som är en del av EU. Men hur civiliserad är djungeln - vi har gett Robin i uppgift att hitta franskguyanska hipsters!

Brunchrapporten 20100908 2010-09-08 kl. 12.00

por Brunchrapporten

/// Maud Olofsson tänker då rakt inte sitta i regering med dom - men är vänsterpartiet verkligen kommunister. Och om, so what? /// En amerikansk kyrka ska bränna koraner för att visa hur farligt det är med extremism! Sonja guidar oss i vår rika, flammande historia av bokbål. /// Om majoren Jan Björklund måste välja ett land att invadera skulle han ta Finland. Men hur smart är det rent militärstrategiskt?! Vi kollar av med historieexperten!

Brunchrapporten 20100907 2010-09-07 kl. 23.07

por Brunchrapporten

I Frankrike är det återigen strejk - vi frågar korre-Alice Petrén varför fransmännen är så snara till att demonstrativt lägga ned arbetet. /// Och vi inser att vi ställde exakt samma fråga till Alice Petrén för ett och ett halvt år sen. Den här gången kommer Sonja hjälpa oss att minnas svaret med lite tuffa minnestekniker. /// SVT:s partiledarutfrågare var med i ung vänster för 20 år sen - spelar det någon roll för journalistiken att KG Bergström varit Moderat kommunalpolitiker - eller att Henrik Torehammar var med i LUF?

Brunchrapporten 20100906 2010-09-06 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Hur länge ska mammor amma? För Ohly är det en fråga om jämstäld föräldraförsäkring - vi menar att det handlar om anständighet! Exakt till vilken ålder kan ett barn amma innan det blir obehagligt och vulgärt? /// Efter fågelinfluensa, fetmaepidimier och pirr i benen kommer nu nästa löpsedelshot - multiresistenta bakterier - hur rädd behöver vi vara? /// En vinnartrend i Sifo, en partiledares varma leende eller bara magkänsla - vi undersöker de inte fullt så logiska skälen till hur svenska väljare röstar. /// Skoj eller smutskastning? Vi låter våra Tankesmedje-vänner avgöra vad som egentligen är vad i valrörelsen.

Brunchrapporten 20100903 2010-09-03 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Tågbolagen och trafikverket ska inte längre få skylla på varandra vid tågkaos enligt ny regel. Emmy frågar sig varför den regeln bara ska gälla tågtrafiken? /// Sverigedemokraterna är inte längre ett en-frågeparti, utan ett 99-frågeparti. I alla fall enligt deras valmanifest. Vi frågar oss: om SD får 51 procent i valet - exakt hur kommer Sverige se ut då? /// Och så är det dags för Nyhestquiz där du som lyssnar tävlar i nyhetskunskap mot en P3-person. Idag: Kodjo Akolor från Morgonpasset som försvarar kanalens heder.

Brunchrapporten 20100902 2010-09-02 kl. 11.00

por Brunchrapporten

+ Varför tycker Beatrice Ask att det är ok att kissa i en kopp för att bevisa att hon inte är knarkare, men inte att avslöja var moderaterna får sina pengar ifrån? + I vår nya serie GrottNytt ställer Emmy en svag grupp mot en annan: vem har det värst - chilenska gruvarbetarna eller Sveriges gamla? + Carl Bildt och Maria Wetterstrand var på Rockbjörnen och skämtade om att de är med i olika band. Hur exakt skulle deras musik låta? Per Sinding-Larsen förklarar!

Brunchrapporten 20100901 2010-09-01 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar har kastat sitt virkade armband med frågan "What would jesus do?" till förmån för vår nya husgud - arbetslinjen! /// Irakkriget är officiellt över - redaktionen sammanfattar sina minnen av populärkultur, amerikansk PR och tysk aktivism. /// Efter thai-kungen Bhumibols generösa elefantgåva till vår kung, börjar den thailändske kungens representant undra ominte han kan få några älgar . Ge bort djur - bra eller dålig etikett?

Brunchrapporten 20100831 2010-08-31 kl. 12.00

por Brunchrapporten

/// Danska regeringen vill skicka valobservatörer till sverige för att TV4 stoppade SD-reklam. Vem skulle egentligen vinna en democrazy death-match mellan svear och daner? /// Äldre mår bra av att läsa dåliga nyheter om unga. Emmy Rasper höjer ditt självförtroende med nyheter! /// Inför fredssamtalen är Israel redo att riva en liten mur. Men om historien är någon vägvisare - är det inte bara ett slöseri med skattemedel eftersom dom kommer bygga upp den igen?

Brunchrapporten 20100830 2010-08-30 kl. 10.00

por Brunchrapporten

+ HQ Bank likvideras - förlåt om jag verkar okänslig och okunnig, men är det här en nyhet jag kan få skita i? De vuxna på Ekot svarar!/// Efter The Emmy Awards kommer The Emmy Rasper awards - dags att prisa den bästa underhållningen: svenska valfilmer! /// Hetaste valtrenden 2010 - folkvalda som författare! Vi har politisk bokklubb där Expressens kulturchef och Bokhoran närläser Mona Sahlins och Fredrik Reinfeldts litterära mästerverk! /// Khadaffi lyckades få tre italienska supermodeller att konvertera till Islam genom sin predikan. Vi spekulerar: Vad är egentligen det mest rimliga att han sa?

Brunchrapporten 20100827 2010-08-27 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Henrik och Sonja ställer sig dom stora frågamorna: Är romer dom nya hipsters, och har svenska folket daddy issues med Fredrik Reinfeldt? /// Vi undrar om de instängda gruvarbetarna kommer bli dokusåpa - reality tv-experten utvärderar. /// Och fredag betyder nyhetsquizz. P3:s nya utrikeskorrespondent Robin Olin försvarar kanalens heder.

Brunchrapporten 20100826 2010-08-26 kl. 23.07

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100825 2010-08-25 kl. 22.03

por Brunchrapporten

Frankrike kastar ut EU-romer för glatta livet. Varför just romer och varför just nu? /// Efter 18 år, borrar som fastnat och giftskandaler börjar nu hallandsåstunneln bli färdig. Emmy listar mänsklighetens största vinster över naturen. /// Epic traffic jam - kinesisk trafikstockning sträcker sig över tio mil och över tio dagar. Hur har dom tänkt att lösa det?

Brunchrapporten 20100825 Extrapodd 2010-08-25 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Några saker hann vi inte prata om i dagens Brunchrapporten: Varför härmar Nyheter 24 Sveriges Radio? Varför tror Henrik att kineser har problem med att ligga med varandra? Och så har Henrik några tankar om romer och tjatter på internet. Med Emmy Rasper och Henrik Torehammar.

Brunchrapporten 20100824 2010-08-24 kl. 12.00

por Brunchrapporten

/// Miljöpartiet vill ha clowner i äldreomsorgen. Lycka till att sälja in skitläskiga clowner till pensionärerna. Men varför är clowner så läskiga? /// Vårt systerprogram Verkligheten i P3 har mött de som inte tänker rösta. Vi lägger huvudet på sned och frågar medkännande: HUR JÄVLA LAT KAN MAN VA?! /// Och vi frågar statsvetaren - hur skulle Sveriges politiska karta se ut om alla röstade?

Brunchrapporten 20100823 2010-08-23 kl. 23.07

por Brunchrapporten

/// Varför vägrade Bodström att göra ett drogprov - för att han är en hycklare, för att han är en integritetsförebild eller helt enkelt för att han är pee shy? /// Vi hör vad Tankesmedjan har att bjuda på - om vi hade haft samma lagar som i Brasilien där det är förbjudet att håna politiker tre månader innan ett val! /// Tony Blair starar bank för superrika. Vad exakt är det? Vi förklarar ett exklusivt kundsegment! /// I den digitaliserade valrörlsen remixar du motståndarens budskap på sekunder - det ger lulz och klickar, men är det bra för demokratin?

Brunchrapporten 20100820 2010-08-20 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Varför vill Ewa Björling att servera EU-kommisionen surströmming? Vi analyserar handelsministerns motiv till att dioxinförgifta EU-toppen. /// MUF gör stompig Uggla-schlager och vänsterpartiet gör stompig Disney-schlager - vi reder ut den musikaliska mittenfieringen! /// Och fredag är bara ett annat ord för nyhetsquiz - tävla mot Agneta Fagervall-Olssens alterego - Sven Bjröklund från "Mammas nya kille"!

Brunchrapporten 20100819 2010-08-19 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Och SJ ska få en snögeneral. Men vad är egentligen en snögeneral - vi frågar barnboksförfattaren, litteraturexeperten och serietecknaren!/// Sju år efter Irakriget lämnar de sista stridande amerikanska trupperna landet - men hur ser Irak ut sju år in i framtiden? Vi får värsta och bästa scenariot! /// Sudan vill bygga städer som ska se ut som giraffer - Sonja presenterar topplistan: Mest psycho stadsplanering - genom världshistorien!

Brunchrapporten 20100818 2010-08-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+++ Alla partier flörtar med pensionärer - men faller en självutplånande bullmormor för två tjugor på nattduksbordet? Vi frågar raggningsexperten! +++ Den katolske Blair skänker biografi-royalties till krigsveteraner - den gode katolikens avlat - eller bara vanliga håll käften-pengar? +++ I vår kontinuerliga bevakning av framtida världsledare: visar Justin Bieber tweets på karaktärsmognad? Rösta på bloggen!

Brunchrapporten 20100818 Extrapodd 2010-08-18 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Några saker behövde redas ut efter dagens show: Kommer Henrik behöva byta telefonnummer efter att ha liknat pojkstackarn Justin Bieber vid en 22 årig flata? Kommer Henrik klandras av granskningsnämnden för att eventuellt ha vidarebefordrat ett potentiellt dödshot mot en indisk yngling? Och, på förekommen anledning, Henrik fortsätter fascineras hur lätt det verkar vara för katoliker att bli fria från skuld.

Brunchrapporten 20100817 2010-08-17 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Drömmen om folkhemmet, kampen mot bidrags-Sverige och verklighetens folk i kamp mot överheten - när politiker beskriver verkligheten finns det ofta stora likheter med sagornas värld. Man brukar tala om metaberättelsen - den övergripande storyn - i det politiska budskapet. Henrik Torehammar samlade högerkolumnisten Marie Söderqvist, den s-märkta statsvetaren Stigbjörn Ljunggren och statsvetaren Peter Santesson-Wilson i Almedalen för att reda ut begreppen.

Brunchrapporten 20100816 2010-08-16 kl. 11.02

por Brunchrapporten

Partiledarspecial! Åsa Karlsson har klippt ut high lights från Brunchrapportens partiledarintervjuer.

Brunchrapporten 20100813 2010-08-13 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100812 Extrapodd 2010-08-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad pratade Maud och Henrik om underlåtarna?! Varför började Henrik nästan tro att Maud var hans styvmamma?! Och försökte Maud muta Henrik innan intervjun?! Många frågor - i extrapodden finns alla svar!

Brunchrapporten 20100812 2010-08-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Maud Olofsson. I dag står hon här, mortelsamlerskan från Högfors - Sveriges vice statsminister. /// Med roibosteet i hand kryper vi upp i soffan för förtroligt samtal om värderingar - Landsmamma-Maud hur blir jag lycklig? /// På centerön Gotland startar bönderna en massa småföretag - för att överhuvudtaget överleva. Är entereprenörskap under tvång bra? /// Och populärkulturellt dilemma - kan vi internera ensamkommande aliens i tomma hembygdsgårdar?

Brunchrapporten 20100811 extrapodd 2010-08-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Visst tog Lars Ohly över intervjun i början. Hur klarade Henrik av det? Vilka likheter finns mellan Hägglund och Ohly? Varför vill Ohlu hetsa sina kamphundar på Mats Odell? Allt detta får du reda på i Henriks och Emmys postprogrammatiska intervjuanalys.

Brunchrapporten 20100811 2010-08-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Vi pratar med mannen som lagt både folkpartism och kommunism på hyllan - nu är det välfärd som gäller för hela slanten - Lars Ohly! /// Metaforen nationen som familj: Vill pappa Lasse att alla vi ungar ska ha lika mycket veckopeng? /// I Pajala regerar vänstern och arbetslösheten. Är vänsterpartiet mest för samhällets losers? /// Och vi pratar om ett populärkulturellt dilemma: Kan feministiska socialister försvara Sverige mot mördarzombies?

Brunchrapporten 20100810 2010-08-10 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Igår misslyckades vi med att direktsända partiledarintervju nummer 5. Idag får du äntligen höra vad som hände där i ösregnet på torget i Gnesta. /// Henrik träffade hon som vill bli Sveriges första kvinnliga statsminister: Mona Sahlin. /// Socialdemokrati i praktiken - Hur många chanser skulle landsmorsan Mona ge oss medborgarbarn innan hon tröttnade? /// Nedslag i Sosseland - i Kalix betyder rättvisa att någon annan betalar! Vad tycker Mona om det? /// Och populärkulturellt dilemma: Är Sahlin för vampyrintegration?

Brunchrapporten 20100810 extrapodd 2010-08-10 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Hur gick det egentligen med Mona? Henrik och Emmy utvärderar. Sen fundera de också på: Vilken statsministerkandidat är kram-vänligast?

Brunchrapporten 20100809 2010-08-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Alla ska ha jobb. Det är ett mål som alla partier i Sverige sträver efter. Sociologen Roland Paulsen tycker däremot att arbete är överskattat ./// Jan Björklund, skominister och partiledare för Folkpartiet, har kommit en massa förslag vad som behöver ändras i skolan. Förslag nummer 1: Rektorer ska få rätt att förbjuda elever och lärare att bära slöja i skolan. Han tycker att det stör kommunikationen.Den blinda journalisten Anna Blindchick Bergholtz förklarar hur man kan kommunicera utan att se. /// Björklunds förslag nummer 2: Föräldrar till bråkiga barn ska följa med till skolan. Vi pratar med föräldrarexperten Simon Svensson från Tankesmedjan i P3 om förslaget.

Brunchrapporten 20100806 Extrapodd 2010-08-06 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar debriefar och eftersnackar med Emmy Rasper efter Reinfeldt-intervjun. Vad pratade de om under låtarna?! Vad var svårast med Reinis? Och varför ville moderatledaren inte leka Star Wars med Henrik?!

Brunchrapporten 20100805 Extrapodd 2010-08-05 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100804 Extrapodd 2010-08-04 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Emmy Rasper utväderar hur partiledarintervjun med Maria Wetterstrand egentligen gick.

Brunchrapporten 20100804 2010-08-04 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100803 2010-08-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Jan Björklund (FP) först ut i Brunchrapportens partiledarintervjuer. ///Vi testar Jan Björklund som pappa. Kommer han daska oss kärleksfullt?/// Vi besöker folkpartifästet Guldheden - där inte ens duvorna får ha keps! /// Och frågar hur liberaler ställer sig till aliens.

Brunchrapporten 20100803 Extrapodd 2010-08-03 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100802 2010-08-02 kl. 11.02

por Brunchrapporten

Integrationsminister Billström tycker att det är självklart att tiggeri är ett oärligt försörjningsätt. Moralfilosofen utvärderar vad som är mest ärligt - arv, lottovinster eller socialbidrag? /// Piratpartiet vill luckra upp Sveriges barnporrlagar - Tankesmedjan hjälper till med fler förslag på valvinnare. /// Och så förberder vi oss inför våra partiledarintervjuer med vana proffsen Bernhardtz, Söderqvist och Lantz! Fatta vicken Prata-i-munnen fest!

Brunchrapporten 20100730 2010-07-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vaska en flaska champagne och dumpa 49 hamburgare - den nyaste trenden bland bratsen, enligt kvällstidnignarna! Men låt oss öppna det kritiska ögat - är det här en råttan i pizzan? /// Det är inte okej att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap, tycker kristdemokraten Annelie Enochson och frågar sig samtidigt om hon gör sig skylldig till hets mot folkgrupp. Vi hjälper henne att reda ut vad en folkgrupp egentligen är. ///Och så är det dags för Brunchrapportens nyhetsquiz. Du som lyssnar ringer in och tävlar mot en P3-person. Idag representeras kanalen av P3 Uptowns Johanna Karlsson.

Brunchrapporten20100729 1200 2010-07-29 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Välkommen till ditt alldeles egna aktualitetsprogram som precis som bratsen har slutat spruta champagne nu vaskar och dumpar vi istället så cooolt /// Är Pride-festivalen full med Håkan Hellström-fans eller varför är det så många som har sjömanskostymen på sig? Vi reder ut kostymens HBTQA-kopplingar. /// Ryssland har imageproblem och nyheten om att ryska armén mördar sin egna soldater bättrar inte på förtroendet. Frågan är om de har förstått vad deras största problem är /// Storbrittaniens David Cameron åker till sin gamla koloni Indien för att få fördelar. Bra idé! Låt oss utnyttja Sveriges gamla koloni St Barthelemy!

Brunchrapporten20100728 2010-07-28 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Välkommen till ditt alldeles egna aktualitetsprogram som precis som Torsten Flink dömer ut Allsång på Skansen. Och kallar det för bagatell. Programmet har bara funnit i typ 30 år... /// Alliansen leder i den senaste opinionsundersökningen. Och miljöpartiet backar. Eller? .Är det verkligen så och vad har vi opinionsundersökningar till? Låt oss avskaffa dom! /// BP har fått en ny VD - Robert Dudley. Ånej det är alltså inte Harry Potters styvbror som har blivit VD för oljejätten. Men det är förvillande likt. så vi gör testet - Dudley eller Dudley? /// Ensamhet är farligare än rökning visar ny amerikansk forskning. En viktigaste frågan Hur kommer DET att påverka vår bild av tuffhet?!

MultiTrack -> New Take P3 20100727 1230 2010-07-27 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten20100726 2010-07-26 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Politikernas utseende avgör valet säger forskning - men VILKET utseende är det egentligen som gäller?! // Toryr-chefen i Kambodja dömdes till 35 års fängelse - innan det jobbade han med välgörenhet! Åsa Karlsson ser ett mönster och lär dig känna igen varningsklockorna när du har med en dubbelnatur att göra!

Brunchrapporten 20100723 2010-07-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Kristdemokraterna har registrerat Verklighetens Folk som varumärke. Men är det nån som vet vad uttrycket betyder? nej ingen. Och kanske det som är själva poängen. /// I början av veckan gav Brunchrapporten tips till SVT:s Aktuellt: Så här klarar ni nyhetstorkan. Nu är det dags för utvärdering. Och den stora frågan är: Lyckades de få tag i ett nyhetsankare med suuuuug i blicken? /// Det är fredag. Dags för Brunchrapportens nyhetsquiz. Idag får du som lyssnar tävla mot Christer-redaktionens Rebecka Vinterbarn Elg.

Brunchrapporten 20100722 2010-07-22 kl. 12.05

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100721 2010-07-21 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Cameron försöker blir BFF med Obama - men Lockerbieattentatet kastar skugga över dejten. Varför spelar ett attentat som inträffade för 22 år sedan roll för relationerna mellan Storbritannien och USA idag? /// Igår påbörjade Lindsay Lohan sitt fängelsestraff - idag hyllas hon för ett ovanligt snyggt mug shot från fängelset. Vi analyserar fängelsebildens betydelse i populärkulturen. /// Burkan ska inte förbjudas i socialist-Spanien - som därmed ställer sig sida vid sida med svenska liberaler. Förvirrade fortsätter vi att försöka hitta den ideologiska linjen i burkadebatten.

Brunchrapporten 20100720 2010-07-20 kl. 14.00

por Brunchrapporten

I Europa har det börjat bli inne med burkaförbud - men det är inte första gången i världen med klädförbud - det har gjorts förr. Vi testar din klädförbudkunskap! /// Och hur kan egentligen en konservativ mulla och en liberal fransos komma fram till samma politik?! Vi lär oss argumentera för klädförbud - utifrån alla ideologier! /// Sommartorkan är officiellt här - och vi tvingas se föredetta föredetta rågamla experter utala sig om nyheter. Men lugn - vår egen Åsa Karlsson ger tips till nyhetsredaktion: Så piffar ni till nyhetssändningarna.

Brunchrapporten 20100719 2010-07-19 kl. 16.00

por Brunchrapporten

I fem veckor har du saknat oss - men nu ger vi tillbaka och berättar vad som har varit de dom senaste veckornas allra viktigaste nyheter. Ur helt sjukt subjektivt perspektiv... /// Flest svenskar "känner sig" till höger. Hur exakt känns det? Experterna i vårt favoritprogram Tankesmedjan ger mig svar./// Och så har Brunchrapportenpartiet har varit i Almedalen, blivit mingelfotade med Blondinbella, och lärt sig tämja medierna. Idag hör du resultatet när partiledare Henrik Torehammar gör ett politisk utspel.

Brunchrapporten 20100611 2010-06-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Skattesänkningar och TV-soffsjamsande. När det blir fotbolls-vm tar vänstern chansen å bli borgare. /// Hugo Chavez sjunger om Hillary Clinton. Sångcoachen Cecilia tror att vi har hittat en operastjärna. /// Och P3:s nyaste morgonpassetprogramledare Aida tävlade i nyhetsquizzetmot er lyssnare.

Brunchrapporten 20100610 2010-06-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Antiislamparti blir tredje störst i Holland! Om de lärt sig älska bögar knark och horor - varför inte muslimer? + Den Nederländska toleransen frodas dock - inför Gert Wilders frisyr. Vad signalerar egentligen en trashblondering? + Och så mobbar vi Kungen. Han har pratat igen. Why do you do that Carl Gustaf?

Brunchrapporten 20100608 2010-06-08 kl. 14.00

por Brunchrapporten

När moderaterna börjar producera musik - då gav vi igen med samma mynt - skivrecension av Ekots politiska reporter Pontus Mattson. /// Danskarna föreslås jobba 12 minuter mer per dag. Sonja listade vad man hinner med på 12 minuter. /// Sverigedmokraterna hänger ut sexåring som odemokratisk. Psykoterapeuten förklarade förskoleeleverss samhällsyn

Brunchrapporten 20100607 extrapodd 2010-06-07 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Apropå Josses gräv, Sonja vill veta: Är Henrik egentligen kristen och gay samtidigt? Henrik däremot vill veta: Vad blir tyskarna gladare över: Om Tyskland vinner fotbolls-VM eller om Vickan gifter sig med en tysk prins?

Brunchrapporten 20100607 2010-06-07 kl. 11.00

por Brunchrapporten

Kristna bögar blir fysiskt misshandlade med bibeln - vi kollar vad det egentligen står om HBT i den heliga skrift! /// Fotbolls-vm och kronprinsessbröllop slås ihop i ljum förening - men vad firar du? Stort fest-test! /// Städning, hoppborg, rasism - hur firade du 6 juni? Våra Tankesmedjanexperter utvärderar nationaldagens aktiviteter! /// En pelikan dränkt i olja kan bli symbolen för BP-haveriet - men vad betyder den egentligen?

Bruchrapporten 20100604 2010-06-04 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Politkerna mikrobloggar som aldrig förr, men vad händer när det "blir fel"? Vi tar reda på hur man gör en digital pudel. // I veckans nyhetsquiz möter ni lyssnare Ola Selmen som kommer göra succé i Morgonpasset i sommar! Ring in och ge honom en rejäl omgång så att han känner sig välkommen! // Dessutom: Vykort - kan de förändra världen? Emmy reder ut!

Brunchrapporten 20100603 2010-06-03 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Mitt i all uppmärksamheten kring konvojen till Gaza har vi glömt - Gaza! Hur tacksamma är Palestinier mot vita Europeer och Turkar som kämpar deras strider? // Medan beredskapspolisen avvecklas listar Emmy andra yrken som borde ha wannabees och hangarounds! // KD vill införa jurysystem i rätten. Amerikansk populärkultur har redan lärt oss att jury duty är något att hata - men varför gör de det?

Brunchrapporten 20100602 2010-06-02 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Att beskriva sig som Israelvän eller Palestinavän, innebär det att man står upp för sin kompis i alla lägen - eller kan en god vän också vara den som ibland skäller?//Stormregn har skapat gigantiska hål i Guatemala. Men vad finns egentligen på botten av hålet? Sidekick-Emmys fantasi får frispel!//Olja är en hundraprocentig naturprodukt - hur kan det då vara farligt om det kommer ut i miljön? Är jorden allergisk mot sig själv?

Brunchrapporten 20100601 2010-06-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Vi som trodde att information var fri - Isarels armé lyckades enkelt få till kommunikativ blackout för konvojen. Hur gjorde dom? + Vi testar sidekick-Emmys kunskaper om de saker Israel är mest känt för när vi leker gissningsleken "Militäroperation eller schlager?". + De politiska reaktionerna spänner från "oroad" till att "ta hem militärattachén!" - men vad betyder det? Vi lär oss bråka på diplomatiska!

Brunchrapporten 20100531 2010-05-31 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Efter dödskjutningarna på Ship to Gaza - har Isarel helt gett upp hur dom framstår i omvärldens ögon? // Island har valt en clown att styra Rejkavik - men är det en Adde Malmberg-clown eller en Magnus Betner-clown? // Intresset för kungabröllopet sviker - har hovet skapat en intressebubbla av IT-bubbleproportioner? // Och gräv-Josse har luskat i statlig finasiering av hatbrott - vi har guiden - så bidragsmaximerar du från ungdomsstyrelsen!

Brunchrapporten 20100528 2010-05-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad är egentligen "den värsta mardrömmen"? Att Sverige floppar i Eurovision; BP:s oljehaveri eller att ingen vill åka till Stockholm för att kolla på kronprinsessbrölloppet? Emmy reder ut! /// I Tjeckien lockas unga väljare till vallokalen med hjälp av gratis öl. Är det ett tecken på en sund demokrati? Tjecken från P3 Nyheter får stå till svars. /// Dags för läxförhör! Denna veckan försvarar Morgonpassets demonproducent Frida Mörtsell P3:s heder i nyhetsquizet.

Brunchrapporten P3 20100527 2010-05-27 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100526 2010-05-26 kl. 08.00

por Brunchrapporten

+ Undrar du varför Sossarna kallar sina koalitionspartier för stolliga. Lugn. Henrik förklarar. + Inför premiären av "Vilks in the Uppsala universitet 2" ger vi dig den ultimata protestetikettsguiden - våldsfri, vardaglig och yttrandefrihetsexpert-approved! + Efter förbifarter, cykelvägssatsningar å bensinskatteöjningar - är det dags att skippa höger och vänster och ersätta det med bilister mot cyklisterna?

Brunchrapporten 20100525 EXTRAPOD 2010-05-25 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Funkar politisk musik på svenska? Henrik och Sonja dyker djupare ner bland reggaemusiken och dancehallen. Sonja berättar vilken som är hennes reggaefavorit och den okrönta reggaekungen Henrik delar med sig av sin musikaliska förmåga.

Brunchrapporten P3 20100525 2010-05-25 kl. 14.00

por Brunchrapporten

I Sverige är det lätt att döma vem som är god och ond i knarkkungsutlämningen i Jamaica - men hur ställer sig dancehallscenen i frågan?//Lindsay Lohan i rätten - inte bara med trosor - utan även med sofistikerad kavaj! Funkar det att klä sig fint för att impa på domarn?//Och vikarie-Erik förutsäger vad som kommer hända i Korea konflikten genom en simulering av amigaklassikern Nord och Syd.

Brunchrapporten 20100524 2010-05-24 kl. 16.00

por Brunchrapporten

Svenskarna är mer positiva till invandrare nu än på 90-talet. Vad är det som har gjort den största skillnaden: Thailand-boomen, kebabpizzan eller Darin?// Kungahusets PR-värde är omöjligt att beräkna enligt UD, mer än att de får mycket uppmärksamhet. Vi hittar alternativa kända uppmärksamhetsmagneter i händelse av republik. //SJ konstaterar deras värsta vinter någonsin är över - vi summerar traumats konsekvenser med Tankesmedjans Jonatan Unge. //Och dags för Brunchrapportenpartiet att få en logga - du röstar här på brunchbloggen! Deltagardemokrati - the gift that keeps on giving!

Brunchrapporten 20100521 2010-05-21 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Hästarna Max och Felix presenterades i veckan som kronprinsessbröllopets draghästar - Brunchrapporten avslöjar nu: Hästarna går under falsk identitet! Vi tar reda på varför!// Dags för läxförhör! Emil Östman från P3nyheter försvarar P3:s heder i veckans nyhetsquiz - du ringer in och utmanar!

Brunchrapporten 20100520 2010-05-21 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Tyskarna stoppar naken blankning på börsen. Och visst, vi vet att tyskarna är pervon, men förstår ändå inte riktigt vad det är de har sysslat med för snusk. Ekonomen förklarar!// Hur ska invandrare lära sig "svenska" värderingar? Brunchrapportenpartiet skickar ut vårt eget utanförskapsalibi i integrationsdebatten! // Efter korvgrytan och falukorvskärleken kommer Reinfeldts varmkorvsgrilltips. Från en korv-lover till en annan - matexperten reder ut korvens symboliska betydelse!

Brunchrapporten 20100520 EXTRAPOD 2010-05-20 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Henrik har en liknelse mellan finansmarknaden och robotar. Har räntepapper känslor? Med hjälp av Emmy reds begreppen ut. Men egentligen handlar extrapodden mest om hur många vill vi egentligen bjuda på öl ikväll.

Brunchrapporten 20100519 ExtraPOD 2010-05-19 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Henrik och Emmy utvärderar onsdagens program. Vad skulle Tarras-Wahlberg sagt om hon hört Henrik idag? // Andra frågor som tas upp är rätten att bära shorts på jobbet och Reinfeldts skrala uppväxt. Eller har han hamnat i lyxfällan?

Brunchrapporten 20100519 2010-05-19 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Kapitulerande Rödskjortor, Pirat-parti Bay och ex-fattig statsminister. Har dagen idag varit en seger för demokratin? Statsvetarn svarar! // BP:s ordförande Carl-Henric Svenberg riskerar att bli oljekatastrofens ansikte - men finns han med på listan när Emmy ger oss världsvärsta svenska skurkarna?! // Australiens premiärminister vill förvandla landet till Sverige. Är det ett löfte som skrämmer eller lockar den gemene australiern?

Brunchrapporten 20100518 2010-05-18 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Efter månadslånga blodiga protester. Är Thailand ett demokratiskt misslyckande eller ett sydostasiatiskt föredöme? // Äntligen en intervju med Victoria och Daniel! Men vad får vi egentligen veta? // Superkreativa och schizos har samma hjärnor. Var hör Henrik hemma? Psykologen ställer diagnos.

Brunchrapporten 20100517 EXTRAPOD 2010-05-17 kl. 15.00

por Brunchrapporten

En gång i tiden hade människor sex med Neanderthalare. Idag håller vi oss inom Homo Sapiens. Går utvecklingen mot "ju mer lik - ju mer sexuellt tilldragande"? Kommer det bli allt mer homogaysex när civilationens yttersta dag närmar sig? Och vad sjunger Robin egentligen om i Fembot? Vi vet nog inte.

Brunchrapporten 20100517 2010-05-17 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Ska Sverige och Norge gå ihop i union? Henrik har en väldigt bestämd åsikt i frågan, man kan säga att han vet bäst./// Franska satiriker under attack - kommer Tankesmedjan i P3 vidta sympatiåtgärder?/// Högern skrämmer med finanssystemets kollaps - har dom blivit inte bara nya arbetarpartiet, utan även dom nya kommunisterna? Vi bjuder på politiskt undergångsbattle!

Brunchrapporten 20100514 2010-05-14 kl. 14.00

por Brunchrapporten

SVD publicerar spydig Miljöpartietsatir och kallar det för oberoende nyheter. Yes! Brunchrapporten smittar av sig... Behöver du komma i statsfinansiell form inför BudgetBeach 2010? Vi har krisländernas trendigaste tips! Vår lilla utanförskapare (Sonja Leister) har varit i Sverige exakt ett år - dags att usätta henne för ett medborgarquizz. Tävla mot Sonja i Sverigekunskap!

Brunchrapporten 20100513 extrapodd 2010-05-13 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Lyssna på Henrik underbara Vickan-och-Daniel-ringsignal ! Den finns i en- och tvåstämmig version med Sonja. Henrik förklarar också varför Nick Cleggär en blanding av Madame Pompadour och Fräslaren.

Brunchrapporten 20100513 2010-05-13 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Oron stiger i Thailand - Gräv-Josse har snackat med sina thaikompisar om varför dom tror Bangkok kommer explodera inatt! Hur mycket pengar behövs det för att få delta i demokratin? Brunchrapportenpartiet pratar med våra lika fattiga kollegor - Piratpartisterna! Vilken sorts relation har Storbritanniens nya premiärminister Cameron med sin vice Clegg? Jonatan Unge nystar i fiendeskapets homoerotiska trådar

Brunchrapporten 20100512 2010-05-12 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Lars Vilks blev nedslagen i upprördhet över nakna män i Muhammedmasker - hur kan man veta att det var Muhammed om man inte får avbilda Muhammed - huh?! Alla bryr sig bara om vinnare - utom vi - som tar hand om Gordon Browns framtida karriärplaner! Kinas nationaltrauma verkar vara skolmassakrer - vilka förklaringar hittar kineserna till det oförklarliga?

Brunchrapporten 20100511 Extrapod 2010-05-11 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Emmy Rasper söker nya ord att beskriva krisens konsekvenser. Låt oss lämna det mångbottnade "stålbad" och säga som det är. Ekonomier i kris genomgår: pealing, bantning och smärtsamma förlossningar. Allt hämtat från kvinnornas smärtsamma självplågeri.

Brunchrapporten 20100511 2010-05-11 kl. 12.00

por Brunchrapporten

I Storbritannien tjafsar partierna om valsystem. Vi vill veta: Vilket sätt att rösta skulle gynna Brunchrapportenpartiet? /// "Stålbad" är den nya krismetaforen. Emmy ska hitta på alternativa förslag. /// Hårkorvar används mot oljan i Mexikanska golfen. Fräscht! Vi frågar hårexperten vilka andra saker man kan använder håret till!

Brunchrapporten 20100510 2010-05-10 kl. 16.00

por Brunchrapporten

Britterna har hamnat i politisk knipa - de måste kompromissa! Varför är britterna så rädda för samarbete?! Katolska kyrkan i sverige lovar 40 timmar botgudstjänst för pedofilskandalen - vad är växelkursen för skuld? Hur mycket liberalism, socialism å konservatism finns det i svensk politik? Vi ger dig drinkguiden till riskdagspartierna! Och låter dig rösta om vad vi Brunchrapportenpartiet ska tycka!

Brunchrapporten 20100507 2010-05-07 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Reinfeldt klappar sig själv på axeln när han säger att de "brittiska Moderaterna" har gjort bra ifrån sig. Men kan han verkligen ta åt sig äran av Tories framgångar? Släkt med en nazist eller en neadertalare - vad är egentligen värst? Och vad spelar det för roll vad dina släktingar gjorde på 40-talet eller ja för 50 000 år sedan? Vi reder ut våra komplexa släktfrågor. Det är fredag: dags för Brunchrapportens rafflade nyhetsquiz. Idag ska du tävla mot P3 populärs producent Calle Dernulf.

Brunchrapporten 20100506 2010-05-06 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Greklands lössläppta beteende riskerar att spridas till oss andra. Vi utreder riskerna för att drabbas av Greklansmittan - krävs ett ligg eller räcker det med ett oskyldigt hångel? /// Är det sant som grekerna säger att Tyskland mobbar dem efter att de fått punka ut med Euro-hjälp? Vår tyska vän Sonja Leister tjuvlyssnar på vad tyskarna egentligen säger om grekerna. /// Regnväder sägs gynna Tories i det brittiska valet. Är det för att de konservativa är så bra på det där med oljerockar? Statsvetaren svarar!

Brunchrapporten extrapodd 20100505 2010-05-05 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Henrik och Emmy var tvungna att prata lite mer om Daniel Westlings vapensköld. Och lite om drottning Beatrix.

Brunchrapporten 20100505 2010-05-05 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Brunchrapporten onsdag 5 maj Charmiga facebookprofilbilder där misstänkte Times Square-bombaren tittar sött under lugg - hur ser egentligen terroristerna ut nu för tiden? Daniel Westling får en egen vapensköld. Utformningen är fortfarande hemlig - vi ger dig en rimlig spekulation av hur den mest troligt kommer att se ut! Nå ja, en spekulation i alla fall? Grekerna skriker högt när EU drar godispåsen ut händerna - hur får man en bortskämd unge att förstå sitt eget bästa? Super-nannyn ger EU råd!

Brunchrapporten 20100504 2010-05-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Alliansen köpte den politiska vilden politiska vilden Thingwallskärnkraftsröst med ett statssekreterarsamtal. Hur mycket är en pratstund egentligen värd i politiken? /// Hovet skickade ut bröllopsinbjudan till fel Håkan- guu va piinigt! Hur gör dom etiketträtt för sig - om etikettmannen får välja /// Efter Snoppteaterns genombrott - Gräv-Josse tappar tron på penis som sexuellt objekt. Dags för en systerlig hämnd i Könskriget!

Brunchrapporten 20100503 extrapodd 2010-05-03 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Vart åker feminister, nationalister och ekologister på semester? Emmy diskutera sina förslag med Henrik. De försöker förstå bubblar-ideologiernas livsstil.

Brunchrapporten 20100503 2010-05-03 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad ska vi i media kalla dom som jagar varg utan tillstånd - rebeller, terrorister eller dementorer? /// Borg säger att Östros kommer med kostnadsläggan. Men hur ska vi egentligen se på släggan som symbol? Arga snickaren berättar om sin relation till släggan. /// Obama lyckas väl hyggligt med att styra USA - men hur rolig är han egentligen? Vi frågar en komiker. /// Emmy spelar Cluedo på ett feministiskt-ekologiskt-nationalistiskt sätt - ett ideologiskt - who dunnit!

Brunchrapporten 20100430 extrapodd 2010-04-30 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Sonja Leister bråkar om varför Tyskland är så arga på Grekland. Och så lär vi oss vad påven har för smeknamn på tyska.

Brunchrapporten 20100430 2010-04-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vad har Sandra Bullock, Gordon Brown och illegala svenska vargjägare gemensamt? Välsignelsen av låga förväntningar! /// Kan den exploderade oljeriggen utanför USA ge dom rödgröna valsegern? Opinionsanalytikern förklarar hur miljökatastrofer påverkar väljare! /// Fredag betyder nutidsorientering! Tävla mot Soraya Hashim från Morgonpasset helg i nyhetsquizzet.

Brunchrapporten 20100428 2010-04-28 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Nytt hot mot yttrandefriheten - socialister försöka hindra dig från att någonsin nämna gudomligt välsmakande trekanstschoklad igen! /// Trött på misshandlande poliser som drogtestar barn? Ett anspråkslöst förslag - vad händer om vi avskaffar ordningsmakten? Kriminologen svarar! /// Arbetsmarknadsminister Littorin bannar tv-spelande ungdomar. Onödig oro, vi ser möjligheten till indoktrinering av 100 000 förstagångsväljare och listar de mest liberala spelen!

Brunchrapporten 20100427 2010-04-27 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Strandsatta katastrofsvenskar ska själva betala för evakuering i framtiden - Grävjosse dyngar till med ett "Ska det vara så?!" /// Och hur ska vi egentligen bäst förstå vårt förhållande till staten - är vi curlingbarn, nyckelbarn eller bara bortskämda snorungar? /// Det pratas ofta om utrotningshotade djurarters oavvisliga ekologiska värde. Varför pratas det så lite om deras kulturella värde?

Brunchrapporten 20100427 extrapodd 2010-04-27 kl. 11.00

por Brunchrapporten

Emmy har räknat ut hur mycket ett djur är värt - ur vetenskapligt perspektiv och ur Disneys perspektiv. Hon analyserar värdet av lejonen, bläckfisken och råttan. Henrik vill däremot pratar om gay-hundar.

Brunchrapporten 20100426 2010-04-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Hertiginnan av Gästrikland är singel - dokusåpan möter det utförliga svenska kommitéväsendet när vi gallrar fram kandidater till Maddes New BF. /// Efter självmordsbombs-Musse Pigg gör Hamas propaganda i pixarstil - varför imiterar islamister Disney? /// Och dags för Brunchrapportenpartiet blir liberaler. Jag antar att vi ska ha kokainsex med samtyckande syskon utan att betala ett öre i inkomstskatt!

Brunchrapporten 20100423 2010-04-23 kl. 14.00

por Brunchrapporten

En fjärils vingslag kan starta en jordbävning på andra sidan jorden. Det tänkte troligtvis inte Tora Uppstrøm Berg på när hon hängde med Jonas Bergström hem. Emmy Rasper däremot, hon har tänkt på det. /// Gordon Brown säger att han har mindre karisma än en bakplåt, Reinfeldt säger att "han är som han är" - alla jobbar med att framställa sig på ett visst sätt! Men hur viktig är egentligen personligheten i politiken? /// Fredag betyder läxförhör. Idag försvarade Humorhimlens Matilda Kihlberg kanalens heder.

Brunchrapporten 20100422 extrapodd 2010-04-22 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Stalinismen? Marxismen? Henrikismen? Henrik och Sonja utvärderar Brunchrapportens tid som socialistiskt parti. Sen ballar Henrik ur och vill göra ett danskt radioprogram.

Brunchrapporten 20100422 2010-04-22 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Kamrater! Välkomna till Brunchrapportenpartiet socialisterna - the red news you can use! /// Vi botar degenererade skåningar från deras patologiska provinsiella tillstånd med social ingenjörskonst! /// Kapitalistsvinen Ryan air vägrar betala lagstiftade ersättningar för askmolnet - dags för passagerarna att organisera sig och införa den svenska flygmodellen? /// Victorias vill bli bortlämnad av pappa kungen i kyrkan - i sann medsysterlig anda listar Genossin Sonja varför Vickan är en dålig socialist.

Brunchrapporten 20100421 2010-04-21 kl. 10.00

por Brunchrapporten

+ Askmolnet lägger sig inte bara som ett kvävande täcke över isländska åkrar - hela nyhetsflödet har kvävts senaste veckan. Gräv-Josse rotar fram nyheterna som dränktes i askan. + En "bortsupen" prototyp av nya iphone och en ipad-tjuv som sliter av ett finger?! Olyckor eller "olyckor" - vi synar Apples marknadsföring! + På tal om smyglansering: Kim Jong Il:s son Kim Jong Un fångas för första gången på bild i västmedia - vilka slutsatser kan vi dra av det?

Brunchrapporten 20100420 2010-04-20 kl. 10.00

por Brunchrapporten

+ Vulkanpartyt fortsätter men vad heter den lilla vulkanen egentligen? Eyjafjall-HUH? +All kultur föds ur trauman. Men hur kommer post-askpelar-kulturen se ut? + Får man sjunga om vad som helst? Till exempel att man ska skjuta Fredrik Reinfeldt? Vi frågar juristen.

Brunchrapporten 20100419 2010-04-19 kl. 06.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100416 2010-04-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Askan stoppar flyget. Inga färska smultron eller weekendresor till Paris, ärligt: klarar vi oss inte ändå? /// Dags för läxförhör: Musikläggare Karin Gunnarsson försvarar P3:s heder när du ringer in och tävlar mot oss i nyhetskunskap.

Brunchrapporten 20100415 extrapod 2010-04-15 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Emmy Rasper i debriefing efter Den konservativa sändningen.

Brunchrapporten 20100415 2010-04-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Brunchrapporten 15 april: - samhällsprogrammet som också är ett konservativt parti blir Fox News för en dag! Take that Sveriges Radio-commie bastards! + Kungafamiljens osäkraste kort Madeleine - en bortskämd ung dam som kan behöva offra sig för laget! + Har vänstern rätt i att barn helst ska växa upp i blodiga revolutioner och se sina föräldrar slaktas? Dags att undersöka det psykologiska värdet av en bevarad monarki! + Examination time! Henrik har skrivit en fantasyberättelse som sammanfattar konservatismens grundstenar. Får han godkänt av konserv-guiden Johan Wennström?

Brunchrapporten 20100414 2010-04-14 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Det brittiska parlamentet har utsett valets officiella konstnär. Vår favvo-britt James Savage förklarar varför underhuset behöver en egen målar-kluddare...///...och Ernst Billgren ger oss sin skiss på en gestaltning av det svenska valet. /// Och Silvia förklarar att Maddes bröllop helt enkelt inte hinns med. Vi kollar hur tajt kalendern 2011 egentligen är!

Brunchrapporten 20100413 2010-04-13 kl. 12.00

por Brunchrapporten

+ När Jan Scherman och Thomas Bodström debatterar låter det som två gorillor som möts. Men hur bra är egentligen retoriktaktiken "Den bråkande gorillan"? + Henrik har problem att hålla isär James Cameron och David Cameron - vi straffar honom rätt genom ett test: "Cameron eller Cameron?" + "Brunchrapportenpartiet - de konservativa" lever ut sina förbjudna drömmar den här veckan genom att leva det konservativa livet inför öppen ridå. Idag lär vi oss att koka nyhetssoppa som vore vi Fox news!

Brunchrapporten 20100412 2010-04-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Hur reagerar Polens unga på presidentens död - har dom förlorat en idol eller en hatad fadersfigur? /// Victoria vill höra The Look på bröllopet - vi tar in p3s musikläggare för att försöka analysera kronprinsessans musiksmak. Och kanske styra upp den. ///Den officiella rapporten om krisen reciteras på Islands nationalscen - hur bra är den som drama? /// Brunchrapportenpartiet bekänner färg: Fram med kravatten - den här veckan är vi ett konservativt parti!

Brunchrapporten 20100409 2010-04-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Nicolas Sarkozy gör gemensam sak - båda är på jakt efter krafterna bakom förtalsattackerna mot dem. (Ja Tankesmedjan, det handlar om er.) /// Köttallergin breder ut sig! Men kan man verkligen vara allergisk mot materialet man själv är gjord av? Livsmedelsverket har svaret!/// Fredag betyder läxförhör: Vi ställer frågorna, du ringer in om spöar dagens P3-representant Cissy Avrin från P3 Fredag!

Brunchrapporten 20100408 2010-04-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik har hittat tre favoritpersoner i dagens nyhetsflöde - vi presenterar dagens muslimska it-girls Roza, Hissa och Sania!/// SSU har gjort politisk tv-reklam med tantsex med punchlinen: Visst blir man förvånad... Och ja, vi hittade mycket att förvånas över. /// Enligt Nordkoreanska kommunistpartiets tidning har Kim Jong Ill blivit hela världens modeikon. Really?

Brunchrapporten 20100407 2010-04-07 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Är det inte lite onödigt att Storbrittanien har ett val - Är det inte redan klart att Tories vinner stort? /// Let`s go retro och prata kärnvapen - finns dom fortfarande? /// Alla blir upprörda över riksdagsledamoten Göran Thingwall som försöker använda sin röst i kärnkraftsfrågan för egna fördelar - men Henrik Vet Bäst.

20100406 Brunchrapporten 2010-04-06 kl. 14.00

por Brunchrapporten

En läckt video visar hur amerikanska soldater skrattar å hejar på varandra när de skjuter ner journalister i Bagdhad. Vi pratade med krigsreporten Johanne Hildebrandt om det är såhär krig ser ut./// Det är inte första gången amerikanska militära övergrepp avslöjas. Statsvetaren Merrick Tabor tror skandalen är större i sverige än i USA. /// "Former Yoguslavian Republic of Macedonia" ska äntligen få ett riktig namn. Vi testar alternativen för Makedonien med schlagerexperten Carolina Norén.

Brunchrapporten 20100405 2010-04-05 kl. 14.00

por Brunchrapporten

I Landskrona har den misstänkte parkeringsmördarens etnicitet hamnat i fokus - vi frågar filosofen Pia Nykänen om kollektiv skuld. /// Efter de dåliga förtroendesiffrorna - fotbollsbloggaren Marcus Hankins coachar lagkapten Sahlin i hur man vinner fansens förtroende! /// Katolska kyrkan har fått ganska dålig press på sistone - hur skulle PR-experten Maria Norberg hjälpa påven?

Brunchrapporten 20100402 2010-04-02 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Anna Anka letar assistent och tar position i valrörelsens viktigaste fråga: Jobben! Hur ser arbetslinjen ut i Hollywood?/// Fredag betyder läxförhör! Två duktiga lyssnare tävlade mot den duktiga Sara Hansson från Tankesmedjan i P3.

Brunchrapporten 20100401 2010-04-01 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Hägglund slår ett slag för straffets inneboende värde - är han high brow filosof, eller är det hans egna gredelina försök att locka Sd-röster? /// Dagens största FAIL är att gå på aprilskämt. Henrik ger dig den medieteoretiska förklaringen varför! /// Efter förslaget om godisskatt gräver vi bland förklaringarna till det svenska sockerberoendet - kolhydratsarv, knarkersättning eller kronisk barnslighet?!

Brunchrapporten 20100331 2010-03-31 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Infrasturktursatsning: Kan regeringen inte införa mer sci-fi-aktiga transportmedel och vägar? Henrik är besviken. /// Vi analyserar gårdagens succé för LHC - är det the Large Hadron Collider eller Linköping Hockey Club vi menar? You find out! /// Finland vann litteraturpris med sin första postkoloniala roman. No shit att ni inte upptäckt postkolonialismen - ni har inga invandrare! Why is that?

Brunchrapporten 20100330 2010-03-30 kl. 13.00

por Brunchrapporten

President Medvedev uttalar sig skarpt efter terrordåden i Moskva: Odjuren ska dödas, för att sammanfatta det. Innebär det att Henrik Torehammar har rätt i sin teori att ryska ledare med hår alltid är hårdare mot sitt land? /// Det är inte bara Ricky Martin som kommit ut med sin sexuella läggning - det har även tryffelsvampen! Likheter och skillnader på det? /// Högerextrema kristna grupper i USA ser FN som antikrist. I vilken bibelvers var det nu igen det stod?

Brunchrapporten 20100329 2010-03-29 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Explosioner i Moskvas tunnelbana - hur bra funkar terrorism egentligen i auktoritära stater? /// Vem är risbondens son som blevVolvo ägare - vi ger dig Li Shufus Mina vänner-bok! /// Varför är Storbritanniens ekonomi sämst ekonomi sämst i Europa? Henrik vet bäst! Tror han i alla fall. Besserwisser möter expert. /// Journalisten Torbjörn Nilsson avslöjar politikens hårda spel i boken "De omänskliga" - kan han lära Henrik Torehammar hur han ska bli en effektiv partiledare?!

Brunchrapporten 20100326 2010-03-26 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Pedofilskandalerna närmar sig katolska kyrkans topp - och vadslagningssajterna erbjuder odds om Påvens avgång. Hur meningsfullt är egentligen det vadet när han är utsedd på livstid? /// I det sekulära Sverige är försakelse fortfarande en dygd - från Earth hour till statsministerns favorit-råvara - Falukorven ./// Fredag betyder nyhetsquiz! Ehsan Noroozi från Hallå P3 försökte brillera i nyhteskunskap.

Brunchrapporten 20100325 extrapodd 2010-03-25 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehmmar och Sonja Leister har inte pratat klart... och fortsätter i extrapodden. Om: Henriks egenskrivna fantasyberättelse och om att SCB har så svårt för att räkna.

Brunchrapporten 20100325 2010-03-25 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Brasilienskandalerna fortsätter: Först en regnskur som senare lade invigningen TVÅ TIMMAR! Nu 8 personerfast i en hiss- I 20 MINUTER! Hur ska detta statsbesök sluta?! /// GårdagensUppdrag granskningställde den analoga bya-mob-mentaliteten mot dendigitala. Vi försöker se Bjästa i Twittret och Twittret i Bjästa. /// Nymänniskoarthittad! Henrik Torehammar ser potentialen till en ny fantasy-serie. Och jajjamen, det kommer bli kärlek över artgränser! /// Tydligen värderasallasprovokationer intelika högt- Gräv-Josse drar sin lans för rättvisan och anmäler oss själva till Granskningsnämnden.

Brunchrapporten 20100324 2010-03-24 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Fredrik Reinfeldt krossar Mona Sahlin i förtroende igen - men vad betyder förtroende? Att man är pålitlig, populär eller bara att man kan betalar för sin egen toblerone? /// Dags för Brunchrapportenpartiet att sammanställa sin riksdagslista - Henrik Torehammar konstaterar oväntat stort stöd i Rinkebys valkrets. /// Svenskt statsbesök i Brasilien

Brunchrapporten 20100323 2010-03-23 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Don`t do evil sa Google och släppte censuren. Fast Kina ser det tvärtom. Finns det någon universell ondska? /// Det familjemässiga grälet mellan USA och Israel fortsätter - men vem är egentligen vem i familjen? /// Igår bildades Brunchrapportenpartiet - mediagenomslaget blev... sparsamt. Idag lanserar vi en ny trend - spöktwitter!

Brunchrapporten 20100322 2010-03-22 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Hur historisk är egentligen Obamas sjukvårdsreform - på en skala mellan Berlinmursfall och Anna Anka? /// Purpur är skökans färg - är gredelint torskens? Josse jagar skammens färg! /// Försäkringskassan gör som Moderaterna och blir Nya - hur effektivt är det som reklamprefix? /// Henrik Torehammar avgår som programledare och blir partiledare i Brunchrapportenpartiet!

Brunchrapporten 20100326 extrapodd 2010-03-19 kl. 14.00

por Brunchrapporten

En historiskt ........ (fyll i ) extrapodd. Henrik, Emmy och Sonja lyckades parta om pumor, sverigesradio.se, Lars Lejonborg, rollen av UR, tydliga utandningar från Emmys sida, stövelformade ölglas, fiskar med självläkande hjärtor och falukorv i en och samma extrapodd. Varsågoda!

Brunchrapporten 20100319 2010-03-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

En ny super-får-ras - kan kristendomen hantera att det blida offerlammet ersätts av Belgian blue?/// Efter 20 år av sprutbytesprogram i Malmö börjar nu Stockholm - beror den sena starten på ett huvudstadsförakt för misslyckade människor?/// I Sverige blir man vuxen vid 34 år - i Storbritannien först vid 36! Vi fajtas med vår favvobritt om vem som har minst vuxenpoäng.

Brunchrapporten 20100318 2010-03-18 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Selman är räddad - nu röstar vi om vilka ansikten vi INTE vill se på nya tvåkronan å tvåhundralappen! /// I USA börjar man prata vagina - i Sverige lanseras lingonvecka - hur långt kan mensreklamen gå - kan vi vara ärliga om hur det köttiga såret blöder? /// Vi tar tjyvfredag och bjuder på tidigt nyhetsquiz. Tävla mot P3 Populärs Hanna Fahl i aktualitetskunskap ring in 031 773 00 00

Brunchrapporten 20100317 2010-03-17 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Hur ska vi tolka att SSU vill lägga beslag på varumärket Alliansen? Ett sätt att peka på alliansens dåliga koll, en markering för copyrightlagar eller bara ett poänglöst omoget idiotbus?/// DN hänger ut den distanslösasoffsittningen som orsak till att skabben ökar bland unga. Vi går till botten: Hur mycket tätare sitter egentligen dagens ungdom i sofforna? /// Republikanska föreningen vill ersätta kungen på våra mynt och sedlar med en älg. Vi testar: Vem klarar hovssysslorna bäst - Sveriges eller skogens konung?

Brunchrapporten 20100316 extrapodd 2010-03-16 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100316 2010-03-16 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ De Thailändska rödskjortorna protesterar genom att hälla ut sitt eget blod på gatan. WTF?! Vi försöker förstå den sydostasiatiska demonstrationskulturen./// Nytt besserwisserinslag: Henrik vet bäst! Varför det finns så många Sverigedemokrater i just Skåne!/// Allan? Allsång på Skansen? Animal Planet? Vad försöker Alliansen egentligen säga? En typsnittsnörd reder ut den nya loggan.

Brunchrapporten 20100315 2010-03-15 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vilka politiska slutsatser kan vi dra av Melodifestivalresultatet inför årets nästa hyllning till demokratin - valet i september? /// Georgien drabbades av panik i helgen när ett tv-bolag visade bilder av enfejkad rysk invasion . Vi försöker sätta Sverige i panik genom hitte på-nyheter! /// Medlemmar i gänget Black Cobras har åkt dit för enkak-kupp . Vad gör mazariner och dammsugare med hårtkokta kriminellas image?! /// Yttrandefrihetens riddare eller bara en vanlig uppmärksamhetsapa? Lars Vilks kommer hit för att prata rondellhund.

Brunchrapporten 20100312 extrapodd 2010-03-12 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100312 2010-03-12 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Varför är ordet folkmord så känsligt när ingen verkar ha problem med att kalla dödande av armenier för massaker? Vi försöker förstå skillnaden mellan att slakta folk och att begå folkmord. /// Dags för läxförhör! Morgonpassets Moa Svan som utmanades av två lyssnare i nyhetskunskap.

Brunchrapporten 20100311 2010-03-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Hur kan muslimer bli sårade av en otydbar teckning?! Som en empatiövning försöker Henrik att bli kränkt. /// Jihad jane har fått ett nytt smeknamn - Crazy Cat lady. Sidekick-Isabelle tar oss med in i den tokiga kattmäniskans värld! /// Datanörd förlorar förstaplatsen till tacolover - ointressant drama. Vi konkurrerar med Forbes och lanserar Fattigast-i-världen-listan! Finns det några svenskar med på den?

Brunchrapporten 20100310 2010-03-10 kl. 06.00

por Brunchrapporten

Många medier publicerar idag dödshotade Lars Vilks verk - vi tar vårt solidariska ansvar och ger dig rondellhunden - målad med ord. /// Manliga poliser ollar kvinnliga kollegors radiobilar. Ohygiensikt och oldschool - Sidekick-Isabelle ger oss topplistan - alternativa revirmarkeringar! /// Socialminister Hägglund anklagas för att ha räckt ut tungan under riksdagsdebatt. Eller gjorde han det?! Och behöver det vara rude?! Vi utforskar hur man talar med tungan!

Brunchrapporten 20100309 2010-03-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sydafrika vill ha hjälp med en miljard kondomer inför fotbolls-vm - det blir hundra kondomer per besökare och dag. Hur ser kondomens matematik egentligen ut? /// Britterna importerar asiatiska insikter för att rå på ogräs. Om vi ändå bryter inplanteringstabut - vilka främmande skulle vi vilje se fajtas i den svenska faunan?! /// Och på tal om aktuella tabun - vi undersöker om det går att logiskt argumentera mot incest. Det är mycket svårare än du tror. Filosofen gör ett försök.

Brunchrapporten 20100309 Extramaterial 2010-03-09 kl. 08.00

por Brunchrapporten

Extramaterial exklusivt för poddlyssnare. Henrik Torehammar pratar om "Twitter-grejen, delfingrejen och sexdejtsgrejen".

Brunchrapporten 20100308 2010-03-08 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Henrik och veckans sidekick Iasabelle Ståhl pratar om ekonomi istället av sex.

Brunchrapporten 20100308 2010-03-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Trots bomber blev det val i Irak. Men exakt var befinner sig landet idag, på en skala mellan Bushs dröm om demokratiskt föredöme och förestående kollaps? Sahlin och Reinfeldt battlar om pensionärernas gunst. Men hur flörtar man egentligen bäst med en pensionär? Vi frågar en gamling!/// Nya sidekicken Isabelle Ståhl listar företeelser hon aldrig vill ha jämställdhet inom./// Idag har Ebba von Sydow premiär för sitt nya tv-program det kungliga bröllopet. Vi pratar granskande journalistik, överklassbröllop och vad allt konstgräs i vinjetten betyder.

Brunchrapporten 20100304 2010-03-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sossarna vill avskaffa Rut-avdraget men har inga problem med att utnyttja nu när det ändå finns. Vi frågar filosofen om man måsteleva som man lär för att vara moralisk. /// Inte sen FRA-debatten har Reinfeldt fåttså många mail från er, folket. Men nu handlar det om vargjakt. Vad är den gemensama nämnaren mellan vargen och signalspaningen som väcker folksjälen? /// Och så korar Veckans ny-ord i nyhetsflödet. Blir det Greklandssmitta, fuskfyga eller något helt annat?

Brunchrapporten 20100303 2010-03-03 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Efter polisens varning till knarkare undrar jag - är det farligaste med heroin verkligen att det kan finnas mjältbrandbakterier i det?/// Igår spräckte Henrik sin Debatt-slidkrans. Och så klart kom jag på i efterhand vad jag skulle sagt till Bert Karlsson. Tur att han har ett eget radioprogram då./// Presskupp i Kina - tretton tidningar förespråkar lika rättigheter för lands- och stadsbor! Tills de blev nedsläckta. Men håller mittens rike på att smygdemokratiseras?

Brunchrapporten 20100302 2010-03-02 kl. 14.00

por Brunchrapporten

+ Framåtanda Vetlanda, Spritpartiet och Mosebackedemokraterna - kan vi utläsa en diagnos över Sverige i nyregisterade ?/// Reinfeldt säger att det inte går att vinna en debatt med Sverigedemokraterna - har dom hittat den magiska formeln på politisk kryptonit?/// Kronprinsessbröllopet får konkurrens - av glassgubbe-bröllop ! Vi hyllar kärleken i dess renaste form - det genomkommersialiserade PR-jippot!

Brunchrapporten 20100308 2010-03-01 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Trots bomber blev det val i Irak. Men exakt var befinner sig landet idag, på en skala mellan Bushs dröm om demokratiskt föredöme och förestående kollaps? Sahlin och Reinfeldt battlar om pensionärernas gunst. Men hur flörtar man egentligen bäst med en pensionär? Vi frågar en gamling!/// Nya sidekicken Isabelle Ståhl listar företeelser hon aldrig vill ha jämställdhet inom./// Idag har Ebba von Sydow premiär för sitt nya tv-program det kungliga bröllopet. Vi pratar granskande journalistik, överklassbröllop och vad allt konstgräs i vinjetten betyder.

Brunchrapporten 20100301 2010-03-01 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Chile drabbades av ett skalv som var många gånger kraftigare än Hati - ändå verkar de ha klarat sig mycket bättre. Hur skulle Sverige ha drabbats av ett skalv på 8,8? //// Sport-fobikern Henrik summerar sitt första OS och undrar vad vi egentligen lärde oss? /// Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kommer hit för att prata om kultur. Och OS. Hon är ju trots allt ansvarig minister för 11 medaljer.

Brunchrapporten 20100226 2010-02-26 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sossarna har startat sin valkampanj och lovar att ha en miljon personliga samtal med dig och mig under våren. Attack är bästa försvar: vi startar en kampanj och lovar att ringa Socialdemokraterna - en miljon gånger./// Veckans aktualitetsord är resegaranti. Det finns inte ens några andra alternativ. Men gå gärna in och rösta ändå! Vi har en mycket demokratisk unersökning på bloggen./// Och så är det dags att tävla i veckans nyhetsquiz. Idag är P3 nyheters Tomas Jordan som ska försvara kanalens heder. Tufft motstånd, men vi litar på er lyssnare.

Brunchrapporten 20100225 2010-02-25 kl. 14.00

por Brunchrapporten

+ Våra hjärnor är programmerade till jämlikhet visar ny forskning. Men vad är den evolutionära fördelen i att vara jämlik? Alltså varför får man ligga mer om man delar lika? + EU-parlamentarikern Nigel Farage jämför EU-president van Rompuys karisma med en disktrasas. Varför måste brittiska politiker alltid vara så dryga? + En Rädda Willie-späckhuggare har dödat sin tränare på Sea world. Varför förvånas vi? Hur mycket tydligare måste ett namn vara än Killer whale för att vi ska förstå att ett djur är farligt?

Brunchrapporten 20100224 extrapodd 2010-02-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik Torehammar och Sonja Leister ger dig lite mer än det du visste att du ville veta om språk.

Brunchrapporten 20100224 2010-02-24 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Två av tre "jordnötsallergiker" är inte allergiska - en feldiagnosticering som kan leda till en identiteskris när man nu inte längre riskerar dö av snacks. Lugn, van homogay hjälper dig att komma ut som icke-allergiker./// Förstår grekerna hur störiga dom är?! Skriker som en onge i kassan på Ica Maxi: "Ja vill ha euros å chocklad!!!" Förortsmorsan Henrik tänker inte curla!//// Vår nya språklag fäller regeringens anglocismer. Men vad är faran om alla världens språk likt färgglad modellera skulle sammanblandas till en enda stor mossbrun massa?

Brunchrapporten 20100223 extrapodd 2010-02-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik och Sonja prata om hur det egentligen gick med intervjun med Ulla Junti, expert för driftunderhållsteknik på Järnvägsteknisk Centrum i Luleå.

Brunchrapporten 20100223 2010-02-23 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Vi går "Tillbaka till framtiden 3" och låter en forskare ta tåget bakåt för att ändra en viktig detalj som kunde ändrat dagens situation radikalt - Marty McFly 4-evah //// Spyker får köpa Saab med försenade betalningar och trebetalningsanmärkningar - kan Gräv-Josse få ens ett kreditkort på samma premisser? Vi testar! /// Och vi går vidare med veckans ord - vi misstänker att "restidsgaranti " kanske kräver en förklaring denna vecka?

Brunchrapporten 20100222 2010-02-22 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Tågen står ovanligt still i Sverige idag. Självklart på grund av snön, men har vi någonsin nöjt oss med en så enkel förklaring?! Vi hittar en syndabock!/// Josefinito Johansson ger oss en rapport från OS i Kanada. Idag har hon rett ut världspolitiken i konståkningen./// Vi får besök av bloggaren, moderedaktören, skodesignern, kärlekspoeten och dj:n - ja det är alltså bara en person vi pratar om - Michaela Forni. Nu aktuell med webbtvprogrammet Glamourama.

Brunchrapporten 20100219 extrapodd 2010-02-19 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Henrik och Sonja ville sammanfatta veckans nyhetsflöde. Till slut blev det mycket känslor kring partifusk, kapade partier och kapade opinionsundersökningar. Så kan det gå när man är i fredagsstämmning.

Brunchrapporten 20100219 2010-02-19 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Statskupp i Niger för att införa demokrati?! Är militärkupp-demokrati verkligen inte en självmotsägelse?!/// Daniel Wanlig ska sättas i prinsskola på hovet. Henrik ger honom en fantasy-prinslektion för att smälta in i lajvet "Kungahuset"./// Och så blir det läxförhör! Ring in och utmana P3 - idag tävlar du mot Morgan från Christer i P3 i nyhetskunskap.

Brunchrapporten 20100218 2010-02-18 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Obama träffar idag Dalai Lama - till Kinas förtret. Som en örn och en drake, som siamesiska tvillingar, som kommunicerande kärl - vilket messed up förhållande har Kina och USA egentligen till varandra? We go metaphore huntin`!/// Henrik är utmattad efter att ha råkat ägna en hel kväll till att se på OS och undrar varför spelen är fyllda av blixtsporter som är som adrenalinpumpande biljakter eller orgasmiska sprutscener. Finns det ingen sport som är som en hel berättelse?/// Bliss, Mirage och One är de populäraste bandnam. Vad säger de namnen egentligen om vår samtid? Har vi fastnat i en 80-talsparadigm?

Brunchrapporten 20100217 extrapodd 2010-02-17 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100217 2010-02-17 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100216 2010-02-16 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100215 extrapodd 2010-02-15 kl. 15.00

por Brunchrapporten

Henrik och Sonja pratar om Amélie från Montmartre och Webb 2.0.

Brunchrapporten 20100215 2010-02-15 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Vill du vinna ett provval - men har inte råd att betala allas medlemsavgifter? Lugn - vi har guiden så charmar du stockhomsmoderater i tre enkla steg!/// Hundra spänn för att ge sin röst? Låter billigt. Vi försöker räkna ut ett rimligt pris för en röst. Hjälp oss att hitta den optimala formeln!/// Eftersom vi hatar sport så uppmärksammar vi Kanada för något annat än OS - dess integrationspolitik! Vår olympiska korre Josefinito kollar hur man blir kanadick!/// Hon är sossen som blivit högerns hjälte när hon utmanar islamism i förorten - vad döljer egentligen Nalin Pekgul bakom sina korta kjolar?

Brunchrapporten 20100212 2010-02-12 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Henrik är trött på att bli arg på att Kina blir arg på länder som pratar med Dalai Lama, den här gången USA. Dags att vända på frågan - hur kan vi börja hata the Daily Lameass?/// Google buzz visar vem du mejlar mest med - ett steg mottotal transparens ? Men blir vi mer fria av öppenhetssamhället, eller stora barn som inte klara av de mest elementära sociala lögner? /// Fredag betyder läxförhör! Nyhetsquiz mot ingen mindre än Morgonpassets Hanna Hellquist!

Brunchrapporten 20100211 2010-02-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

+ Efter det ekonomiska haveriet i Aten som riskerar hela euron måste vi våga ställa den svåra frågan: Är experimentet Grekland över? Är det dags dela upp landet mellan Turkiet, Makedonien och Vingresor? + Sista delen i Gräv-Josses granskning: Hör de bästa och värsta förklaringarna till varför det brann i förorten - vi ger dig hela listan. + Dags att rösta fram veckans ord i nyhetsflödet! Ny på listan - fruimport!

Brunchrapporten extramaterial 20100211 2010-02-11 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Häng med bakom kulisserna på Brunchrapporten - dagens extra-pod-material: Lite inavel, lite dans och lite Tore.

Brunchrapporten 20100210 2010-02-10 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Svenska soldater som köper sex i Tyskland ska inte straffas , säger juridiken. Men har vi rätt att döma dem moraliskt eller är det rätt att ta seden dit man kommer? /// I vår förortsgranskning har vi kommit till politikerna - som enligt vår stora enkät inte verkar vara eniga med ungdomarna om - nånting. Hur ska dom mötas? vi kallar in grannfejden-experten. /// Undrar du vad köttklister, pekpinne-adel och turklyftor är? Vi hjälper dig att förstå nyhetsflödets svåra ord i vår nya ordlista.

Brunchrapporten 20100209 2010-02-09 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Frankrike vill stärka sin nationella identitet med trikolor och rättighetsdeklarationer från revolutionen - men vad är de svenska nationalsymbolerna? Tysk-Sonja förklarar för oss! /// Och My way är den karaokelåt som orsakar flestagressioner på Filipinerna - vi sammankallar religionen, konsten och vetenskapen för att förstå - varför?

Brunchrapporten 20100208 2010-02-08 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Försvarsministern säger att det är skadligt med trupper i Afghanistan om civila skadas och påtvingas åsikter. Vilka militärinsatser klarar Tolgforskriterierna? /// Förortsgranskningen fortsätter: Vi spårar 9 miljoner skattekronor i insatser och undrar försynt - går alla världens problem att lösa med fritidsgårdar?/// Hon har precis vunnit en dokusåpa - och får för första gången rösta! Vad tycker Slitzutvikta, snabbkäftade svartenbrandtdottern Jackie Ferm är störst?/// Seal Wars! EU harbitchslappat Kanada genom att dissa diplomatmiddag med sälsushi och kubb-goodiebag. Hur kan en späckspole med hundvalpsögon bli så politisk?

Brunchrapporten 20100205 2010-02-05 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Brunchrapporten 20100204 2010-02-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Borgerliga väljaressjälvförtroende sjunker som en tonårig skolflicka med fel singoallatop - ska hon imitera dom populära, håna trendiga eller "bara vara sig själv"?/// Facebookförstör vart femte förhållande - har vi med en respektabel sexsajt drivit kåta småbarnsmmor över gränsen. Filosofiska fråga - eget ansvar vs. skadlig miljö!

Brunchrapporten extramaterial 20100204 2010-02-04 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Mer Brunchrapport - just for you! Kära, kära lyssnare! Henrik pratar jättemycket om Carola och Sonja inser varför det ges parfym till barnen på Haiti.

Brunchrapporten 20100203 2010-02-03 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Vår nya Eu-minister Birgitta Ohlsson får mycketstryk för att hon skaffar barn och jobb samtidigt. Vad hade hon kunnat lära sig av den andra Brigitta från Östergötland - den Heliga?!/// Gräv-Josse fortsätter leta efter svaret på vad som egentligen hände i höstas när det sas att " förorten brann " - idag frågar vi polisen: "Hur var det här då". /// Carola åkte till Haiti för att gege fadderbarnet Eden en present - en parfym. Vad är egentligengod etikett att ge en jordbävningsdrabbad 15-åring?

MultiTrack -> New Take P3 20100202 1230 2010-02-02 kl. 14.00

por Brunchrapporten

SD anklagas för att ha kapat en opinionsundersökning där dom fick 46 procent - vi kallar de internetkompetenta! Och har den optimala fansomröstningen på hemsidan - vad är bäst - sverigedemokraterna eller twilight?/// I en ny undersökning läser vi att tornedalingar är fysiskt underlägsna och judar rika - Henrik vill också bli en nationell minoritet!/// Gräv-Josse förklarar varför det brinner i förorten - nu koncentrerar hon sig på om det inte är polisens aggressiva metoder som väcker ilska hos ungdomarna

Brunchrapporten 20100201 2010-02-01 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Twittrare fick Peter Eriksson att knäppa upp en skjortknapp under. Är det vad vi kan vänta oss? Strippande politiker som lyder social medieras minsta vink. Det kan bli ett spännande valår./// Varför är män besatta av sex? Den frågan hade dokumentärfilmaren Svante Tidholm med sig när han flyttade in på Europas största bordell. Igår hade filmen Som en pascha premiär - idag kommer Svante hit och svara på sin egen fråga./// Och så har gräv-Josse åkt runt i Sverige och undersökt varför människor kastar sten på polisen. Nu är hon äntligen tillbaka. En av de unga killar hon har träffat ger ett kort och koncist svar - "därför". Ja han utvecklar svaret lite sen....

Brunchrapporten 20100129 2010-01-29 kl. 13.00

por Brunchrapporten

+ Tony Blair frågas ut om Irakkriget - får vi efter sju år ett terapeutiskt avslut eller kommer invasionstraumat fortsätta psyka de redan neurotiska engelsmännen?/// Hur är alliansens opinionsframgånger blev kopplat tillrockstjärnepandor? Genom miljöministerns inavelsuttalande såklart! /// På fredagar unnar vi oss - överraskningsprov! Kitty Jutbring från Christer tävlar mot dig i Nyhetsquizet.

Brunchrapporten 20100128 2010-01-28 kl. 14.00

por Brunchrapporten

Är burkan vad analsex var på 90-talet? Alltså, är det samma fråga om det är ok att välja något som andra ser som ajaj?/// Bävar du för att partiledardebatten på söndag ska bli dödligt tråkig? Vi gör som amerikanen och skapar ett politiskt drinking game-ord-bingo!/// Igår besökte Spykers vd Victor Muller Trollhättan. Frågan alla ställer sig: är han frälsaren? Vi har svaret!

Brunchrapporten 20100127 2010-01-27 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Saab lever - är det dags för Brunchrapporten att be om ursäkt för alla roliga dödsannonser vi skrivit?/// Edvar Unsgaar - vad är privat och offentligt. Vi reder ut vart sociala medier placeras på offentlighetsskalan mellan SOU och psykologsamtal./// Vargar som traskar in från Finland ska exporteras söderöver för den genetiska mångfalden - trots lokala protester. Har vi ett nytt ensamkommande varg-problem/// Och mittens rike ska sluta äta hundar kanske kinesisk världsdominans inte kommer vara så farligt? Hanna Sahlberg förklarar hur likt väst kina kommer bli!

Brunchrapporten 20100126 2010-01-26 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Ironin fått en symbol - "sarcmarc". Ska vi tolka det som att ironins naturliga kroppsfunktioner har upphört och behöver respirator? /// En konststuderande ramlar och förstör en Picasso värd miljoner i New York. Henrik Torehammar är orolig: ska han verkligen behöva riskera livslång skuld för att få gå på Moderna? /// Den rekordtidiga valrörelsen medvaldueller , opinionsundersökningar och evigautspel får oss att fråga - har politikerna verkligen prickat in den optimala formkurvan? Jannick Tregaro`ll be the judge of dat!

Brunchrapporten 20100125 2010-01-25 kl. 12.00

por Brunchrapporten

Religionen viktig i arbetet i jordbävningsdrabbade Haiti - men hur mycket religion och hur mycket rekvisita från en 60-tals-Bondfilm är Voodoon egentligen? /// Kriget mot terrorismen har haft det lite motigt på sistone. Är Sri Lanka exemplet som visar att krig faktiskt funkar?! /// Bubbelplasten fyller 50! Egentligen skulle det blivit en tapet - finns det några uppfinningar som inte kommit till av en slump? /// Gäst:Henrik Rydström spelar fotboll och pratar politik. Ja, det är sjukt - är det möjligt för en människa att vara så komplex?

Brunchrapporten 20100122 2010-01-22 kl. 13.00

por Brunchrapporten

Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar