Club Dante

de Ràdio 4

Aquesta és la cinquena temporada del Club Dante, el programa de literatura de Ràdio 4, l'aposta d'aquesta ràdio pública pel món de la cultura i, més concretament, dels llibres. Dirigit i presentat per l'escriptor i editor David Marti (autor, entre d'altres, de "Les bruixes d'Arnes", "La metgessa de Barcelona", "El guerrer adormit", "Les dones sàvies de la muntanya" i "Llegendes de bruixes i altres històries dels boscos"), cada setmana convidem autors, lectors, editors i llibreters per debatre sobre temes d'actualitat del sector.

Episodios

Club Dante - 'Llibres, viatges i aventures'

por Ràdio 4

"Llibres, viatges i aventures" amb l'escriptor i explorador Jordi Canal-Soler.

Club Dante - Raig Verd Editorial

por Ràdio 4

Parlarem de “Raig Verd Editorial” amb la seva editora, Laura Huerga.

Club Dante - 'Com escriure novel·la negra' amb l'escriptor Sebastià Bennassar

por Ràdio 4

"Com escriure novel·la negra" amb l'escriptor Sebastià Bennassar. La recomanació del llibre de la setmana la farà Marta Simón de la llibreria Muntanya de Llibres de Vic.

Club Dante - L'autor que ha revolucionat la literatura juvenil

por Ràdio 4

"L'autor que ha revolucionat la literatura juvenil", amb Francisco de Paula. La recomendació del llibre de la setmana la fa Meritxell Álvarez, de Natura Llibres.

Club Dante - "Petites grans històries" amb Ignasi Revés i Judith Pujadó

por Ràdio 4

Parlem de "Petites grans històries" amb l'escriptor Ignasi Revés i l'editora Judith Pujadó d' Edicions Sidillà. La recomanació del llibre de la setmana la farà Sergio Bassa de "Bassa, la papereria".

Club Dante - 'Poesia i vida' amb la periodista i escriptora María Leach

por Ràdio 4

"Poesia i vida" amb la periodista i escriptora María Leach. La recomanació del llibre de la setmana la farà Anna Comellas Ramírez de la llibreria El racó de les paraules de Sant Joan de Vilatorrada.

Club Dante - "Llibres i memòria històrica"

por Ràdio 4

"Llibres i memòria històrica" amb el llibreter Xavier Cortés de Llibreria la Memòria. La recomanació del llibre de la setmana la farà Maria Fernández de Casa Usher.
.

Club Dante - 'Literatura per a infants i joves'

por Ràdio 4

"Literatura per a infants i joves" amb Paula Jarrin de Llibreria Al·lots. La recomanació del llibre de la setmana la farà Eugènia Pujol de Librería Fabre.

.

Club Dante - Literatura i pandèmia

por Ràdio 4

"Literatura i pandèmia" amb Montserrat Camps, doctora en filologia clàssica i professora de filologia grega a la UB. 
La recomanació de la setmana la farà Carlota de La Carbonera Llibres.
.

Club Dante - Pilarín Bayés, 80 anys de conte

por Ràdio 4

"Pilarín Bayés, 80 anys de conte" amb la il·lustradora Pilarín Bayés i l'editora Alba Puig de l'Editorial Mediterrània. La recomanació de la setmana la fa Damià Gallardo de Laie.
 

Club Dante - Llibres per millorar les nostres capacitats personals

por Ràdio 4

"Llibres per millorar les nostres capacitats personals" amb el psicòleg i escriptor Antoni Bolinches. La recomanació de la setmana la farà Paula Jarrín de la Llibreria Al·lots.
.

Club Dante - Editorial La Galera

por Ràdio 4

Parlem de l'editorial La Galera amb la seva directora, Pema Maymó.
 

Club Dante - Xarxes socials, llibres i cultura

por Ràdio 4

"Xarxes socials, llibres i cultura" amb l'expert en marketing digital i youtuber Romuald Fons. La recomanació de la setmana la farà Alejandro López de "Alibri Llibreria".

Club Dante - 'Història, dones i literatura' amb l'escriptora Mª Àngels Cabré

por Ràdio 4

Parlem de 'Història, dones i literatura' amb l'escriptora Mª Àngels Cabré. La recomanació del llibre de la setmana la farà Teresa Calabús de la llibreria El Cucut de Torroella de Montgrí.

Club Dante - La llibreria més antiga de Catalunya

por Ràdio 4

"La llibreria més antiga de Catalunya" amb Rosa Cubeles i Ester Galindo de Llibreria Viladrich. La recomanació de la setmana la farà Vanessa Bargalló de l'Espai Cultural Guaix d'Amposta.

Club Dante - "El meu primer conte" amb la psicòloga i escriptora Montse Barceló

por Ràdio 4

"El meu primer conte" amb la psicòloga i escriptora Montse Barceló. La recomanació del llibre de la setmana la farà Glòria Arquillo de la llibreria La Inexplicable de Barcelona.

Club Dante - 'Llibres familiars' amb la mestra i escriptora Lídia Fraguas

por Ràdio 4

Parlem de "Llibres familiars" amb la mestra i escriptora Lídia FraguasEditorial Mediterrania. La recomanació del llibre de la setmana la farà Ramon Inglada de la llibreria La Ploma de Barcelona.

Club Dante - Editorial Comanegra

por Ràdio 4

Parlem de l'editorial Comanegra amb el seu director, Joan Sala Torrent. La recomanació del llibre de la setmana la farà Irene Bonet de la Llibreria Drac d'Olot.

Club Dante - Llibres i lideratge

por Ràdio 4

"Llibres i lideratge", amb l'escriptora i editora Iolanda Batallé. La recomanació del llibre de la setmana la farà Xavier Delòs de Llibreria Geli.

Club Dante - 'Estructures elementals de la narrativa' amb Albert Sánchez Piñol

por Ràdio 4

Coneixem "Les estructures elementals de la narrativa" de la ma de l'antropòleg i escriptor Albert Sánchez Piñol. La recomanació del llibre de la setmana la fa Marc Pons, de la llibreria La Tribu de Barcelona.

Club Dante - L'amor a la literatura

por Ràdio 4

"L'amor a la literatura" amb l'escriptor Vicenç Llorca. La recomanació del llibre de la setmana la farà Montse Mas de Llibres Setciències.

Presentat i dirigit per David Martí.

.

Club Dante - 'Llibres sobre relaxació i meditació' amb el professor de ioga i escriptor Javier Salinas

por Ràdio 4

"Llibres sobre relaxació i meditació" amb el professor de ioga i escriptor Javier Salinas. La recomanació del llibre de la setmana la farà Mª Teresa Roca de la llibreria La baldufa de Montblanc.

Club Dante - L'art del fotoperiodisme

por Ràdio 4

"L'art del fotoperiodisme" amb el fotògraf Sergi Cámara. La recomanació del llibre de la setmana la farà Avelina Cabrera de la llibreria Avelina de l'Ampolla.

Club Dante - 'L'arquitectura com a font d'inspiració literària' amb Judith Urbano

por Ràdio 4

Parlem de 'L'arquitectura com a font d'inspiració literària' amb Judith Urbano, degana de Universitat Internacional de Catalunya. La recomanació de la setmana la farà Eloi Vila de Llibreria Edison de Figueres.
 

Club Dante - Històries de la Terra Alta

por Ràdio 4

"Històries de la Terra Alta" amb l'historiador David Tormo. La recomanació del llibre de la setmana la farà Èric del Arco de la llibreria DocumentaBCN.
.

Club Dante - El secrets de la il·lustració

por Ràdio 4

Parlarem de "Els secrets de la il·lustració" amb l'il·lustrador Ignasi Blanch. La recomanació del llibre de la setmana la farà Sergi Bassa de
Bassa, la papereria.

Club Dante - Parlem de Eumo Editorial amb Montse Ayats

por Ràdio 4

Parlem de Eumo Editorial amb Montse Ayats. La recomanació del llibre de la setmana la farà Marçal Font de la Llibreria Fènix.

Club Dante - Recordem Mercè Rodoreda

por Ràdio 4

Parlarem de "Mercè Rodoreda" amb l'escriptora Cinta Arasa. La recomanació del llibre de la setmana la farà Mariana Sarrias de
Llibreria Byron.
.

Club Dante - Psicologia, llibres i pandèmia, amb Víctor Amat

por Ràdio 4

"Psicologia, llibres i pandèmia" amb el psicòleg Víctor Amat. La recomanació del llibre de la setmana la farà Rafa Brujo de Dòria Llibres.
 

Club Dante - El misteri com a font d'inspiració literària

por Ràdio 4

"El misteri com a font d'inspiració" amb l'escriptora Clara Tahoces.

Club Dante - La crítica social a la literatura

por Ràdio 4

Dissabte 28, a les 19h, parlarem de "La crítica social a la literatura" amb l'escriptora Montse Cabanas i l'editor Marc Moreno, Llibres del Delicte. La recomanació de la setmana la farà Jordi Caselles de la llibreria Caselles de LLeida.
 

Club Dante - Les aventures d'un escriptor novell

por Ràdio 4


Parlem de "Les aventures d'un escriptor novell" amb el guia turístic i escriptor Josep Soler. La recomanació del llibre de la setmana la fa Maria Fernández de la llibreria Casa Usher de Barcelona.
 

Club Dante - '30 anys de Pagès Editors' amb Eulàlia Pagès

por Ràdio 4

"30 anys de Pagès Editors" amb Eulàlia Pagès. La recomanació del llibre de la setmana la farà Eugènia Pujol de Librería Fabre.

.