Bosses Pojkar

de Henrik Fisso Nilsson

Bosses Pojkar

Episodios

34: Semikolon? Jävla skitpryl!

por Henrik Fisso Nilsson

Ett kort och intensivt avsnitt. Vad är skillnaden mellan kolon och semikolon? Vem fan skrämde upp Lilli & Sussie på Guldbaggen? Vem fick först idén att plocka upp ett ägg som precis ramlat ur röven på en höna, få för sig att stoppa det i kokande vatten och sen äta upp det? Mattsson gästar och vi snackar om nya podcasten Dagens Kaka. Kan inte någon pensionera VM-laget 94? Enligt Svenska Akademin är ett lejon är aldrig rädd! HÅLL TILL GODO!

33: Internationella fetischdagen

por Henrik Fisso Nilsson

Vi snackar sexuella fetischer och frågar oss om fetischer alltid måste vara sexuella. Kan Tarantino rädda Chevy Chases karriär? Borde inte alla sälja sina skor till runkgubbar? Vi lyssnar på Anita Ekbergs fantastiska sommarprat. Henrik håller en helt meningslös ljud och geografilektion. Johan hyllar snippan och bjuder på granskottsvodka. Kommer äntligen Nike ut med de självknytande skorna från filmen "Tillbaka Till Framtiden II" i år 2015? Fredrik hetsar Johan att berätta om skandalen med bävrarna. Ett späckat, härligt och spretigt avsnitt. HÅLL TILL GODO!

32: Den gamle och havet

por Henrik Fisso Nilsson

Möt sjömannen, konstnären och en av sveriges tidigaste tatuerare. En rikstigt fin människa. Lär känna rumlaren, rövaren och levnadskonstnären, mannen med den förtrollande rösten Sven "Svenne The Man" Gustafsson i kanske den här podcastens bästa avsnitt. Vi möts i ett samtal om drömmen om det stora äventyret, längtan att ta sig ut i världen, glädjeflickor, droger, tatueringskonsten och hur det var att leva i Stockholm på 50 & 60-talet. Vi hamnar även i det sjuka med apartheid, hur det är att få ge upp sin stora dröm för att ta hand om andra än sig själv. Allt får ett konstigt avbrott då Jehovas vittnen kommer på besök. Ett härligt avsnitt som jag är så glad över att ha fått spela in. HÅLL TILL GODO!

31: EXTRAMATERIAL - Mellandagspodden

por Henrik Fisso Nilsson

Efter inspelningen av avsnittet 30: Glöggprovarfylla. Tredje gången gillt! surrade Stefan och jag vidare och här har ni resultatet av det skitsnacket. Ett grymt härligt litet extramaterialsavsnitt. HÅLL TILL GODO!

30: Glöggprovarfylla. Tredje gången gillt!

por Henrik Fisso Nilsson

För tredje året i rad guidar Bosses Pojkar er i glöggens alla mysterier. Ni lyssnare måste ju få veta i vad ni skall inhandla inför julens fylla. Bengt Frithiofsson kommer förlora jobbet på TV4 till dessa glöggens genier. I avsnittet får ni även stifta bekanskap med evolutionens nästa stora skapelse "Säl-Pingvinen", veta vilka 5 Black Metal album som passar bäst att lyssna på i jul. Finns det portfarande porrgömmor? Vad blir årets julklapp 2015? Både Henrik och Stefan vill bli siamesiska tvillingar och kunna ligga med sig själva. Stefans höjer julstämningen ordentligt med sina vackra ord. En härlig sörja av mysigt julskitsnack och andra ämnen av största vikt. HÅLL TILL GODO!

29: Runtom Knuten - Debris

por Henrik Fisso Nilsson

Runtom Knutens nya platta Debris är vad avsnittet handlar om. Johan och Farao som är grundarna och stommen i bandet är inbjudna att snacka nya plattan i podcasten. Vi grottar ner oss i deras fantastiska album totalt. Snackar inspiration, inspelningstekniskt nörderi, förebilder, sound, gitarrljud, massa skit som hör en inspelning till,vi lyssnar så klart på skivan från första till sista låt och efter det så analyserar vi alla låtar vi hör på vårt eget vis. Varför väljer man att ge ut musik på vinyl? Debris är helgjuten skiva som inte bara staplar låtar på varandra utan är kort och gott ett album med allt vad det innebär. Fredagsmyset firar av någon konstig anledning 20-år. Vad betyder Debris? En tävling där vinnaren får ett ex av plattan "Debris" sponsras av skivbolaget Megaphoney Records. Vi kommer så klart även in på massor av sidospår i vanlig Bosses Pojkar anda. Detta är historiens kanske förkyldaste podcastinspelning. Snorigt som fan! HÅLL TILL GODO!

28: Lajvare = Swingers

por Henrik Fisso Nilsson

Är Lajvare egentligen förtäckta Swingers? Vi snackar Zombies, löpning, sommaren och kommer in på att myggan är världens farligaste djur. Vi dricker både kaffe och öl. Vi har hamnat mitt i en vallhundstävling av en slump, det är nog därför vi pratar om hundar vi verkligen älskar och att nästan alla andra hundar borde förbjudas. Topp 6 skämslåtar avhandlas och även vilka frågor som blir viktiga i kommande riksdagsvalet. Henrik skulle välja att äta ihjäl sig på Danska fläskrullader om han skulle begå självmord. Johan Mattsson gästar detta fullspäckade avsnitt som spelades in enbart iförd kalsonger. HÅLL TILL GODO!

27: Sambuca smakar anus

por Henrik Fisso Nilsson

Midsommar! Dag Finn från Sha-Boom har berättat att den italienska spriten Sambucka smakar som att slicka en kvinna i anus. Topp 5 ingredienser i en perfekt sillunch avhandlas. Johan vill ligga med ett kallt och krispigt liftsystem om han vore objektsexuell. Ett spontant inspelat avsnitt efter att ett pat öl, snapsar och massor av sill intagits på midsommarafton. Vad är det första Johan kommer göra när han kommer till fotbolls VM i Rio? Henrik rekommenderar ett besök på modell & giljotin museet i Liden. Som vanligt snackar vi massor av strunt och en del allvar i en skön mix. HÅLL TILL GODO!

26: Extramaterial – Orange betyder människa!

por Henrik Fisso Nilsson

Extramaterial. A Clockwork Oranges författare Anthony Burgess, Chuck Berry, Polarpriset och lite annat avhandlas i detta avsnitt med bortklippt material från avsnittet "Bibelbabbel på Södra Teatern". Ni får höra hur det låter innan och efter podcasten Bosses Pojkar spelas in. Om ni tycker det ljudet låter annorlunda så beror det på att jag testar att spela in med en ny microfon. HÅLL TILL GODO!

25: Bibelbabbel på Södra Teatern

por Henrik Fisso Nilsson

Kan man snacka i ett helt avsnitt om Bibeln? Det kan man tydligen! Vi pratar annan skit också men alla sidospår börjar med att vi pladdrar på om Bibeln och om tro. Vem skrev bibeln? Vilka är dom bästa filmerna baserade på bibeln? Vem var Jesus? Var han den första riktiga rockstjärnan? Kan man jobba som präst utan att vara troende? Att vara ”High on Jesus” kan ibland vara farligare än att vara hög på droger i Amsterdam. Vi lär oss att med hjälp av en enkel kommatering så kan skrifterna betyda något helt annat och tolkas olika sätt. Varför är bibeln så gubbig? Vad har brudarna för plats? Ingen vet vad den snåle av de tre vise männen heter. Veckans-Lista är: Topp 5 karaktärer i bibeln. Det överlägset längsta avsnittet hittills från Bosses Pojkar. HÅLL TILL GODO!

24: Den lycklige luffarn

por Henrik Fisso Nilsson

Möt superhjälten Patrik Westerberg. På dagarna jobbar han som filmare på ett coolt Södermalmskontor. På kvällarna och nätterna luffar han runt till nya vackra och platser i Stokholmsområdet och slår upp sitt slitna tält. Hör Patriks inspirerande syn på sitt liv som hemlös. Vinterkyla, regn, hundbett med en sargad arm som följd och till och med en hjärntumör är inget som Patrik ser som något jobbigt eller tungt. Han ser det precis tvärt om. En fantastiskt inspirerande kille. Världen skulle vara en bättre plats att leva i om fler vore som honom. Vi skrattar, snackar om barnböcker, provsmakar ett par öl, får tips på 5 artister som Svenskarna borde lyssna mer på i Veckans-Lista, konstaterar att det inte är någon ide att umgås med människor som inte ger en något, jag får upp ögonen för att frihet inte alls behöver ha med ekonom att göra och mycket mycket mer. Ett härligt samtal med en otroligt härlig människa. HÅLL TILL GODO!

23: Johan frågar. Henrik svarar.

por Henrik Fisso Nilsson

Proust Questionnaire igen! Succén är tillbaka. Vanity Fair, Filip & Fredrik, Marcel Proust och många andra har svarat på dessa frågor, så varför skulle inte vi också kunna göra det samma. I detta avsnitt ställer lillebror Johan storebror Henrik mot väggen med dessa ibland tuffa men ofta ganska idiotiska frågor. HÅLL TILL GODO! (Del 2 av 2)

22: Henrik frågar. Johan svarar.

por Henrik Fisso Nilsson

Proust Questionnaire! Vanity Fair, Filip & Fredrik, Marcel Proust och många andra har svarat på dessa frågor, så varför skulle inte vi också kunna göra det samma. I detta avsnitt ställer Henrik lillebror Johan till svars med dessa ibland tuffa men ofta ganska idiotiska frågor. HÅLL TILL GODO! (Del 1 av 2)

21: Julkarma - Extramaterial

por Henrik Fisso Nilsson

Stryprunka. Vem är gud? Massa snack om karma och att träd utan löv ser ut som lungor! Inga ämnen är för små eller för stora när Henrik, Johan och Stefan låter mikrofonerna stå på efter inspelningen av avsnittet 20: Glöggprovarfylla. Igen. Här kommer nu detta alkoholsvammliga extramaterial er till godo.  

20: Glöggprovarfylla. Igen.

por Henrik Fisso Nilsson

Det lackar mot jul. Åter igen testar och betygsätter Henrik, Johan & Stefan glögg som dom konsumentupplysare dom är! Ni lyssnare måste ju få guidning i vad fan ni skall inhandla inför julens fylla. Det slutar ju så klart i katastrof. Johan delger sin livsstil: Mumma! Memma! Mutta! Precis som förra gången vi tre spelade in så drar en storm in över oss. Vi kör Veckans-Lista från samma lyssnare som sist.  Vad är det som är så bra med orten Ånge? Ett otroligt sörplande, smackande, drickande och ätande. Ett riktigt härligt och fyllaktigt avsnitt! En total repris av förra julens succéavsnitt Glöggprovarfylla. Vi avslutar hela skiten med Stefans visdomsord i form av en sång. HÅLL TILL GODO!

19: Svarta duvor & vissna liljor

por Henrik Fisso Nilsson

Grymma Athena Afshari gästar podden. Vi snackar om att följa sina drömmar, Kartellen och Timbuktus käftsmäll på Jimmy Åkesson, jornalistik och studier, hur vidrigt det är med rasism, vilken stor idol Pippi Långstrump är. Det visar sig att Athena glömt bort var hon är född och att Henrik vågar inte läsa Kristian Gidlunds bok "I kroppen min". Det blir stundtals starka känslor men också många skratt. Coca Cola-torsken Athena känner sig ibland som 10 år. Vi klämmer också av Veckans-Ångestlista. HÅLL TILL GODO!

18: Sexfantasin

por Henrik Fisso Nilsson

Gävleborgs David Beckham. Johan Mattsson gästar Bosses Pojkar och vi snackar mobbning, mikro-öl, komplimanger och sexfantasier och även tårtningen av av Jimmy Åkesson mitt i Hippster-Meckat kring Nytorget på Södermalm avhandlas. Finns ens Hippstern längre? Johan lanserar teorin att arkitekter gärna blir fascister och vi listar Allsvenskan 2013 efter Pagrotsky-modellen. Bosses Pojkar utvecklas till en konspirationspodcast under inspelningen. Ibland är detta ett riktigt mörkt men äkta avsnitt. HÅLL TILL GODO!

17: Fem dåliga vinnare!

por Henrik Fisso Nilsson

Henrik är ensam i studion i detta korta avsnitt. Vi river bland annat av lyssnaren Hans "Hasse" Jonssons inskickade lista på dom fem värsta/sämsta vinnare av Nobelpriset. HÅLL TILL GODO!

16: Extramaterial - James Bond på läroverket

por Henrik Fisso Nilsson

I avsnitt 15 pratade vi bland annat om den vidriga internatskolan Lundsberg. Då karusellen och idiotin runt skolan verkar fortsätta snurra så får ni nu en ur avsnitt 15 tidigare bortklippt snutt där jag och Mattias Bengtsson som var gäst i podcasten snackar om Jan Guillio och hans succéroman Ondskan. HÅLL TILL GODO!

15: En meteorit i fontanellen

por Henrik Fisso Nilsson

Avsnittets gäst är en Mac-expert, ett freak, en frimurare och en flitig Bosses Pojkar lyssnare. Vi snackar om tro och bibeln, även om en oduglig tjockis från Ånge, om cykling och massa annat. Kommer någonsin något av den som gjort Ultima Thules skivomslag säljas på Bukowskis? Vi drar ett fint lyssnarmejl och en riktigt udda Veckans-Lista. Var hemma är eller inte är och uppväxt avhandlas. Givetvis kan vi inte hålla oss från att prata om Lundsberg och all skit som har hänt där. Den gamla skolgårds böghögen kommer också på tal. Detta blir ett speciellt samtal då gästen hört alla tidigare avsnitt och själv bett att få komma och snacka lite allvar och lite skit. HÅLL TILL GODO!

 

14: Tarmfickor

por Henrik Fisso Nilsson

Skådespelaren och komikern Elina Du Rietz gästar podcasten. Vi snackar så klart Stand-Up och skådespeleri. Hur det är att jobba som sällskapsdam i Tokyo. Fastning, tarmrensning, tarmsköljning och rektoskopi avhandlas. Jag ställer frågan -kan man skämta om allt? Veckans-Lista bränns så klart av. Henrik hoppas han är feminist. Baciller är det superskurkarna bland bakterier? Socker visar sig vara ett hett ämne. Kommer Elina komma iväg till Grekland? Höstblåsor mitt i sommaren!? Kan man vara hippie och adlig som satan samtidigt? Ett riktigt härligt och hälsosamt avsnitt! HÅLL TILL GODO!

13: Extramaterial: Avsnitt 12 - Eftersnack

por Henrik Fisso Nilsson

Efter inspelningen av avsnitt 12 - En halv minut potatismagi! så lät vi mikrofonerna stå på. Lyssna på när Thobias och jag snackar om inspelningen av avsnittet. Vi hinner med prat om lite annat också. HÅLL TILL GODO!

12: En halv minut potatismagi!

por Henrik Fisso Nilsson

Ett härligt avsnitt som går i ett rasande tempo! Vi snackar dödsångest och reinkarnation, hur det är att jobba med Josef Fares, nykterhet. Hur det är att komma ut som bisexuell? Vi pratar radio, framtiden och kör givetvis Veckans-Lista. Vi både dricker och berömmer Godmorgon juice. Tobbe lär ut hur man uttalar ordet raggmunk. Transylvias skor kollas in och vi kommer av någon anledning även i detta avsnitt in på snoppar. En riktigt skön stund! HÅLL TILL GODO!

11: I´m not a Belieber, but i wanna be!

por Henrik Fisso Nilsson

Justin Bieber har varit i Stockholm för tre utsålda konserter. Gammel media har fullkomligt överöst oss med Bieber-runkeri och nätet har fullkomligt exploderat i hyllningar och hat. Precis allt har i några dagar handlat om och cirkulerat kring en 19-åring från Canada. För att förstå lite mer om detta fenomen begav jag mig till ett totalt Belieber-belägrat Grand Hotel och Globen i hopp om att få svar på mina funderingar. Vet inte om jag förstår Justin Bieber så jävla mycket bättre nu, men det skiter jag i för jag har haft så många fantastiska möten med hans fans. (Beliebers) Har nog aldrig mött så mycket kärlek, förväntan, gemenskap, glädje och kamratskap. Det är dom som är dom intressanta, inte han. Helt fantastiskt!

 

10: En sång och en dansman

por Henrik Fisso Nilsson

Dansbandsstjärnan Micke Mårtensson från bandet Highlights gästar podcasten. Allt spelas in på ett hotellrum som bekostas av Kanal 5. Vi snackar mysiga ungdomsminnen från olika lador. Det går tyvärr inte så vilt till på dansbandsturné som man vill att det ska göra. Makrill i tomatsås toppar Veckans-Lista. Henrik skulle inte kunna suga av någon med kondom på fyllan på grund av lukten. Vi pratar om Kräk-Eva . Lemmy i Motörheads alkoholintag avhandlas. Det blir så klart en hel del tugg om dansband och Carina Bergs bärbara talkshow. Micke försöker prata om Anders Lundin till tonerna av Henriks toalettbesök. (Det går sådär!) Vi konstaterar att hemma kommer alltid vara hemma! Arnie är en speciell kille. Ett fullspäckat avsnitt och en jävligt mysig stund! HÅLL TILL GODO!

9: X2000 från Malmö

por Henrik Fisso Nilsson

Min nya favorit och vän - Underbara designern, dragshow-drottningen, festfixaren, discjockeyn och Stockholmsprofilen Leo Berglund och jag (Henrik "Fisso" Nilsson) snackar strunt efter att ha varit på inspelning av Carina Bergs nya show - "Bergs bärbara talkshow" som vi båda deltar i. (Kanal5 tisdagar 21:00) Avsnittet är inspelat på ett tåg mellan Malmö och hem till Stockholm. (Ursäkta ljudkvalliten!) Vi snackar om TV-showen. Vad är drag? Att Centerns Annie Lööf var en riktigt positiv överraskning. Pistolskytte med lila pistol och mycket mycket mer. Det är folk som satan på tåget. Vi snor några andras platser och tågvärden Åke kommer och stoppar inspelningen. Hela podden avslutas med en riktig dansbandsmacka av bandet Highlights. Håll till godo!

8: Celloknullaren - Det lite allvarligare avsnittet

por Henrik Fisso Nilsson

Johanna Broman gästar Bosses Pojkar. Vispar Stellan Skarskård grädden med snoppen? Och vem är den mystiska kvinnan han har på besök? Är Karlskrona känt för något mer än U137? Henrik mår lite dåligt över att lägenheten varit dränkt i bajsvatten. Johanna hotar knulla cellon bakifrån i Guldrummet. Vi snackar jämnställdhet och kör Veckans Lista. Podcasten finns äntligen på Facebook. Kan man ta beslut på andra grunder än att låta känslorna styra? Henrik håller på att avslöja vilken Talk-Show han håller på att spela in. Pappa Hans penis är fortfarande ohotad etta! Vi går på djupet med personen och fenomenet Marilyn Monroe. Mo Yan går totalt bort på bokrean. Johannas beundrare kommer cyklandes. Detta kan vara det allvarligaste avsnittet av podcasten hittills. (Men det säger ju kanske inte så mycket!) Mycket nöje! Håll till godo!

7: Backstage med Corroded

por Henrik Fisso Nilsson

Vi gästar Corroded på turné backstage på Debaser i Stockholm. Jag och Jens Westin snackar tok, Stora Henrik-Boken och massa andra gamla minnen. (Inte så mycket allvar här inte!) Janne Kask (Brainpool) -Midrock i Ånge! Det var ju där som en i publiken dog, eller hur!? Kommer Brad Pitt spela Jens W i filmen om hans liv? Back In Black den näst bästa AC/DC skivan! Den totala besvikelsen när Ångeborna uteblir. Sveriges elakaste trummis på föräldrarmöre! KNACK! KNACK! -Jag måste pissa! Lille Henrik är en Golden-Shower och onanerar till Modesty Blaise. Om det inte vore nog med det så kör Jens en nål i snoppen! Ett fullmatat avsnitt inspelat mitt i en fest som sker backstage innan Corrodeds gig på Debaser - Medis 24/1 I Stockholm! Lyssna! Njut! Upptäck Dr Boosters hit Sky High! Håll till godo!

6: Ett speciellt avsnitt!

por Henrik Fisso Nilsson

Ett specialavsnitt där vi gör en riktig djupdykning i podcasten. Bjuder bland annat lyssnarna på ett penispratar-medley. Hyllar vår nyss bortgångna farmor. Lyssnar på riktigt fyllesnack. Som vanligt hoppas vi bjuda på en lagomt skruvad och skön mix!

5: Glöggprovarfylla

por Henrik Fisso Nilsson

Podcastens julspecial! Vi testar massor av glögg i sändning och allt spårar ur! - Skärpning Blossa! Johan är äntligen tillbaka! Mannen, myten, legenden & livsstilen Stefan "Grabben" Randström gästar studion. Akvariet på Mittis är en riktig härdsmälta. Stockholms elitbögar slår klorna i Grabben. Vi i studion gillar "STARKT". Vem vinner? LN i Hangaren eller Julröjjet på Steam Club? Vet ingen vad den fete på bas i Van Halen heter? Grisfotsfrossa bra eller anus? Alexander Bard suger in lyssnarna till podden! Die Hard - den mest underskattade julfilmen!? Vi avslutartar podden med den kanske bästa jullåten någonsin och ringer Arne Weise som önskar alla lyssnarna God Jul!

4: Shit va listigt!

por Henrik Fisso Nilsson

Basketpoddens Henrik Broman gästar Bosses Pojkar och berättar bland annat om vad som krävs för att göra en riktigt bra och korrekt lista. Vad är en arbetskollega och vad är en kompis? Är Ånge redo för världens stösta Märklin-tågbana? Är inte Janssons Frestelse värd en högre placering än nummer tre på julbordet? Det är skitenkelt att göra parodi på Skate-Punk. Vi dricker kiss och har det jävligt trevligt och Bromans pappas kuk är fortfarande nummer ett!

3: Skitavsnittet

por Henrik Fisso Nilsson

Ett 10 minuter kort skitavsnitt! På grund av Henriks Vinterkräksjuka är Bosses Pojkarstudion satt i karantän. Johan och vår tilltänkta gäst denna vecka var förbjudna att komma till veckans inspelning. I väntan på att nästa "RIKTIGA" Bosses Pojkar avsnitt kommer ut rekomenderar Henrik några andra podcasts att ladda ner och lyssna på tills dess. Henrik letar även efter tips på Facebook hur man förebygger för att inte få och hur man skall bete sig om man ändå fått vinterkräksjukan. (Det går sådär!) 

2: Hasse Aro som Poster Boy

por Henrik Fisso Nilsson

Johan dikterar vilkoren på distans. Therese kommer in och räddar hela avsnittet. Hasse Aro tar över som Poster Boy för könsskador efter Dieter Bohlen i Modern Talking och framtiden för Söderins Gatukök bedöms som extremt tuff! 

1: Mr Soffa & Sockerkicksmyten

por Henrik Fisso Nilsson

Henrik och Johan snackar högt och lågt om allvar och strunt! Johan avfärdar sockerkicken som en ren myt och Henrik förvandlas till iPerson & Mr Soffa!