Bloginautti

de YLE Areena

Yle Puheen Bloginautti matkailee suomalaisten virtuaalikirjoittajien maailmoissa. Ohjelmassa etsitään ja esitellään niin arkisia, yllättäviä kuin muuten vain kiinnostavia blogeja.

Episodios

Bloginautti: Sami Sykkö ja prinssi Williamin avokkaat

por YLE Areena

Muotitoimittaja Sami Sykkö rakastaa estetiikkaa. Sami Sykön tyylillä -blogissa hän esittelee tyylimaailman uusimmat ilmiöt, kulttuurin kuumimmat kokemukset ja metropolien mehevimmät puheenaiheet. Toimittaja on Salla Vuolteenaho.

Bloginautti: Peppi Puljujärvi: "Bloggaaminen on auttanut minua eteenpäin"

por YLE Areena

Bloggaaja ja YleX:n musiikkipäällikkö Peppi Puljujärvi on intohimoinen kirjoittelija, joka on naputellut tekstiä elämästään varmasti usean kirjan verran. Hän on kokenut pelon, nälän ja yksinäisyyden ja turvattomuuden alle kouluikäisenä, mutta saanut kokea myös sijaisperheen lämmön ja turvan, oppinut elämään menneisyytensä kanssa ja päässyt pitkälle. Arjestaan, kokemuksistaan ja työstään avoimesti bloggaava Peppi Puljujärvi on Salla Vuolteenahon vieraana.

Bloginautti: Sanna Ukkola

por YLE Areena

Kiinnostavatko politiikka-aiheiset blogi-tekstit? Bloginautti tapasi Ylen A-Studion politiikan toimittajan Sanna Ukkolan, joka sanoo, että hän bloggaa politiikasta niin, että politiikan teemat aukeavat kaikille. Toimittaja on Salla Vuolteenaho.

Bloginautti: Sufferiinan Salongissa syntyy värikkäitä torkkupeittoja

por YLE Areena

"Pääasiassa virkkaan ja tällä hetkellä lemppareina ovat virkatut torkkupeitot", kertoo bloggaaja Sari Niiranen. "Aikuinen tyttönen kertoilee käsitöistään, haaveistaan ja tekemisistään. Mukana seikkailevat tanssityttö vm-01 ja mies vm-71". Näin esittelee itsensä Sari Niiranen, nainen Sufferiinan Salonki-blogin takaa. Blogissa riittää väriä ja romanttista tunnelmaa. "Värit ja kukat ovat käsitöissäni pääosassa. Myös kotona kaikkien värien pitää sointua toisiinsa. Mies sanoo, että olen varmaan ainoa ihminen joka kattaa nakkikeiton kanssa kristallilasit", kertoo Niiranen. Mitä kaikkea blogi on tuonut tullessaan? Millaista palautetta bloggaaja saa? Anu Packalén tavoitti iiläisen Sari Niirasen.

Bloginautti: Jael Ancker bloggaa appelsiinipuun katveesta

por YLE Areena

"Appelsiinipuu, joka on täynnä hedelmiä, on yksi kauneimmista asioista minkä tiedän", paljastaa Jael Ancker. Jael Ancker on nainen "Appelsiinipuun alla" ja "Appelsiinia ja hunajaa" blogien takaa. Anu Packalén haastattelee.

Bloginautti: Katja Lahti ei hehkuttele vauvanvaatteilla

por YLE Areena

"Mun blogin suosion salaisuus perustuu siihen, että olen kirjoittanut sitä pitkään ja kirjoitan aina rehellisesti. Annan vertaistukea arkeen, olen skipannut perinteiset äitihehkutukset ja vauvan vaateostokset", sanoo Katja Lahti Project Mama -blogin takaa. Katja Lahti on nainen suositun Project Mama-blogin takaa. Katjalla on herkullinen tyyli kääntää asioita päälaelleen ja ravistella hyvän äidin -myyttiä. "Bloggaan inspiksen mukaan. En tee liveraportointia elämästäni", kertoo ammattikirjoittaja Lahti. "Blogin täytyy antaa joskus viedä. Kun huomaa, että jokin asia turpoo ja versoo, niin kannattaa ottaa kaikki irti": Toimittaja on Anu Packalén Näin nainen Project Mama-blogin takaa Katja Lahti. Anu Packalén jututti.

Bloginautti: Stella Harasek on hillitön esteetikko

por YLE Areena

Tyyliä, ajatuksia, hetkiä, mäyräkoiria, ullanlinnalaista utuisuutta, muistiinpanoja musiikista ja valokuvia. Tällaista raukeaa tunnelmaa löytyy Stella Harasekin supersuosituista blogista. Stella kulkee aina kamera valmiina, osa kuvista päätyy blogiin. "Katselen maailmaa ihan tavallisena Stellana. Blogi noudattelee vahvasti mun elämää, ei toisin päin. Mun kirjoitustyyli ei ole radikaalisti muuttunut kuudessa vuodessa. Samat maneerit niin hyvässä kuin huonossakin. Valokuvaajana olen kehittynyt huimasti", kertoo bloggari Stella Harasek. Toimittaja on Anu Packalén.

Bloginautti: Urheilutoimittaja Tapio suominen

por YLE Areena

Urheilutoimittaja Tapio Suominen on tuore twitteristi. Suominen on uuden asian äärellä innostunut, toisten mielestä liikaakin. Miehellä on tavoitteena saada 20 000 seuraajaa. Onko tavoiteluku vain hyvän supliikkimiehen heitto? Toimittaja Olga K.

Bloginautti: Lumilautailija Eero Ettala

por YLE Areena

"Ennen blogeja ja sosiaalista mediaa työ oli helpompaa, kun ammattilaiset kuvasivat. Nykyään, kun tulee kotiin, niin illalla joutuu miettimään, että minkä videon laittaisi Facebookiin, että jengi pysyy kartalla", kuvailee ammattilumilautailija Eero Ettala sosiaalisen median merkitystä ammatissaan. Lumilautailijoiden sponsorit ovat kiinnostuneita esimerkiksi siitä kuinka monta seuraajaa urheilijalla on Instagramissa. Toimittaja Salla Vuolteenaho.

Bloginautti: Bloggari Katleena Kortesuo

por YLE Areena

Ei oo totta -blogin pitäjä Katleena Kortesuo käsittelee blogissaan omaa ja muiden viestintää kolmesta näkökulmasta. Ei oo totta antaa ruusuja ja ruoskaa mutta myös ratkaisuja. Ammatiltaan Kortesuo on kouluttaja, tietokirjailija ja kasvuyrittäjä, joten hänen bloginsa, kuten myös muut sosiaalisen median käyttötapansa, ovat sekoitus ammattia, harrastuksia sekä häntä itseään. Toimittaja Jarmo Laitaneva.

Bloginautti: Käsillä kokija värjää itseensä hyvää oloa

por YLE Areena

Bloginautissa ääneen pääsee nainen Käsveskan kätköistä -blogin takaa. "Aamulenkillä hoidan vireystilan kuntoon ja käsityöt ovat taas mielen hoitoa. Neulominen ja virkkaaminen on meditatiivista toimintaa, mindfullnessia, rauhoittumista ja omaan itseen katsomista", pohtii vantaalaiskoulun apulaisrehtori, äiti ja intohimoinen käsilläkokija Salla Partanen. Yksi Sallan erikoisuuksista on siis se, että hän käyttää töissään itse värjäämiään lankoja. Blogi löyty nimellä "käsveskan kätköistä". Siellä voi käydä ihastelemassa käsillä kokijan Salla Partasen käsitöitä, mm. stipendinrahastontöitä ja vähän muutakin elämää. Taiturin tapasi Anu Packalén.

Bloginautti: Minna Talka bloggaa ja kokkaa

por YLE Areena

Isoäiti Anna Hildan yli sata vuotta vanha, repaleinen keittokirja ja kokkauksesta ja bloggauksesta innostunut tyttären tytär Minna Talka. Näistä aineista on tehty blogi "Isoäidin reseptillä". Minna Talka bloggaa ja kokkaa aina kun siihen on aikaa. "Yhden ruoan valmistaminen ja kuvaaminen on pitkä prosessi, joka alkaa jo kaupan tiskiltä", paljastaa Talka. Toimittaja on Anu Packalén.

Bloginautti: Mikrobloggari Arman Alizad

por YLE Areena

Juontaja, tuottaja ja vaatturimestari Arman Alizad sanoo, että bloggaajana hän pitää eräänlaista mielipuolen päiväkirjaa. Perinteistä blogia ei Alizad pidä, mutta mikroblogipalvelu Twitterissä hän on erittäin aktiivinen ja seurattu.

Bloginautti: Bloggari Marko Kulmala

por YLE Areena

Mitä blogit edustavat, mihin kirjoittajat teksteillään tähtäävät? Liittyykö blogeihin suoraa vallankäyttöä vai enemmänkin piilovaikuttamista - kenen äänellä bloggarit puhuvat? Bloginautin vieraana on Irtiottoja blogin pitäjä Marko Kulmala.

Bloginautti: Bloggari Jenny Belitz-Henriksson

por YLE Areena

Bloginautin vieraana on hyvinvointibloggari Jenny Belitz-Henriksson, jonka tarkoituksena on levittää hyvää mieltä, innostaa ja inspiroida.

Bloginautti: Anna bloggaa Tyylitellen

por YLE Areena

Bloginautti tutustuu Tyylitellen –nimiseen blogiin, tai tarkemmin sanottuna blogin 30-vuotiaaseen kirjoittajaan Annaan, joka bloggaa rakkaudesta vintagevaatteisiin ja kenkiin. Ja ihaniin tuoleihin, tietenkin.

Bloginautti: Lomalla - kotona ja reissussa

por YLE Areena

Bloginautti lomailee, mutta ei sentään uimarannoilla, vaan virtuaalimatkailee loma-aiheisissa blogikirjoituksissa. Matkan kohteina "Weera Bettina"-, "Matka&Muisto"- ja "Merimatka maalla" - nimiset blogit. Kati Turtola ja Jarmo Laitaneva toimittavat.

Bloginautti: Sami Köykkä:" Mikä tekee blogista blogin - se on ikuisuuskysymys."

por YLE Areena

It-konsultti Sami Köykkä on omien sanojensa mukaan tyypillinen propellihattu eli ihminen, joka innostuu helposti uusista teknologiaan ja vekottimiin liittyvistä asioista. Ja onneksi innostuu, sillä hän on on ihminen, joka kehitti Blogilista.fi -palvelun. Ilman tuota sivustoa meiltä jäisi useimmat blogit löytämättä. Jarmo Laitaneva toimittaa.

Bloginautti: Bloggari Jukka Relander

por YLE Areena

Bloginautti lähti tapaamaan taitavaa sanankäyttäjää, esseistiä, bloggaria ja monen tittelin miestä, Jukka Relanderia. Olga K. kyseli, kirjoittamisen lisäksi, mitä blogeja Relander itse seuraa.

Bloginautti: Bloggari Anne Kukkohovi

por YLE Areena

Anne Kukkohovi ei seuraa ainoastaan muoti- ja markkinointi -blogeja, vaikka onkin näillä aloilla töitä tehnyt ja tekevä nainen, vaan etsii, löytää ja lukee hyvin monipuolisia nettikirjoituksia. Bloginautin toimittaa Olga K.

Bloginautti: Bloggari Jyrki JJ Kasvi

por YLE Areena

Bloginautti lähtee nyt hissillä kymmenenteen kerrokseen. Kohteena ei ole mikään ravintolakymppi, vaan Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtaja Jyrki JJ Kasvi. Tieto, Google-lasit ja valtio valtiossa-näistä on Bloginautti kiinnostunut tänään.

Bloginautti: Bloggari Ilona Korhonen

por YLE Areena

Moni blogisti on varsinainen moni alanosaaja. Bloginautti tapaa naisen, joka taltioi kotinsa remonttia toisaalla, ja toisaalla pyörittää suosittua käsityöblogia. Ilona Korhonen on ihminen, joka tietää mitä bloggaaminen vaatii. Toimittajana on Olga K.

Bloginautti: Hääblogit

por YLE Areena

Bloginautissa on tarjolla jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin lainattua ja jotakin sinistä. Matkan kohteina Sulhanen 2012, Alma, Palomiehen morsian ja Helsingin Sanomien Myötä- ja vastoinkäymisiä -nimiset blogit. Olga K ja Jarmo Laitaneva toimittavat.

Bloginautti: Ministerinvaihdokset

por YLE Areena

Millaisia ajatuksia Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen ministerinvaihdokset aiheuttavat bloggaajissa? Bloginautissa luetaan Jyrki Virolaisen, Erkki Tuomiojan ja Suomen Kuvalehden blogeja, sekä vilautetaan pikaisesti Annin aatoksia.

Bloginautti: Lätkän MM-kisahuumaa

por YLE Areena

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen aikaan lajista voivat innostua muutkin kuin lätkädiggarit. Keskisuomalaisen urheilublogin ja Minityyli.fi –sivuston lisäksi bloginautti vierailee Pois työpöydältä-, Pikku Murmeli- ja Koiranmutka –blgogeissa.

Bloginautti: Ilokaasua ja sikavodkaa

por YLE Areena

Bloginautti on vapputunnelmissa, matkakohteina ovat blogit nimeltään Kääpiölinnan köökissä, Uusi temppu vai kourallinen vanhoja?, Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa ja Valio koekeittiön kuulumiset ruokablogi.

Bloginautti: Ovatko tietosi tallessa?

por YLE Areena

Uskaltaako Facebookia käyttää kännykän kautta? Mitä ovat haittaohjelmat ja pitääkö niistä olla huolissaan? Bloginautin matkakohteena ovat tietoturvallisuudesta kirjoittavat blogit: Juhan it-blogi, Neptunet, Ppeblogi ja Parlamenttikirjasto.

Bloginautti: Huhtikuu on kuukausista julmin

por YLE Areena

Blogien Töölöntorin laidalta, Tuulestatemmattua ja Nojatuolifilosofian kenttäkokeita kimpussa Olga K. ja Kati Turtola.

Bloginautti: Veroparatiisit

por YLE Areena

Bloginautti sukeltaa lämpimillä vesillä, jossakin Kyproksen ja Caymansaarten välimaastossa. Veroparatiiseista kirjoittavat Satu Hassi, sekä Päreitä ja Kriittinen tila -nimisiä blogeja pitävät ihmiset.

Bloginautti: Tuorepuuroa ja feikkimetukkaa

por YLE Areena

Bloginautti tarjoaa tuorepuuroa, sisarkakkua ja feikkimetukkaa. Anu Packalén on tutustunut Omenaminttu, Isoäidin reseptillä, Keittiökameleontti, Pallolaajennus-nimisiin blogeihin.

Bloginautti: ketun jälkiä, pöllöjä ja hankikantoja

por YLE Areena

Bloginautti nauttii vielä kevättalven pakkasista ja seikkailee luontoaiheista kirjoittavien bloggareiden sivuilla. Luettavina ovat Pro mustarousku, Alternative Arboretum, Värriön luontopäiväkirja ja Umami -nmiset blogit.

Bloginautti: Hiihtolomalla

por YLE Areena

Hiihdon merkitys hiihtolomalla on vähentynyt, mutta edelleen monet hakeutuvat laskettelemaan hiihtolomalla - jos eivät sitten bloggaamaan. Bloginautin kohteena ovat Forecan sääblogi, Ei saa mennä ulos saunaiholla ja Helsinki 10 - nimiset blogit.

Bloginautti: Kaukaloväkivaltaa vai ei?

por YLE Areena

Bloginautti sukeltaa jääkiekon ja kaukaloväkivallan hyiseen hetteikköön. Otteita lainataan Outoa Taigaa, Keskisuomalaisessa kirjoittavan Tuomas Heikkilän sekä Uuden Suomen Janne Hildénin blogeista. Olga K ja Jarmo Laitaneva lukevat.

Bloginautti: Kansanedustajat bloggaavat

por YLE Areena

Mitä suositut kansanedustaja-bloggarit pohtivat nyt, kun talven selkä on taittumassa ja valo valtaa taas alaa. Kohteena Alexander Stubbin, Osmo Soininvaaran ja Mikael Jungnerin blgit.

Bloginautti: Talo järven rannalla keskellä kaupunkia

por YLE Areena

Unelmakodin määritelmiä on muitakin, mutta monet oman talon rakentajista unelmoivat sekä omasta rauhasta että palveluiden läheisyydestä. Tutustumisen kohteina ovat Murusta asiaa, Raksahomma, Tontin laidalta, Kotitalo ja Talo KeKo.

Bloginautti: Seksiblogin seuraamukset

por YLE Areena

Päiväkodissa työskentelevä Melissa Mäntylä irtisanottiin työstään pitämänsä blogin vuoksi. Bloginautti sukeltaa Melissan seksiblogiin, sekä Melissan kohtelua pohtivaan Filosofian puutarhassa blogiin.

Bloginautti: Virtuaalisia lautasmalleja

por YLE Areena

Bloginautti etsii tänä maanantaina virtuaalista lautasmallia. Bloginautin matkakohteina ovat Pullapoliisin elämää, Highway to Health ja Sannan soppa -nimiset blogit.

Bloginautti: Leffoja ja Oscar-palkintoja

por YLE Areena

Yhdysvalloissa julkistettiin elokuvan Oscar-palkintoehdokkaat. Niinpä Bloginautin matkakohteina ovat Sinin leffablogi, Artun leffablogi, Seitsemän tähteä -elokuvablogi, K-blogi sekä P.S. Rakasta elämää niminen blogi. Parhaan elokuvan Oscarin saa…

Bloginautti: Kenen pitäisi alentaa palkkoja?

por YLE Areena

Palkka-ale. Jos yhtä, niin toista -nimisen blogin lisäksi Bloginatti vierailee Kauppalehden, Aamulehden ja Suomen Kuvalehden blogeissa.

Bloginautti: Vuoden vaihtuminen blogimaailmassa

por YLE Areena

Suomalaisten suosituimmat uuden vuoden lupaukset koskevat elämäntapa-muutoksia: enemmän liikuntaa, vähemmän viinaa, terveellisempää ruokaa ja tupakka pois. Myös positiivisemman elämänasenteen perään haikaillaan: moni haluaa vähentää turhien huolien murehtimista ja keskittyä enemmän tähän hetkeen. Bloginautti kollasi suomalaisten tuntoja vanhan ja uuden elämän välimaastossa. Tällä kertaa Bloginautin matkakohteina olivat Lime Everything, Kaikkea hyvää, Onnen hippu, Minimalismin ilo ja Viinillä –nimiset blogit.

Bloginautti: Muutoksen tuulia

por YLE Areena

Vuoden vaihtuminen näkyy myös blogeissa. Bloginautin matkakohteina ovat Lime Everything, Kaikkea hyvää, Onnen hippu, Minimalismin ilo ja Viinillä -nimiset blogit.

Bloginautti: Jouluttajat

por YLE Areena

Tällä kertaa Bloginautti etsi ja löysi netistä joulublogeja, tai muuten vain jouluaiheisia kirjoituksia. Joulusta ja mitä moninaisimmista jouluaskareista kertovia blogeja löytyy netistä paljon. Bloginautin matkakohteina olivat blogit nimeltään: Tuo ääni tiukujen, Pakollinen joulu, Kuta pienempi on itse sitä isompi joulu tulee, Lumiukon Joulu ja Tähtien tuiketta.

Bloginautti: Palkittuja kirjoja

por YLE Areena

Yle Puheen Bloginautti matkailee suomalaisten virtuaalikirjoittajien maailmoissa. Ohjelmassa etsitään ja esitellään niin arkisia, yllättäviä kuin muuten vain kiinnostavia blogeja joka maanantai. Tässä jaksossa uidaan Kirjainten virrassa ja piipahdetaan Sivukirjastossa.