Finska Pinnar

de Finska Pinnar

Finska Pinnar oli Sisuradion kaksikielinen perjantai-illan viihdeohjelma. Tvåspråkig fredagsunderhållning med aktuella gäster och fredagspanel, det var Finska Pinnar det! Ansvarig utgivare: Anne Sseruwagi

Episodios

Carolina Norén ja Suomen kesähitit 2014!

por Finska Pinnar

Svensktoppen-juontaja Carolina Norén on Finska Pinnarin viimeinen vieras, ja hänen tehtävänsä on selkeä: jakaa "finsktoppar" tämän kesän mahdollisille ja jo oleville kesähiteille Suomesta!

Carolinalla on selkeät säännöt miten "sommarplåga", eli kesän läpi soiva kesähitti tunnistetaan: 1. Kappaleesta pitää löytyä sopivasti hölmöyttä. 2. Sen pitää olla yksinkertainen, mielellään niin että voi laulaa mukana. 3. Carolina painottaa myös kotimaista kieltä, eli jos viettää kesää Suomessa niin kesäkappaleen pitää kuulostaa siltä. PÅ SVENSKA: Svensktoppens programledare Carolina Norén är inbjuden till den sista Finska Pinnar-sändningen för att ge sina kommentarer på sommaren sommarplågesaldo från Finland. Tulokset Podlähetyksen kautta voit kuulla mitä Carolina sanoi kaikista kappaleista, mutta tässä seuraa pisteet. Sanni - Hakuna Matata 3/5 Kuningasidea - Pohjolan tuulet 2/5 Studio Killers - Grande Finale 3/5 Aino Venna - Kesäyö 1/5 Robin - Kesärenkaat 5/5 Aurora - Se soi 4/5 Fredrik Furu - Som att dansa men på radio 1/5 Kasmir - Vadelmavene 3/5 Eva & Manu - Cinnamon Hearts 1/5 U.G.H. - Jekyll ja Hyde 5/5 Heikki L - You Don't Want Love ft. Per Gessle 0/5 TCT - Rannalle ft. Jontte Valosaari 4/5 Brädi - Uimaan ft. PistePiste 2/5 Alta löydät musiikkivideot Robinin ja U.G.H.:n kappaleisiin, eli ne kaksi biisiä mitkä saivat täydet pisteet Carolina Norénilta. Viimeinen Finska Pinnar Tämä oli todellakin viimeinen Finska Pinnar-lähetys. Juontajat Christian "Kike" Bertell, Andrea Reuter sekä Kirke Ailio Rodwell, joka on paikannut Andreaa monta kertaa kevään aikana, haluavat kiittää teitä kaikkia kuuntelijoita. Finska Pinnar-ohjelman tekeminen on ollut sekä hauskaa että palkitsevaa. Toivottavasti myös te olette saaneet irti samoja tunteita, perjantai-iltaisin tai arkipäivän podlähetyksenä.  Jos meitä tulee ikävä niin podlähetykset jäävät tänne elämään ja niitä voi kuunnella myös Sveriges Radio Play-älypuhelinsovelluksen kautta. HYVÄÄ KESÄÄ!

Dante ja Ivory tutustuvat ensimmäistä kertaa

por Finska Pinnar

Finska Pinnar-lähetykseen saapuu artistit Dante Kinnunen ja Nickie "Ivory" Osenius, jotka eivät ole tavanneet ennen vaikka yhtäläisyyksiä löytyy, sillä molemmilla on suomalainen äiti ja musiikkityylitkin muistuttavat tunnelmaltaan toisiaan.

Dante kävi Sisuradiolla viimeksi yli kolme vuotta sitten, jolloin hän oli juuri julkaissut ensimmäiset kappaleensa. Nyt näyttää hyvältä debyyttilevynkin suhteen ja tiedustelemme miksi hän teki kunnianosoituksen Whitney Houstonille. Ivory on ensimmäistä kertaa ohjelman vieraana, mutta hän ehti julkaista debyyttilevyn Molnfällan jo viime syksynä. Kyseiseltä levyltä löytyy kappale nimeltään Andreas Kleerup, ja tästä haluamme tietää enemmän.  PÅ SVENSKA: Artisterna Dante och Ivory med i sändningen och de visar sig ha många likheter. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa kommentoidaan Softenginen uutta sinkkua Yellow House, sekä puhutaan suurkaupunkien tapaa "rakentaa pois" asunnottomat kaduilta, jalkapallon MM-kisojen varjopuolesta, tanskalaisen Når dyrene drømmer-elokuvan trailerista, huvipuistojen hinnottelusta ja 10-vuotiaasta ukrainalaisesta joka olikin botti. Mukana paneelissa Katariina Salomäki, Maziar Farzin ja Magnus Kortelainen. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Miriam Bryant, Dimitri Keiski ja Nadja Chatti viettävät kansallispäivää Finska Pinnar-seurassa!

por Finska Pinnar

Tiesittekö että Ruotsin kansallislaulu löytyy suomeksi? Kansallispäivän kunniaksi Finska Pinnar vieraineen esittää tämän jo ikivanhan teoksen. Mukana kansallispäivämeiningissä laulaja Miriam Bryant, dj Nadja Chatti ja muusikko Dimitri Keiski!

Totta kai haluamme myös tietää mitä Miriam koki Yhdysvalloissa, sillä hitti tuli tehtyä yhdessä Zeddin ja Mathhew Koman kanssa, ja pistämme Nadjan dj-taidot koetukselle. Dimitri taas tuo muusikkotaitonsa lähetyksen kohokohtaan, eli yhteislaulun säestäjänä. Alta löydät kappaleen sanat: Pohjolanmaa (Du gamla, du fria) 1. Sä jylhä ja ponteva Pohjolanmaa,  sä hiljainen riemun kehto parhain, sa armahin seutu, min kohdata saa. |: Maa kukkanurmein, koskein, tähtitarhain. :| 2. Sun muistosi suuret, sun uljahat työs ei hukkua saata ajanvuolla. mit ennen voit olla, voit vastakin myös. |: Ma Pohjolassa tahdon elää, kuolla. :| Richard Dybeck 1844, suom. Alpo Noponen   PÅ SVENSKA: Finska Pinnar har besök av Miriam Bryant, Nadja Chatti och även Dimitri Keiski på ett hörn. Det snackas nationaldag, och till slut är det dags för Du gamla, du fria - på finska. Perjantaipaneeli Paneeli kuuntelee Eva & Manun uuden Cinnamon Hearts-kappaleen, sekä tarkastaa P1-kanavan kesäpuhujat anno 2014, miettii Ruotsin aggressiivisia autokuljettajia, katselee Edge of Tomorrow-elokuvan trailerin, katsastaa ALMA-palkintosaajan sekä miettii tulevan Edward Snowden-elokuvan päänäyttelijää - taas. Paneelissa mukana Dimitri Keiski, Marko Säävälä ja Kristina Ekman. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Medina sai Finska Pinnarin kesähittikäsittelyn!

por Finska Pinnar

Medinan Sami Rekik ja Ali Jammali ovat jo kolmatta kesää peräkanaa saamassa suuren kesähitin, ja tällä kertaa sen nimi on Se på mig nu. Finska Pinnar päätti että kappale tarvitsee osittaisen suomennoksen ja näin syntyi Kato mua nyt. Kuuntele tulos lähetyksestä!

Tekeekö mieli itsekkin laulaa kesän 2014 suuri hitti osittain suomeksi? Tästä saat juontaja Kike Bertellin vapaasti versioidun kertosäestön: Koska aion nousta tuhkasta polvilleni Supermiehenä murskaan kaiken tieltäni. Saat nähdä kenet sinä heitit, en ole sama mies En vanha elähtänyt, kato mua nyt! 4 x Hei beibi kato mua nyt PÅ SVENSKA: Duon Medina kommer till studion för att prata om allt från att uppträda framför kungen på nationaldagen till Christer Björkmans vädjan att Medina ska vara med i Melodifestivalen. Dessutom får nya sommarplågan 'Se på mig nu' en Finska Pinnar-behandling. Perjantaipaneeli Perjantaipaneeli kuunteli Panetoz-yhtyeen tekemän ja TV4:n tilaaman jalkapallon MM-kisabiisin sekä tuumaili tulevaisuuden puhelinta mikä kääntää puheesi haluamallesi kielelle, vuoden 2022 talviolympialaisten isäntäehdokaskatoa, Ruben Östlundin Turist-elokuvan traileria, Per Gesslen ja Heikki L:n musiikkivideota ja LOL-lyhenteen 25 vuotisuutta. Mukana paneelissa Jenny Hiltunen ja Risto Pakarinen. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Hurula ja yllättävä menestys

por Finska Pinnar

Huhtikuun lopussa soolodebyyttilevyn julkaissut ja paljon arvostelukehuja kerännyt Robert Hurula saapuu Finska Pinnarin illanviettoon. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja kesä täyttyy keikoista. - Minulla olit neljän vuoden tauko edellisen yhtyeen jälkeen, ja nyt kun olen ruvennut soittamaan taas niin joka keikka tuntuu parhaimmalta keikalta koskaan. Se on ollut tosi outoa, Hurula kertoo.

Luulajasta lähtöisin, aiemmin Masshysteri-yhtyeessä laulanut muusikko on soolona nostanut esille suomalaissävytteisen sukunimensä. Tämä ei aina ole ollut ihan itsestään selvää, ja Finska Pinnar selvittää miksi. PÅ SVENSKA: Solodebuterande Hurula besöker studion och berättar bl.a. om förhållandet till sitt finska efternamn och varför han valt att lyfta fram det nu. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa keskustellan uudesta Suomi-r'n'b-kappaleesta, ilmastomuutoksen väistämättömyydestä, parasta ennen-merkinnän ympäristövaikutuksista, tulevan Interstellar-elokuvan trailerista, lonkeron maailmanvalloituspotentiaalista ja hologrammiartistien tulevaisuudesta. Paneelissa mukana Tommi Salmela, Vera Angelova ja Janne Westerlund. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Suvi pyjamassa ja Madonnan löytänyt mies yleisössä

por Finska Pinnar

Aiemmin Finska Pinnarin perjantaipaneelissa kuulunut muusikko Suvi Richter kertoo missä debyyttilevy viipyy, jos hän tunnistaa saksofonibiisit ja mitä tapahtui Isobritannian Brightonissa edellisviikonloppuna, missä Suvi esiintyi pyjamassa ja yleisössä seisoi sama mies joka aikoinaan löysi Madonnan.

PÅ SVENSKA: Musikern Suvi har bott i Stockholm redan i flera år, men föregående helg representerade hon Finland i Storbritannien. Hur känns det? Perjantaipaneeli Perjantaipaneeli ihmettelee Paul Reyn (entinen PJ) debyyttisinkkua, tanskalaista EU-vaalikampanjavideota, venäläistä euroviisujälkipyykkiä, jos Grace of Monaco on katsottava elokuva, Santa Maria-laivan löytöä ja Kiinan maailmanlaajuisia luotijunasuunnitelmia. Paneelissa mukana Anni Heikka, Jonatan Reuter ja Jim Nurminen. Juontajina Andrea Reuter ja Kike Bertell.

Ihanan outo Pepe Deluxé!

por Finska Pinnar

Pepe Deluxé koostui alunperin kolmesta suomalaisesta, mutta nykyään tämä ihanan outo ryhmä on kaksikko ja ruotsalais-suomalainen. Ainut alkuperäinen jäsen on James Spectrum, ja vuodesta 2008 hänen seuranaan on suuren maailman mainosmies Paul Malmström, joka toimii New Yorkissa.

Duo kävi juuri Tukholmassa nauhoittamassa rumpuääniä tulevaa viidettä albumia varten ja Finska Pinnar otti tilaisuudesta kiinni!  PÅ SVENSKA: Pepe Deluxé bandade trumljud i Stockholm och Finska Pinnar passade på att söka upp dem på en parkeringplats i Bromma. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa keskusteltiin Teflon Brothersin uudesta lätkäbiisistä, Norra Skåne-lehden paikallispatriotismista, BringBackOurGirls-häshtägistä, tulevasta Godzilla-elokuvasta, EU-vaaleista ja Chuck Berryn Polarpalkinnosta. Paneelissa mukana Joona Suni, Pi Krogell-Magni ja Denise Görgü. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

Onko Full Patte "vain" huumorisarja?

por Finska Pinnar

SVT:n uusi sarja Full Patte on alkanut ja Finska Pinnar saa vieraakseen Tiffany Kronlöfin, joka on ollut mukana luomassa sarjaa ja näkyy siinä myös yhdessä siskonsa Biancan kanssa. Mukaansa Finska Pinnariin Tiffany ottaa kuitenkin Thom Gisslénin, joka tuottaa musiikin kyseiseen sarjaan.

Onko Full Patte enemmän kuin huumorisarja ja miksi Filip ja Fredrik sai niin paljon tilaa sarjan toisessa osassa? PÅ SVENSKA: Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén från SVT:s humorserie Full Patte besöker Finska Pinnar.  Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa aiheina Anna Abreun uusi Ra-ta ta-ta-sinkku, jos faksi on kätevä vaikuttamistyökalu, Star Warsin miespainotteinen universumi, Bad Neighbours-elokuvan traileri, Stockholms Lokaltrafikin Doge-mainoskampanja ja Itävallan parrakas euroviisuedustaja. Paneelissa mukana Jasmine Heikura, Jenni Hipsi ja Mikko Mäkitalo. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

M.A. Numminen on edelleen underground

por Finska Pinnar

Hän on 74-vuotias suomalainen underground-sankari, joka on monta kertaa vieraillut Ruotsissa ja Sisuradiossa. Hän on M.A. Numminen ja hän julkaisi juuri uuden kokoelmalevyn ruotsinkielisistä levytyksistään. Tämän lisäksi hänestä tehdään toukokuussa kunniatohtori - taas!

PÅ SVENSKA: M.A. Numminen besöker programmet och berättar om han ännu är underground populariteten till trots. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa aiheina Pietarin Spektaakkeli-nimisen yhtyeen uusi sinkkujulkaisu, jos Mars-matka on välttämätön ihmiskunnan eloonjäämiselle, poliitikkojen medialukutaito, The Machine-nimisen elokuvan traileri, 3D-tulostimien tuleva merkitys ja #arkihaaste-villitys sosiaalisissa medioissa. Paneelissa mukana Riikka Yrttiaho, Aina Backman ja Antti Vassinen. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Finska Pinnar loi yhdistelmän Pikanen & Månskensorkestern!

por Finska Pinnar

Mitä tapahtuu kun studioon ottaa sekä tango-orkesterin että modernin tanssimusiikin tuottajan? Tämä tieteellinen koe tehtiin pitkäperjantaina Finska Pinnarissa kun mukana oli Darya & Månskensorkesterin Darya Pakarinen ja Viktor Littmarck sekä Fritjof & Pikanen-kaksikosta tuttu Juuso Pikanen. Tämän lisäksi mukana myös Viktorin 11 kk vanha tytär Ilo!

PÅ SVENSKA: En skivaktuell tango-orkester och en singelaktuell producent av modern dansmusik i samma studio. Finska Pinnar skapar påskmagi! Perjantaipaneeli Pitkäperjantain paneelissa puhetta mahdollisesta kesähitistä, Tom of Finland-postimerkeistä, nopeasta villakoirasta, David Fincherin tulevasta Gone Girl-elokuvasta, Jönköpingin mahdollisesta mellakkavapusta ja SVT:n uudesta Flow-palvelusta. Paneelissa mukana Janne Westerlund, Mirella Hautala ja Jesper Brandt. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Trappmusik haki äänimaailmansa Yhdysvaltojen etelävaltioista

por Finska Pinnar

Yhdysvaltojen etelävaltioiden bassorikas ja hidastempoinen hiphop on tämäkertaisen Finska Pinnar-lähetyksen keskeisessä roolissa. Sekä Daniel "Banken" Stengård kolmikosta Trappmusik että Level 8 Studiosin yhteydessä töitä tekevä Tony from Sweden ovat vierailleet Alabaman osavaltiossa etsimässä uutta, inspiroivaa soundia ja myös löytäneet sen.

PÅ SVENSKA: Banken från Trappmusik och Tony from Sweden besöker pogrammet och vi reder ut hur USA:s södra delstater börjat påverka svensk hiphop. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa aiheina yhteiskuntakriittinen punk-kappale, Game of Thrones-sarjan neljäs kausi, TV4:n paikallistoimitusten lopettaminen, Luc Bessonin tulevan Lucy-elokuvan traileri, Göteborgin kuuden tunnin työpäiväkokeilu ja imettäminen hienostohotellin ravintolassa. Paneelissa mukana Henna Ohranen ja Magnus Kortelainen. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Ville Virtanen: "Muistan sen hetken. Tulin huomatuksi minuna"

por Finska Pinnar

Näyttelijä Ville Virtanen kasvoi perheeseen missä isä oli julkisuuden henkilö Suomessa, tunnettu tv-persoona Jukka Virtanen. - Silloin saa vähän liikaa huomiota ja ehkä valtaakin, mutta kun aikuiset ihmiset puhuttelivat minua lapsena huomasin etteivät he puhuneet minulle. He puhuivat oikeesti isälleni, Ville kertoo. Hän muistaa myös koska tunsi tulleensa ensimmäistä kertaa huomatuksi omana itsenään. Hän oli mennyt salaa tammatalliin kun yksi hevosista nosti päänsä ja katsoi. - Muistan sen hetken. Tulin huomatuksi minuna. Se ei ajatellut "mitä tuo julkkiksen lapsi täällä pyörii" vaan että "terve mitä poika, miten toinen elävä". Sama elämys vei myös ratsastuksen maailmaan.

Vuonna 2011 Svinalängorna-elokuvassa nähty suomalainen näyttelijä Ville Virtanen piipahti Finska Pinnarissa kertomassa uudesta Ei kiitos-elokuvasta, missä hän näyttelee hellää, siistiä ja seksiä karttavaa Mattia. Ville on myös kirjailija, supersankarifani ja hevosmies, mutta miten nämä kolme asiaa liittyvät toisiinsa? Asia selviää kuuntelemalla! PÅ SVENSKA: Skådespelaren Ville Virtanen är Sverigeaktuell med filmen Nej tack, där han spelar en helt annan familjefar jämfört med den guldbagge-nominerade birollen han hade i filmen Svinalängorna. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan The Meänlandin uusi kappale, yrititetään ymmärtää jalkapallon ja väkivallan yhteyttä, käydään läpi aprillipäivän pilasaldoa, mietitään Noah-elokuvan hengellisyyttä, pohditaan Trolljägarna-sarjan tarpeellisuutta ja tuumaillaan kuka ansaitsee kiitosta valasmetsästyksen lopullisesta kiellosta Japanissa. Paneelissa mukana Mirka Kettunen, Päivi Korhonen ja Jussi Kangas. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

Raappana ja raksakertomukset

por Finska Pinnar

Finska Pinnar saa vieraakseen Raappanan ja DJ Leimasimen, jotka elävät keskellä suosiota nauttivaa suomireggaemaastoa. Raappana, eli Janne Pöyhönen kuuntelee paljon ympäristöään kun etsii ideoita kappaleisiinsa. - Mitä toisen suusta tulee niin minä sieltä nappaan jonkun lauseen ja rupean rakentamaan kappaletta sen ympärille. Nuorempana olen ollut paljon rakennustyömaalla töissä. Jos katsoo minkälaista jengiä on jossain raksalla niin lentävää lausetta tulee joka kulmasta. Sieltä saa paljon materiaalia, Raappana kertoo.

Myös Ruotsissa ollaan osittain huomattu miten hyvin suomen kieli ja jamaikalaiset rytmit sekoittuvat yhteen ja Raappana kävikin äskeittäin Uppsalassa keikalla. Sinne on jo ennestään yhteyksiä, sillä Raappana on esimerkiksi kiertänyt Suomea Uppsalan Dani M:n kanssa aiempina vuosina. PÅ SVENSKA: Ett av de främsta namnen inom finsk reggae, dvs. Raappana besöker studion. Med sig har han också sin dj. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan Coska-nimisen duon ensijulkaisu, hämmästellään syrjintää tukholmalaisessa hienostohotellissa, tarkastellaan nykyajan viraalisuutta, trailerituomitaan Maleficent-elokuva, delegoidaan vastuuta tekoälyille ja mietitään larppaajien harrastuspohjaa. Paneelissa mukana SVT:n Ei saa peittää-toimituksen Joona Suni, Tuomas Ojala ja Anu Tolonen. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

No niin, tässä tulee Artymove!

por Finska Pinnar

Finska Pinnar löysi uuden ruotsalaisen klubibiisin minkä nimi on All In (No niin) ja päätti selvittää mistä on kyse. Kappaleen tekstien takaa löytyy yhtye Artymove, tai oikeastaan laulaja Mathilda Lindgren, ja Finska Pinnarin perjantaistudiossa hän paljastaa kappaleen ja oman taustan.

Kappaleesta löytyy jopa viitteitä vanhaan Tenavatähti-ohjelmaan. Artymove on juuri julkaissut toisenkin kappaleen nimeltään Back and Forth Redux, ja sen eroottisesti ladattu sisältö saa uutta merkitystä musiikkivideon kautta. PÅ SVENSKA: Artymoves Mathilda Lindgren besöker studion och berätta om deras nya låt på "fingelska". Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa kuunnellaan Stepan uusi Paha jäbä-sinkku, pohditaan kadonneen Malaysia Airlines-koneen katoamista, arvaillaan Banksyn huhuiltua taideprojektia Tukholmassa, ihmetellään The Congress-elokuvaa trailerin pohjalta, ikävöidään Formula 1-kisojen V8-ääniä ja pelätään tulevaa robottijournalistivallakumousta. Paneelissa mukana Jim Nurminen, Vera Angelova ja Jasmine Heikura. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Viisikymppinen Juha Mulari on Petterin löytö

por Finska Pinnar

Juha Mulari on elämänsä aikana kokenut kovia. Lapsuus oli pikemminkin rosoinen kuin ruusuinen ja pari kertaa elämän aikana on tullut istuttua vankilassa. Musiikki on toiminut eräänlaisena tukena, minkä kautta tunteet ovat saaneet purkautua.

Pari vuotta sitten hiphopartisti Petter näki hänen esiintyvän eräissä häissä ja nyt 50-vuotiaana Juha on julkaissut debyyttilevynsä Petterin levy-yhtiön kautta. Finska Pinnarissa Juha Mulari koki elämänsä ensimmäisen radiohaastattelun. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan Kentin uusi La Belle Epoque-kappale, mietimme suru-uutisesta  johtuen ruotsalaisten ulkomaan kirjeenvaihtajien tärkeyttä, äimitsellään mihin youtube-tähteys voi johtaa, pohdimme jos The Grand Budapest Hotel on katsomisen arvoinen elokuva, ihmetellään nousevaa natsismia ja tuumaillaan mikä on seuraava hipstermuoti monokkelin jälkeen. Paneelissa mukana Mikko Mäkitalo, Anni Fahler ja Taina Helme. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Finska Pinnar täyttää Markus Krunegårdin pophistoria-aukkoja

por Finska Pinnar

Pian uuden soololevyn julkaiseva Markus Krunegård vierailee Finska Pinnarissa ja saa kuulla ensimmäisen osan uudesta sarjastamme nimeltään Pophistoria med Johanna Koljonen, missä tällä kertaa käsitellään Frederikin Kung Fu taistelee.

Utelemme Markukselta myös miksi hän poseeraa kuvissa Icona Pop-duon kanssa. PÅ SVENSKA: Markus Krunegård besöker programmet och berättar bl.a. om sin historiepodcastförtjusning. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa kuunnellaan Kerkko Koskinen Kollektiivin uusin sinkku Tallinnan-lautta, tähystellään läpi Krimkriisin propagandasumun, tarkistamme montako oikein Andrea sai Oscargaalaveikkauksessa, mietimme jos Johnny Deppillä on tarpeeksi tekoälyä, toivomme parasta Mellofinaalista ja vieroksumme sokeria WHO:n suosituksesta. Paneelissa mukana Petri Laapas, Henna Ohranen ja Yassin Arif. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Ohjaaja Pirjo Honkasalo ja Betoniyö

por Finska Pinnar

Betoniyö-elokuva keräsi jopa kuusi Jussi-palkintoa Suomen tärkeimmässä elokuvagaalassa, ja elokuvan ohjaaja Pirjo Honkasalo on tässä jaksossa Finska Pinnar-vieraana. Haastattelu toki tehtiin jo ennen palkintogaalaa, Göteborgin elokuvafestivaalilla, missä Betoniyö oli ainut suomalainen elokuva tänä vuonna.

Pirjon kanssa riitti puhumista, sillä palkintoja hän on ahminut jo aiemmin, lähinnä dokumenttielokuvillaan. Asiaa oli myös siitä miten Suomi on viimeisten 30 vuoden aikana muuttunut suvaitsevampaan suuntaan seksuaalivähemmistöjen suhteen. Pirjon elämänkumppani on Pirkko Saisio, jonka samannimiseen kirjaan Betoniyö perustuu. Pirjo Honkasaloa haastattelee Kike Bertell ja Andrea Reuter. PÅ SVENSKA: Regissör Pirjo Honkasalo, aktuell med prisade filmen Betongnatt, besöker Finska Pinnar. Perjantaipaneeli Illan perjantaipaneeli syventyi Jujun uuteen Onnelliseksi-sinkkuun, ihmetteli SVT:n poliittisia psykoterapeuttihaastatteluja, arvosteli Suomen kulttuuri- ja urheiluministerin olympialaiskännejä, aprikoi The Book Thief-elokuvaa trailerin pohjalta, analysoi Ukrainan levottomuuksien merkitystä ja pohditaan Ruotsin uuden prinsessan tuloa ja tärkeyttä monarkialle.   Paneelissa mukana Perttu Ratilainen, Noona Ensani ja Tommi Salmela.  Juontajina perjantaipaneeliosuudessa Kirke Ailio Rodwell ja Andrea Reuter.

The Heartbeat Band ja esi-isien työpanos

por Finska Pinnar

Pohjalainen The Heartbeat Band on muusikko Marcus Granforsin perustama yhtye, ja Marcuksen omin sanoin yhtye ammentaa voimansa ja inspiraationsa pohjalaisuudesta ja pohjoismaalaisuudesta. Tärkeässä osassa on myös se esi-isien kunnioitus, mikä kuuluu etenkin esikoisjulkaisussa.

Ensimmäinen sinkkujulkaisu Hands That Built kunnioittaa kovaa työtä tehneitä isovanhempia ja muita esi-isiä, mutta mistähän tulevat sukupolvet laulavat kun katsovat takaisin nykyistä sukupolvea? Ja mistä kaikki ne valokuvat tulevat mitkä näkyvät yhtyeen ensimmäisessä musiikkivideossa? Tämän lisäksi Kirke kertoo missä epätodennäköisessä paikassa hän kuuli yhtyeen musiikin ensimmäistä kertaa. Marcuksen lisäksi haastattelussa mukana yhtyeen rumpali Tuukka Aitoaho. PÅ SVENSKA: Bandet The Heartbeat Band från Österbotten besöker Finska Pinnar. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioitiin uusi indiescandipopbiisi Ronyalta, tuumattiin naismuuskoiden entistä ja nykyistä tilaa, lohkaistiin peli-ideoita historiasta, katsottiin American Hustle-elokuvan traileri, mietittiin työilmapiirin merkitystä ja jos panelisteilla on tinkimätön vaatetustyyli. Paneelissa mukana Perttu Ratilainen, Elina Paakkulainen ja Jim Nurminen. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

Santa Cruz ja kasaritieto

por Finska Pinnar

80-luvun tukkarockperinteet elävät hyvin ja todiste siitä on helsinkiläisyhtye nimeltään Santa Cruz. Kukaan yhtyeen neljästä jäsenestä ei ollut vielä syntynyt kun Mötley Crüe ja Def Leppard kokivat kulta-aikansa, eli miten he pärjäävät Finska Pinnarin kasaribiisitestissä?

Ovatko esikuvien tukkarockbiisit hanskassa, tuleeko enää ikinä muita esikuvia kuin ne jotka olivat ensimmäisiä ja rajoittuuko yhtyeen oma musiikkikuuntelu juuri tähän genreen? Kaikki kysymykset saavat vastuksensa kuuntelemalla! PÅ SVENSKA: Studion får besök av Santa Cruz, ett band vars fyra medlemmar inte var födda ens då deras förebilder var som störst. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa kuunnellan yllättävä ruosubiisi, muistellaan Alice Babsia, keskustellaan Sveriges Radion vaaliaikoijen säännöistä, arvostellaan The Monuments Men-elokuvan traileri ja pohdimme jos Expressen on oikeassa kun väittää Suomen jäävän ilman jääkiekon olympiamitalia. Paneelissa mukana Malou Zilliacus, Fredrik Furu ja Katri Keskinen. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

Maria Sid löysi salaisen minänsä

por Finska Pinnar

Näyttelijä Maria Sid on ajankohtainen elokuvassa Hallåhallå, missä hän näyttelee pääroolia, sairaanhoitajaa nimeltään Disa. Marialla onkin yllättäen paljon yhteistä hahmon kanssa.

Haastattelun aikana selviää myös miten hän päätyi näyttelemään eronnutta suomenruotsalaista sairaanhoitajaa Taalainmaalle ja miten oma murre on vaikuttanut elokuvaan. Sen lisäksi udellaan minkälaista on ohjata musikaalia Kiinassa, sillä senkin Maria Sid on tehnyt. PÅ SVENSKA: Skådespelaren Maria Sid, aktuell med huvudrollen i Maria Bloms film Hallåhallå, besöker Finska Pinnar. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioidaan Raappanan ja Asan uusi yhteisbiisi, ihmetellään Venäjän talviolympialaisten monia mutkia, suremme näyttelijä Philip Seymour Hoffmanin kuolemaa, katsomme norjalaisen Blind-elokuvan trailerin, onnittelemme Ruotsia uudesta Formula 1-kuljettajasta ja pohdimme paperilehden tulevaisuutta. Paneelissa mukana Tony from Sweden, Janne Westerlund ja Anni Heikka. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Timshelin koti on Swedenistä itään

por Finska Pinnar

Finska Pinnarissa vierailee yhtye minkä nimi on sama kuin eräs tunnettu kappale amerikkalaisyhtyeeltä Mumford & Sons, eli Timshel. Bändinimi ei kuitenkaan tule kyseisestä kappaleesta, mutta inspiraation lähde on yksi ja sama, ja liittyy amerikkalaiskirjailija John Steinbeckiin.

Studiossa selvitetään yhtyeen tausta ja miten Timshel kehittyi sooloprojektista, kvartettiin ja lopulta kuuden hengen bändiin. Kaikki ovat Pohjanmaalta kotoisin, mutta nykyään kaikki kuusi jäsentä ovat jakaantuneet kolmen kaupungin välille - Tukholma, Turku ja Vaasa. Haastattelussa yhtyeen jäsenet Markus Bergfors ja Olli Pettersson. PÅ SVENSKA: Bandet Timshel från Österbotten besöker Finska Pinnar. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan Krista Siegfridsin uusi Cinderella-sinkku, pohditaan Lexbase-yhtiön tietoturvaproblematiikkaa, katsastamme brittiläisen lehtimiehen negatiivista kuvaa Pohjoismaista, katsomme Le Week-end-elokuvan trailerin, ihmettelemme amerikkalaisen kulttuuriimperialismin hyviä puolia ja annetaan lausunto Zlatanin Volvo-yhteistyöstä. Paneelissa mukana Päivi Korhonen, Magnus Kortelainen ja Joona Suni. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

Frida Andersson sai uutta huomiota

por Finska Pinnar

Muusikko Frida Andersson kävi Finska Pinnarissa viimeksi pari vuotta sitten edellisen levyjulkaisun yhteydessä, mutta nyt kolmas levy on julkaistu ja se on ensimmäinen levy missä hän käyttää omaa äidinkieltään: suomenruotsia Tammisaaren vivahteella. Tämä on herättänyt kiinnostusta ruotsalaisessa yleisössä.

Fridalta kysytään myös kuulumisia kiertueelta minkä teki Bo Kaspers Orkesterin kanssa. PÅ SVENSKA: Ekenäsmusikern Frida Andersson besöker Finska Pinnar och berättar bl.a. om sin första skiva på svenska. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioitiin Vesihiisibiisi, muisteltiin Guldbaggegaalan mokauksia, pohdittiin Bill Gatesin kuvaa köyhistä maista, katsottiin Le Passé-elokuvan traileri ja mietittiin jos David Hasselhoff on hyvä valinta ruotsalaisen talkshown juontajaksi. Paneelissa mukana Riikka Yrttiaho, Ida Axelsson ja Tanja Kortelainen. Juontajina Kike Bertell ja Kirke Ailio Rodwell.

Esa Pirnes vahvistaa - "This is Russia" on selitys

por Finska Pinnar

Jääkiekkotoimittaja Risto Pakarinen on kirjoittanut kirjan nimeltään This is Russia yhdessä itävaltalaisen jääkiekkomaalivahdin Bernd Brücklerin kanssa. Kirja perustuu Berndin kokemuksiin KHL-liigasta ja Venäjästä, ja totta kai Riston piti kutsua kertomaan tästä. Myös AIK:n hyökkääjä Esa Pirnes pyydettiin mukaan sillä hänellä on sekä NHL- että KHL-kokemusta.

Esa sai kuulla lauseen "This is Russia" selityksenä yhteen sun toiseen tilanteeseen pelatessaan venäläisessä HK Atlant-seurassa, ja monet muutkin kertomukset kirjasta saavat vahvistuksen Esalta. PÅ SVENSKA: Hockeyjournalisten Risto Pakarinen berättar om sin "This is Russia"-bok och AIK:s Esa Pirnes berättar om sina erfarenheter i KHL-ligan. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan Iisan ja Knipin yhteiskappale Puutarhajuhlat, käydään läpi Oscar-gaalan tuoreita ehdokkaita, mietitään miksi Nokian pääjohtaja ehdottaa englantia viralliseksi kieleksi Suomeen, katsotaan Walter Mittyn ihmeellinen elämä-elokuvan traileri, puidaan P3 Guld- ja Nordic Music Prize-gaaloja sekä tarkastellaan ruotsinsuomalaista lippua. Paneelissa mukana Suvi Richter, Katri Keskinen ja Anni Fahler. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Nico Musoke käveli voitokkaana UFC-häkistä

por Finska Pinnar

Vapaaottelijat ja veljekset Nico Musoke ja Abbe Njai vierailevat Finska Pinnar-studiossa puhumassa MMA (Mixed Martial Arts)-elämästään. Nico on jokunen kuukausi aiemmin osallistunut ensimmäistä kertaa kansainväliseen UFC (Ultimate Fighting Championship)-otteluun ja kävellyt voitokkaana häkistä ulos.

Pikkuveli Abbe on vasta harrastelijatasolla, mutta tähtäin on ammattilaisuudessa. Mutta mitä mieltä heidän äiti on koko hommasta ja minkä kappaleen tahtiin Nico astuu yleisön eteen, ja miksi? PÅ SVENSKA: MMA-bröderna Nico Musoke och Abbe Njai besöker studion. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioidaan Jannika B:n uusi sinkkujulkaisu, mietitään oikeusministerin tietämystasoa huumeista ja satiirista, pohditaan satanismin tilaa Yhdysvalloissa, puntaroidaan Betoniyö-elokuvan potentiaalia ja ihmetellään miksi New Yorkin Brooklyn on niin suosittu tukholmalaisten keskuudessa. Mukana paneelissa Tommi Salmela, Magnus Kortelainen ja Teja Kotilainen Strömberg. Juontajina mukana Andrea Reuter ja Kike Bertell.

Sara Soulié on haluttu luontonymfi

por Finska Pinnar

Mätänevät zombiet ja seksikkäät vampyyrit ovat eilisen uutisia tv-sarjamaailmassa. Olisiko nyt ehkä nymfien ja satyyrejen aika? Suomalaistuotantoa olevassa Nymfit-sarjassa pääroolia näyttelee Sara Soulié, ja tv-sarjan kautta hän näkyy pian yli 50 maassa.

Finska Pinnar veikkaa että Sarasta tulee vielä kansainvälinen näyttelijänimi, ja sen takia he tapasivat hänet Helsingin Teatterikorkeakoululla. PÅ SVENSKA: Finska Pinnar träffar skådespelaren Sara Soulié, som har huvudrollen i finska tv-serien Nymfer.  Perjantaipaneeli Ohjelman toisessa osassa käydään läpi edesmennyttä syyskautta 2013, ja kuulemme otteita silloisista vieraista. Mukana ovat Perkele-yhtyeen Ronnie Halinoja, Korpiklaani, Michael Monroe, Satellite Stories, Lisa Miskovsky, Anssi Kela ja Johan Petersson (Partaj-Jarmo).  Juontajina toimivat Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Vieraina Satin Circus-yhtyeen treenikämpällä

por Finska Pinnar

Vuoden 2013 viimeisessä Finska Pinnar-lähetyksessä vierailee teinihuumaan nouseva Satin Circus-yhtye Helsingistä. Tai oikeastaan Finska Pinnar on heidän vieraana.

Juontajat Kike Bertell ja Andrea Reuter tekevät haastattelun yhtyeen treenikämpällä Helsingin Lauttasaarella, minkä ulkopuolella on välillä parveillut teini-ikäisiä tyttöfaneja. Samassa talossa harjoittelevat metallibändit eivät kuulemma ole olleet ihan mielissään tästä. PÅ SVENSKA: Finska Pinnar besöker popbandet Satin Circus replokal i Helsingfors. Perjantaipaneeli Perjantaipaneeli on tällä kertaa musiikkipaneeli vuodelle 2013. Tukholman studiossa mukana musiikkitoimittaja Per Sinding-Larsen, joka yhdessä Kike Bertellin kanssa käy läpi menneen vuoden parasta musiikkia Suomesta ja Ruotsista.

Musta Barbaari muuttui vitsistä poliittiseksi kannanotoksi

por Finska Pinnar

Vuoden 2013 suurimpiin suomalaisiin musiikki-ilmiöihin kuuluu ehdottomasti räppäri Musta Barbaari, oikealta nimeltään James Nikander. Hänen ensimmäinen ja tähän asti ainut julkaisu, kappale nimeltään Salil eka salil vika, on muuttunut itseironisesta vitsistä lähes poliittiseksi kannanotoksi.

Finska Pinnarissa James kertoo miten hän nykyään suhtautuu kappaleen tietoisesti epäkorrektiin kieleen sekä mitä hän toivoo joululahjaksi. Saamme myös vastauksen siihen miksi hän kerran sanoi äidinkielensä olevan ruotsi. PÅ SVENSKA: Finska Pinnar träffar rapparen Musta Barbaari i Helsingfors.  Perjantaipaneeli Paneeliosuudessa muistellaan menneitä, eli vuoden 2013 tapahtumia ja mitä niistä sanottiin Perjantaipaneelissa. Mukana mm. nettivihakeskustelu sekä Yhdysvaltain vakoiluskandaali. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Johan Petersson on Partaj-Jarmo, stereotyypin stereotyyppi

por Finska Pinnar

Finska Pinnar juhli Suomen itsenäisyyspäivää kutsumalla Partaj-Jarmo studioon, eli koomikko/näyttelijä Johan Peterssonin, joka huumoriohjelmassa Partaj parodioi tietyn suomalaisen rautatavaraketjun mainosta.

Minkälaista palautetta Johan on saanut ja mitä hän tuumaa suomalaisten sketsiohjelmien ruotsalaisstereotypioista? Johan on myös huomannut että suomalaisilla on eräänlainen "kovuuden taakka". PÅ SVENSKA: Komikern och skådespelaren Johan Petersson besöker studion och snackar finska och svenska schablonbilder inom humor. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioidaan Pete Parkkosen uusi Mitä minä sanoin-kappale, spekuloidaan kuka on Time Magazine-lehden vuoden henkilö, surraan Nelson Mandelan kuolemaa, kiehtoudutaan Lars von Trierin Nymphomaniac-elokuvan trailerista, mietitään jos matkapuhelimen käyttö on kielletty Ruotsin autoteillä ja arvuutellaan geneettisen muistin mahdollisuutta. Paneelissa mukana Mirka Kettunen, Anni Fahler ja Ludvig Rexter. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Elmer Bäckin korkea otsa teki vaikutuksen!

por Finska Pinnar

Suomenruotsalainen näyttelijä Elmer Bäck ollaan nähty minisarjoissa Missä kuljimme kerran ja The Spiral, mutta nyt hän pääsee näyttelemään pääroolia brittiläisen ohjaajan Peter Greenawayn elokuvaan Eisenstein in Guanajuato, ja tästä hän voi osittain kiittää korkeaa otsaansa.

Elmer näyttelee elokuvassa neuvostoliittolaista ohjaajaa Sergei Eisensteiniä, mutta miten hän sai roolin? Ja miksi Elmer on Tukholmassa? PÅ SVENSKA: Programmet gästas av skådespelaren Elmer Bäck, som fått huvudrollen i Peter Greenaways nästa film. Hur gick det till? Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan Apulannan uusi sinkkujulkaisu Mä nauran tälle, tuumataan jos hakaristi on joulutorttumuotoinen, pohditaan vuoden englanninkielistä sanaa, katsotaan Isänmaallinen mies-elokuvan traileri, katsastetaan Tanskan kuningasperheen portretti ja kauhistellaan lastenohjelmaa. Paneelissa mukana Joona Suni, Jim Nurminen ja Petter Näse. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

"Janne Westerlund tulee osallistumaan kehonrakennuskilpaan!"

por Finska Pinnar

Studiossa vierailee pariskunta Magdalena Bibik ja Janne Westerlund, joista toinen on personal trainer ja toinen stand up-koomikko, toisella puolalaiset juuret ja toisella suomalaiset. Yhdessä he yllyttävät ja haastavat toisiaan urotekoihin.

Nykyään Magdalena ja Janne ovat myös kirjailijoita, sillä yhdessä he ovat kirjoittaneet "maailman hauskimman kuntoilukirjan", minkä nimi on - kas kumma - Världens roligaste träningsbok. Miten saadaan kuntosalia välttävä ja lapsia hoitava henkilö, kuten juontaja Kike Bertell, kuntoilemaan? Ehkä nämä vieraat tietävät vastauksen. PÅ SVENSKA: Personal trainern Magdalena Bibik och stand up-komikern Janne Westerlund är inte bara ett äkta par. De är numera också ett författarpar! Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvostellaan The Heartbeat Band-yhtyeen debyyttisinkku, arvioidaan krapulavapaan alkoholin mahdollisuuksia, puntaroidaan seuraavan Melodifestivalenin juontajavalintoja, katsastellaan tulevan Lego-suurelokuvan traileria ja mietitään elektronisen tatuoinnin hyötyjä. Paneelissa mukana Riikka Yrttiaho, Kirke Ailio Rodwell ja Taina Helme. Juontajina Andrea Reuter ja Kike Bertell.

Täysi-ikäinen Natalie Minnevik on ruudussa ala-ikäinen

por Finska Pinnar

Näyttelijä Natalie Minnevik, jonka ura alkoi elokuvassa Näkymätön Elina (2002), on ajankohtainen SVT:n sarjassa Äkta människor, uudessa Maria Lang-elokuvassa sekä SVT:n tulevassa nuorisodraamassa Vikingshill. Nykyään hän on 22 vuotta, mutta saa edelleen useasti näytellä teini-ikäistä hahmoa.

Miten Natalie suhtautuu saamiinsa nuoriin rooleihin? Ja miksi hän opiskelee juridiikkaa näyttelemisen ohella? Natalie vastaa kaikkeen! PÅ SVENSKA: Skådespelaren Natalie Minnevik besöker studion och berättar om sina aktuella projekt. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioidaan Lenno & Zak Watersin Show more love-biisiä, mietitään elokuvien naiskuvaa Bechdel-testin kautta, ihmetellään Dilsa Demirbag-Stenin kolumnia Ruotsin virallisista vähemmistöistä, katsotaan X-men: Days of Future Past-elokuvan traileri ja puhutaan Ruotsin vapaasta lapsikasvatuksesta David Eberhardin uuden kirjan pohjalta. Paneelissa mukana Jenny Hiltunen, Suvi Richter ja Markus Lyyra. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Olavi Linna haki elokuvakouluun Daniel Espinosan oppilastyöllä

por Finska Pinnar

Kun ohjaaja Olavi Linna haki Kööpenhaminan elokuvakouluun hän lähetti vahingossa tunnetun ruotsalaisohjaaja Daniel Espinosan oppilastyön hakemuksessaan. Tähänkin löytyy hyvä selitys.

Ohjaaja Olavi Linna on kotoisin Suomesta, kouluttautunut elokuva-alalle Tanskassa ja asuu nykyään Ruotsissa. SVT näytti syksyllä 2013 hänen elokuvansa Snille och Smak, missä hän seuraa Ruotsin akatemian työtä. Oliko helppoa päästä kameran kanssa tämän joukon keskelle? Onko ruotsalaisessa ja tanskalaisessa elokuvataiteessa eroja? Minkäväristä takkia hän käytti lukiossa? Finska Pinnar hankkii vastuksia, mutta tietää osan vastauksista jo etukäteen! PÅ SVENSKA: Regissören Olavi Linna, som bl.a. gjort en film om Svenska Akademien, besöker Finska Pinnar. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa arvioidaan Sini Sabotagen Miks-sinkku, muistellaan Lou Reediä, ihaillaan erään göteborgilaisen tapaa hankkia uusia perhetuttuja, kritisoidaan tulevan Kalevala: Uusi aika-elokvan traileria, kunnioitetaan "Soittakaa Paranoid!"-huutoa ja oudoksutaan miesten ja naisten naamiaisvaihtoehtoja Halloween-juhliin. Paneelissa mukana Kirke Ailio Rodwell, Ira Keelyn ja Anni Fahler. Juontajina Andrea Reuter ja Kike Bertell.

Anssi Kelan kanssa backstagella

por Finska Pinnar

Finska Pinnar kävi Tampereella ja tapasi konserttitalo Pakkahuoneen takahuoneella Anssi Kelan juuri ennen keikkaa. Kyseessä oli eräänlainen juhlakeikka, sillä 20 vuotta aiemmin Anssi voitti Suomen Rock-SM-kisat yhtyeellään Pekka ja Susi juuri siellä.

Anssi Kela perusti ensimmäisen yhtyeensä 14-vuotiaana kultaisella 1980-luvulla, mutta kesti kevääseen vuonna 2013 ennen kuin silloin ammennetut vaikutteet pääsivät kunnolla kuulolle. Viides soololevy, minkä nimi on yksikertaisesti Anssi Kela, on pullollaan kasaria! Miten tehdään biisi googlaamalla? Miksi hiphop kuuluu vuoden 2001 hittibiisissä Mikan faijan BMW? Miksi 80-luku nousi niin vahvasti esille uusimmalla levyllä? Miksi Anssi ei ole blogannut hetkeen? Ainakin nämä kysymykset saavat vastauksen kun Kike Bertell nostaa mikrofonin Anssin eteen. Perjantaipaneeli PÅ SVENSKA: Finska Pinnar träffade musikern Anssi Kela precis före ett gig i Tammerfors. Perjantaipaneelissa arvioidaan Isac Elliotin uusin sinkkujulkaisu, pohditaan Sisuradion #vågafinska-kampanjaa, mietitään katutaiteili ja Banksyn taidemyyntiprojektia, katsotaan Anna Odellin Återträffen-elokuvan traileria sekä vertaillaan SVT:n ja NRK:n versioita Skavlan-ohjelmasta. Paneelissa mukana Denise Görgü, Jarno Ampuja ja Mirka Kettunen. Juontajina Andrea Reuter ja Kike Bertell.

Lisa Miskovsky ja Uumajan kiertoajelu

por Finska Pinnar

Uumajalainen muusikko Lisa Miskovsky tulee käymään Finska Pinnarissa ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen. Uusimman levyn nimi on Umeå ja haluamme tietenkin päästä hänen kyydissään katsomaan paikallisia nähtävyyksiä, mutta miten se onnistuu jos studio on Tukholmassa? Finska Pinnar löytää ratkaisun!

Entä onko Lisan suomen kieli kehittynyt viime vierailun jälkeen, ja oliko hän oikeasti masentunut ennen uuden levyn tekoa? Kaikki selviää kuuntelemalla! PÅ SVENSKA: Lisa Miskovsky, som är skivaktuell med sitt femte album Umeå, besöker Finska Pinnar. Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa kommentoidaan Tuomo Prättälän uutta sinkkujulkaisua, prinssi Carl Philipin tulevaisuutta muotoilijana, läksyjen välttämättömyyttä Ruotsin kouluissa, ohjaaja Renny Harlinin Hercules: The Legend Begins-elokuvan traileria, pohjoismaisten taruolentojen Hollywood-potentiaalia ja jos korvavalo on vastaus masennukseen. Paneelissa mukana Janne Westerlund, Päivi Korhonen ja Suvi Richter. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.

Johanna ja Joona eivät peitä vaan puhuvat!

por Finska Pinnar

Sveriges Television aloittaa uuden suomenkielisen talkshown nimeltään Ei saa peittää ja Finska Pinnar kutsui ohjelman juontajat Johanna Koljosen ja Joona Sunin mukaan studioon päivää ennen ensi-iltaa.

Onko Ei saa peittää-ohjelma jotenkin erityisen suomalainen, ruotsinsuomalainen vai onko se vaan ohjelma missä käytetään suomea? Monta kysymystä, hienoja vastauksia! PÅ SVENSKA: Programledarna för SVT:s nya talkshow på finska, Ei saa peittää, besöker programmet.  Perjantaipaneeli Perjantaipaneelissa kuunneltiin Krista Siegfridsin uusin sinkkujulkaisu, puhuttiin Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittajasta, Alla Pugatšovan äitiydestä 64-vuotiaana, Wikileaks-elokuvan trailerista, salatusta huumemyynnistä internetin pimeällä puolella ja tulevan Carrie-elokuvan mainoskampanjasta. Paneelissa mukana Taina Helme, Dennis Barvsten ja Kristina Ekman. Juontajina Kike Bertell ja Andrea Reuter.